Home » Skandal në lokalet e Tiranës, fëmijët tymosin nargjile

Skandal në lokalet e Tiranës, fëmijët tymosin nargjile

Fëmijët e shkollave mesme dhe 9-vjeçare Tiranë blejnë nargjile dhe e konsumojnë atë lokale. Kamera e “Fiks Fare” filmoi disa lokale Tiranë, ku fëmijët konsumonin nargjile pa kurrfarë problemi. Ndërkohë, fenomeni i duhanpirës oborret e shkollave vazhdon.

Emisioni investigativ bëri një vëzhgim lokalet e Tiranës, ku gjeti fëmijë moshave 13-14 vjeç tymosin nargjile. Edhe pse nargjileja lejohet përdoret vetëm për moshat mbi 18 vjeç, lokalet Tiranë e shesin pa asnjë problem kundrejt pagesës.

“Fiksi” solli medhe figurë biseda me kamerierët e lokaleve ua tregtonin fëmijëve nargjilen. Ata treguan se fëmijët janë 13 vjeç dhe nuk përbën problem konsumi.

“Fëmijët janë 13 vjeç, ua jap pa asnjë problem”, thotë një kamerier.

Ndërkohë, oborret e gjimnazeve fëmijët konsumojnë duhan. Gjatë pushimit gjatë, sapo dalin pranë oborrit shkollës, nxënësit e gjimnazeve Tiranë tymosin duhan grupe.

Shefi i Shërbimit Repartin Toksikologjik QSUT, Zihni Sulaj tha për gazetarët e “Fiksit” se nargjileja nuk mund konsumohet nga persona nën 22 vjeç.

“Nargjileja është me përbërje duhani dhe aromash ndryshme. Përdorimi i vazhdueshëm i saj çon varësi. Gjithashtu shërben si trampolinë për konsumimin e substancave narkotike”, tha Sulaj.

Shqetësimi i tij kryesor ishte mbi përbërjen e nargjiles, pasi sipas tij jo gjitha rastet ka duhan.

Ne e dimë ka duhan dhe përzierje aromash, por ka raste aty mund ketë edhe hashash. Kjo gjë e bën edhe vështirë problemin”, tregon për Fiksin zoti Sulaj.

Teuta Dinaj, inspektore Inspektoratin Shtetëror Shëndetësor tha se kanë bërë inspektime nëpër lokalet e Tiranës, por nuk kanë konstatuar fëmijë pinë nargjile.

Ne kemi inspektuar dhe kemi vënë gjoba nëpër lokalet ku konsumohet duhan dhe nargjile. Gjobat kanë qenë deri 30 mijë lekë për subjektin, 5.000 lekë për administratorin dhe 500 lekë për përdoruesin”, tha Dinaj. Ajo tregon se nuk ka një ligj specifik për nargjilen, por dënohet si konsumim duhani.

The post Skandal në lokalet e Tiranës, fëmijët tymosin nargjile appeared first on INSAJDERI.

Reklama