Home » Amdi Bajram: Nga Kali i mirë , ngrehet shum pluhur (VIDEO)

Amdi Bajram: Nga Kali i mirë , ngrehet shum pluhur (VIDEO)

Amdi Bajram nuk është përfaqësues i romëve Maqedonisë, akuzojnë disa përfaqësues romëve Maqedonisë. Sipas Kurto Dudush, Amdi Bajram dëshiron bëhet pjesë e qeverisë mos ndiqet për vepra penale bëra nga ai dhe djemtë e tij.

“Besoj shtet drejtës dhe dua ta porisis Amdi Bajramin gënjehet nëse mendon se nëse hyn koalicion do ta shpëtojë veten dhe familjen e tij. Kjo është arsyeja e vërtetë për interesin e tij për hyrje qeveri, mos e mashtrojë opinionin, për dashurinë ndaj romëve bën lëvizje këtilla”, tha Kurto Dudush, kryetar i Shuto Orizares.

Dudush, kryetar i Shuto Orizarës i dalë rradhët e LSDM-së, i kërkon kryeministrit Zaev ta rishohë vendimin e tij për koalicionim me Amdi Bajramin. njejtën kërkesë ka edhe kryetari i Partisë Demokratike Romëve.

“Pat thënë se Maqedoni do ketë jetë. Kryeministër Zaev, me Amdi Bajramin nuk ka jetë për romët”, tha Milazim Sakipov, Partia Demokratike e Romëve.

Kundër Amdi Bajramit Qeveri është edhe lideri i Partisë për Emancipimin e Romëve.

Ai është i vetëijshëm se nëse nuk është koalicion, nëse nuk është Qeveri, nuk ka parti. Ai mund funksionojnë vetëm nëse është Qeveri, prandaj, duke u thirrur popullin rom, thotë se romët nuk munden pa qeveri. Jo. Amdi Bajrami nuk mundet pa qeverinë”, u shpreh Nexhdet Mustafa, Partia e bashkuar për emancipimin e Romëve.

Amdi Bajram u kundërpërgjigjet akuzave.

Duhet ngjitesh shkallë pas shkalle, dhe ashtu zbresësh, kështu duhet mësojnë nuk mund ngjitesh direkt lart. Andaj duhet mësojnë, unë jam i vjetër, duhet mësojnë nga unë. Unë vazhdimisht u zgjas dorën. 8 prill i ftova edhe Kurton, Nexhon, gjtha partitë politike rome, bëhemi bashkë për mirën e romëve, por nuk kjo nuk u përshtatet. Nuk e di nga se frikësohen, ata vetëm mund përfitojnë nga unë. Normalisht do sulmojnë. Nga kali i mirë, ngihet shumë pluhur”, u shpreh Amdi Bajram, deputet i Lidhja e Romëve.

Amdi Bajram gjithashtu thotë se beson tek koalicioni qeverisës, dhe se njejtin do ta mbështesë edhe qoftë se nuk do ta pranojnë koalicion.

Reklama