Home » Ambasadori amerikan në Beograd zbulon gjithçka rreth planit të perëndimit për Kosovën

Ambasadori amerikan në Beograd zbulon gjithçka rreth planit të perëndimit për Kosovën

Nuk ekziston plani i Perëndimit për Kosovën, nuk ka propozim koordinuar vendeve anëtare Quintit dhe nuk ekziston plani 11 pika, ka thënë për gazetën “blic” Beogradit ambasadori amerikan Serbi Kyle Scott

Ai është përgjigjur kështu pyetjen nëse takimin Washington është miratuar plani detyrues për Serbinë. Duke komentuar lajmin se shtetet e Quintit SHBA-ja, Gjermania, Franca, Britania e Madhe dhe Italia kanë miratuar planin e presionit me cilin duhet njihet Kosova dhe duhet Serbia ndahet nga Rusia, Scot ka thënë se është e zakonshme shtete kohë pas kohe takohen dhe bisedojnë.

Është praktikë normale diplomatike vendet kanë qëndrime ngjashme takohen kohë pas kohe për këmbyer mendime dhe për harmonizuar qëndrime. Megjithëkëtë, nuk ekziston plan i Perëndimit për Kosovën, nuk ka propozim koordinuar anëtarëve Quinit dhe nuk ekzisto plani 11 pikësh”, ka thënë Kyle Scott.

Ai ka shtuar se qëllimi i dialogut Bruksel për Kosovën është normalizimi i marrëdhënieve, ndërsa nëse arrihet ndonjë marrëveshje, ajo duhet rezultat i bisedimeve liderëve nga Beogradi e Prishtina.

Reklama