Home » Wess Michell: Nëse Vuçiq nuk e pranon propozimin për Kosovën, ka kush e pranon

Wess Michell: Nëse Vuçiq nuk e pranon propozimin për Kosovën, ka kush e pranon

Takimet e shpeshta përfaqësuesve vendeve Kuintit, e sidomos veprimi i shpejtuar i administratës presidentit amerikan Donald Trump, nuk është i rastësishëm, vlerëson gazeta serbe.
Vendet perëndimore ia kanë dorëzuar planin e tyre kryetarit Serbisë.
“SHBA dhe vendet perëndimore i kanë dorëzuar parimet dhe principet e veta, por për ne kjo nuk është mirë. Nuk mund fitojmë asnjë komunë, AKS, do fitoj njëfarë statusi, por ende nuk dihet se cilin status do ta ketë”, ka thënë për “Blic” burimi i njoftuar me detajet e propozimit.

dick9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTmpRN01EQV8vZmU4ODgwMzQ2ZTFiMTZiNGM2NmI0MjNkYTAwYzE5NmMuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB Wess Michell: Nëse Vuçiq nuk e pranon propozimin për Kosovën, ka kush e pranon
përpilimin e këtij dokumenti kanë marrë pjesë Wess Mitchell, ndihmësi i sekretarit shtetit amerikan për Evropë dhe Evroazi, Helga Schmidt, zëvendësja e përfaqësueses lartë BE për politikë jashtme dhe përfaqësuesi i Britanisë Madhe, transmeton Insajderi.com.
“Kryetari serb është i vetëdijshëm se kjo ofertë e Perëndimit është joserioze me cilën nuk mund dalë para qytetarëve”, pretendon burimi i gazetës.
Siç merret vesh, Wess Mitchell, disa pjesë planit i ka prezantuar edhe OJQ-ve serbe duke thënë haptas se Serbia është e detyrueshme ta pranojë këtë.
Sipas njërit nga pjesëmarrësve nga radhët e OJQ-ve, është e qartë se Amerika po nxiton ta zgjidhë çështjen e Kosovës gjë i përgjigjet edhe fuqive mëdha Perëndimit, dhe ndoshta kjo kryhet deri fund këtij viti. Mitchell ishte shumë i drejtpërdrejtë, thotë burimi i gazetës, ai iu kishte thënë pjesëmarrësve senëse Vuçiq nuk e pranon këtë plan, ka kush e pranon, por se mospranimi do ishte fund për (Vuçiqin) dhe për Serbinë”.

dick9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTmpRN01EQV8vZmU4ODgwMzQ2ZTFiMTZiNGM2NmI0MjNkYTAwYzE5NmMuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB Wess Michell: Nëse Vuçiq nuk e pranon propozimin për Kosovën, ka kush e pranon
Me këtë rast Mitchell ka folur edhe për mjetet financiare cilat i ka dedikuar Perëndimi për shpejtimin e gjithë këtij procesi. Kjo fletë qartë se diplomacia perëndimore është duke punuar “ shpejtësinë e gjashtë” për mbylljen urgjente çështjes Kosovës./Insajderi.com.

The post Wess Michell: Nëse Vuçiq nuk e pranon propozimin për Kosovën, ka kush e pranon appeared first on INSAJDERI.

Reklama