Home » Shenjat e kuqe në këmbët e foshnjave, a janë të rrezikshme dhe si trajtohen

Shenjat e kuqe në këmbët e foshnjave, a janë të rrezikshme dhe si trajtohen

këmbët e foshnjës mund shfaqen disa shenja kuqe cilat sigurisht mund t’iu bëjnë bëni panikë. Disa prej tyre largohen vetë dhe disa jo.

Ku qëndron problemi me këto shenja kuqe?

Ato mund jenë dermatit atopik, ku rreth 20% e bebeve e vuajnë këtë problem. Kjo gjendje shëndetë sore shkaktohet nga mungesa e proteinës quajtur fil-aggrin dhe normalisht mbron lëkurën nga irrituesit edhe duke e hidratuar. Simptomat mund shfaqen nga viti i parë i jetës dhe mund zgjasin deri moshën 5-vjeçare.

Si ta trajtojmë atë?

Përgjatë dushit, uji duhet jetë i ngrohtë mesatarisht dhe sapuni pastrues neutral. Pas dushit, e thani fëmijën nëpërmjet prekjeve lehta me peshqir dhe aplikoni krem me përbërje vajore.

Armiku i këtij problemi tek këmbët është materiali i leshtë, nxehtësia dhe produktet me aromë.

Edhe trajtimi me kortikosteroidë mund jetë i domsdoshëm, por gjithsesi këtë e përcakton mjeku./pernenat.al/

The post Shenjat e kuqe në këmbët e foshnjave, a janë të rrezikshme dhe si trajtohen appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama