Home » Abelard Tahiri: Reformat në drejtësi do të përmirësojnë shërbimet ndaj qytetarëve

Abelard Tahiri: Reformat në drejtësi do të përmirësojnë shërbimet ndaj qytetarëve

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka takuar sot delegacionin e MCC-së Washington, shoqëruar nga Drejtori Ekzekutiv i Fondacionit Mileniumi i Kosovës, Petrit Selimi.

Tahiri ka njoftuar delegacionin për reformat janë duke u ndërmarrë sektorin e sundimit ligjit, ndryshimet e bëra legjislacion, nisur nga Pakoja e Ligjeve për Gjyqësorin, Pakoja e Ligjeve Anti Korrupsion, Kodi Penal, e deri tek Rishikimi Funksional i Sektorit Sundimit Ligjit.

Ai ka potencuar se gjithë këto reforma bëhen për rritur shërbimet e institucioneve drejtësisë karshi qytetarëve, me theks veçantë rëndësinë e ngritjes transparencës.

“Llogaridhënia është shumë e rëndësishme për Ministrinë e Drejtësisë. Përveç reformimit sektorit, duhet përmirësojmë perceptimin e qytetarëve kanë për institucionet e drejtësisë, dhe kjo bëhet duke rritur komunikimin mes agjencive dhe institucioneve drejtësisë, karshi qytetarëve dhe publikut”.

këtë kontekst, ministri Tahiri ka theksuar se është i interesuar intensifikoj edhe tutje bashkëpunimin me MCC-në, mënyrë Ministria e Drejtësisë jetë pjesë aktive e nismave dhe projekteve synojnë ngritjen e transparencës, e me edhe efikasitetit institucioneve drejtësisë, me qëllim llogaridhënies mirë.

Reklama