Home » Thaçi arrin në Sofje

Thaçi arrin në Sofje

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, ka arritur Sofje, hotelin ku shteti bullgar ka akomoduar shumicën e liderëve shteteve BE-së dhe Ballkanit Perëndimor.

Thaçi është parë sonte duke zbritur afër hotelit Marinela, shumë afër qendrës ku nesër do mbahet Samiti i Sofjes, i cili po vlerësohet si një prej samiteve rëndësishme këto 15 vjetët e fundit.

Samiti i BE-së dhe i vendeve Ballkanit Perëndimor do nisë punimet nesër dhe pjesë e tij janë pothuajse gjithë liderët e 28 shteteve anëtare BE-së dhe liderët e 6 shteteve Ballkanit Perëndimor. Presidenti Thaçi, i cili e kryeson delegacionin kosovar, margjina këtij samiti pritet zhvillojë edhe takime bilaterale me liderë shtetërorë vendeve Bashkimit Evropian, kurse nesër pasdite do marrë pjesë edhe Forumin Ekonomik Botëror organizohet Sofje.

kaluarën, samite përafërsisht kësaj natyre, Kosova ishte prezantuar nga shefat e UNMIK-ut. Samitin e Zagrebit vitin 2000, Kosova ishte përfaqësuar nga Bernard Kouchner, kurse Samitin e Selanikut nga Michael Steiner. Pjesëmarrja e Kosovës këtë Samit po konsiderohet si historike.

The post Thaçi arrin në Sofje appeared first on INSAJDERI.

Reklama