Home » Për tre muaj 157 kosovarë marrin pasaportën nga ky shtet

Për tre muaj 157 kosovarë marrin pasaportën nga ky shtet

Numri i natyralizuarve është rritur lehtë gjatë çerekut parë 2018, informon Statistik Austria. Nga janari deri mars, 2561 persona kanë marrë pasaportën austriake (plus 5.7 përqind).

shumë se një e treta (886 persona) kishin lindur Austri. Përpara një viti kishte 9271 persona natyralizuar, një rritje prej 7,5 përqind, përcjell albinfo.ch. Por krahasim nga BE, Austri është restriktive.

Sa u takon nacionaliteteve austrikëve rinj vendin e parë janë boshnjakët (304), turqit (210), shtetasit e Maqedonisë (165), Kosovës (157) dhe Serbisë (154). Si vend i parë europian prin Rumania (138), ndjekur nga Kroacia (97).

The post Për tre muaj 157 kosovarë marrin pasaportën nga ky shtet appeared first on INSAJDERI.

Reklama