Home » Arrihet marrëveshje që ul koston e romingut në rajon dhe BE

Arrihet marrëveshje që ul koston e romingut në rajon dhe BE

Hashim Thaçi, presidenti i Kosovës, ka njoftuar se ka nënshkruar deklaratën e përbashkët me gjitha vendet Samitin Sofje, për mbështetur një agjendë digjitale për Ballkanin Perëndimor.

Sipas Thaçit, ky është një hap konkret drejt uljes kostos romingut rajon dhe me Bashkimin Evropian.

“Jetësimi i kësaj agjende digjitale është një lajm shumë i mirë për gjithë konsumatorët dhe një përfitim i qartë i procesit integrimit. Gjithashtu, kjo do ndihmojë edhe nisjen e një pakoje konsiderueshme asistencës teknike për identifikimin e investimeve mundshme digjitale dhe për filluar një dialog rregullt rregullatorëve Teknologjive, Informacionit dhe Komunikimit me Komisionin Evropian. Agjenda Digjitale për Ballkanin Perëndimor do lansohet gjatë Asamblesë Digjitale Sofje, 26 qershor”, ka shkruar Thaçi Facebook.

The post Arrihet marrëveshje që ul koston e romingut në rajon dhe BE appeared first on INSAJDERI.

Reklama