Home » A duhet ta ndaloni fëmijën që të thith gishtin? Mjekët japin përgjigjen përfundimtare

A duhet ta ndaloni fëmijën që të thith gishtin? Mjekët japin përgjigjen përfundimtare

Jo, nuk ka nevojë ndaloni foshnjën ta thith gishtin.

Foshnjat zakonisht thithin gishtin e tyre për t’u qetësuar, gjë që është e mirë, sepse ata duhet të mësojnë se si të mbështeten në funksionet e tyre, transmeton Gazeta Shneta.

Aftësia për rregulluar ose kontrolluar sjelljen dhe ndjenjat e një personi është një sfidë e rëndësishme zhvillimore. Kur fëmija juaj thith gishtin e tij, ai po gjen mënyra për ta bërë veten ndihet mirë, pa ndihmën e prindit.

përgjithësi, thithja e gishtit është irrituese për prindërit se sa është e dëmshme për fëmijët. Fëmija juaj do ndalet kur ai ndihet gati dhe ketë zhvilluar mënyra tjera për qetësuar vetën.

Por, nëse fëmija juaj vazhdon të thithë gishtin shpesh nga mosha 3 ose 4, ju mund ta dërgoni atë në kontroll tek dentisti për mënyrat për ta ndihmuar atë ta ndërpresë këtë veprim./Gazeta Shneta/

The post A duhet ta ndaloni fëmijën që të thith gishtin? Mjekët japin përgjigjen përfundimtare appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama