Home » A mund të vazhdoni ta ushqeni me gji foshnjën, nëse ajo është alergjike në qumësht?

A mund të vazhdoni ta ushqeni me gji foshnjën, nëse ajo është alergjike në qumësht?

Para se heqësh dorë nga ushqyerit me gji, sigurohuni fëmija juaj me vërtetë ka alergji. Alergjitë e qumështit lopës mund jenë shumë vështira për t’u diagnostikuar (madje edhe për pediatrit me përvojë).

Bebet shpesh zhvillojnë ndjeshmëri ushqimore që vijnë dhe shkojnë gjatë gjithë vitit të tyre të parë për shkak të sistemit të papjekur të imunitetit. Ndonëse këto janë të ndryshme nga alergjitë aktuale të ushqimit, ato nganjëherë mund të kenë të njëjtat simptoma, siç janë të vjellat, diarrea, ose dhimbjet e barkut, transmeton Gazeta Shneta.

Nëse dyshoni se fëmija juaj ka alergji ndaj qumështit, ai duhet kontrollohet nga pediatri juaj ose nga një gastroenterolog. Ai ose ajo ka ngjarë kryejë një test , i njohur si “Hemoccult”, i cili kërkon gjurmë gjaku barkun e foshnjës. Kjo është mënyra e saktë për përcaktuar nëse ajo vërtet ka një alergji qumështit lopës, e cila mund shkaktojë inflamim zorrëve, shpesh duke çuar sasi vogla gjakut jashtëqitje, njofton Parents.

Nëse del se foshnja juaj ka një alergji qumështit lopës, përsëri mund t’i jepni gji; juve do t’iu nevojitet vetëm t’ia eliminoni ushqimet e qumështit siç është akullorja, djathi dhe kosi.

Fëmija juaj duhet përmirësohet sapo ndalon konsumuari qumështin e lopës, por nëse nuk e bën, përpiquni eliminoni alergenet e tjera (si soja, gruri, kikirikët dhe vezët) dhe shihni nëse kjo ndihmon.

Edhe nëse simptomat e fëmijës suaj vazhdojnë, shumica e doktorëve pajtohen se ende nuk ka asnjë arsye për ndaluar gji dhënien, pasi përfitimet tejkalojnë shumë pak inflamacion zorrëve.

Ju gjithashtu duhet të dini se fëmija juaj ka të ngjarë të mos jetë alergjik ndaj qumështit të lopës përgjithmonë – shumë fëmijë e arrijnë atë sipas moshës 5 vjeç./Gazeta Shneta/

The post A mund të vazhdoni ta ushqeni me gji foshnjën, nëse ajo është alergjike në qumësht? appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama