Home » Pas SHBA-së, edhe një shtet tjetër hap ambasadën në Jerusalem

Pas SHBA-së, edhe një shtet tjetër hap ambasadën në Jerusalem

Dy ditë pas hapjes ambasadës SHBA-së Jerusalem, Guatemala ka lëvizur ambasadën e saj qytetin e kontestuar.

Imazhet e flamujve guatemalezë, izraelitë dhe amerikanë u projektuan muret e qytetit vjetër martës, pritje inaugurimit mërkurës.

Presidenti i Guatemalës Jimmy Morales shkroi Facebook, “Me hapjen e ambasadës sonë qytetin e Jeruzalemit, Guatemala merr një vendim guximshëm, një hap përpara favor bashkimit dhe miqësisë. Ky vendim do jetë një trashëgimi do sjellë përfitime mëdha për gjithë.”

një drekë pas ceremonisë, kryeministri izraelit Benjamin Netanjahu e quajti atë një “ditë madhe” për Izraelin dhe Guatemalën. “Unë e mirëpres Presidentin tim mikut Jimmy Morales, Guatemala ishte me ne fillim dhe Guatemala është me ne sot dhe ne mirëpresim hapjen e ambasadës Jerusalem”, raportojnë mediat botërore.

The post Pas SHBA-së, edhe një shtet tjetër hap ambasadën në Jerusalem appeared first on INSAJDERI.

Reklama