Home » Zoran Vukotiqi lirohet nga akuza për vrasjen e 4 civilëve shqiptarë më 1999

Zoran Vukotiqi lirohet nga akuza për vrasjen e 4 civilëve shqiptarë më 1999

Zoran Vukotiq, i akuzuar për vrasjen e 4 civilëve shqiptarë 5 maj vitit 1999, është liruar nga akuza mungesë provave.

Kjo edhe pse Darius Sieliczki, kryetar i trupit gjykues, ka thënë se Vukotiqi “qëllimisht i rrahu dhe pas i vrau Enver Rrustollin, Hamdi Fazliun, Avdulla Fazliun dhe Fahredin Fazliun shtëpinë e familjes Fazliu, pasi edhe kishte rrahur e plaçkitur civilë tjerë shqiptar”, raporton KTV.

Palët e dëmtuara udhëzohen për padi civile për kompensim dëmi.

Sieliczki, pas vendimit trupit gjykues, tha senuk kishte dyshim për faktet, gjërat kanë ndodhur maj vitit 1999, por ka pasur dyshime mëdha lidhur me pjesëmarrjen e Zoran Vukotiqit këto veprime si person përgjegjës për gjitha ato këqija u kishin ndodhur familjeve”.

Përveç këtij rasti ku u lirua, ndaj Vukotiqit mbesin edhe dy aktakuza për krime lufte, raste janë duke u gjykuar Gjykatën Themelore Mitrovicës.

Reklama