Home » Tzanakopoulos: Mbetet rrugë e gjatë deri te marrëveshja për emrin, ku përfshihet rishikimi i Kushtetutës

Tzanakopoulos: Mbetet rrugë e gjatë deri te marrëveshja për emrin, ku përfshihet rishikimi i Kushtetutës

Zëdhënësi i Qeverisë greke, Dimitris Tzanakopoulos ka deklaurar se bisedimet e tanishme me fqinjtë ka përparime theksuara, por ende nuk është afër arritja e një ujdie ndërmjet palëve.

Sipas tij, Qeveria greke vazhdon me stabilitet dhe vendosmëri mbrojë linjën kombëtare për një emër përbërë, do vlej për gjithë, si parakusht e ka edhe rishikimin e Kushtetutës.

përgjigjen e tij për korrespondenten e agjencisë AIM Athinë, Tzanakopoulos tha se mbetet një rrugë e gjatë deri te arritja e detajeve juridike-teknike një marrëveshje mundshme ndërkombëtare ndërmjet dy palëve.

Ai shtoi se ujdia e mundshme do duhet jetë e plotë, dhe se disa pjesë do përshkruhet mënyra e zbatimit emrit riqë do vlej për gjithë.

Reklama