Home » “Nëse nuk ka arrestime të peshqve të mëdhenj, ndërpresim negociatat”

“Nëse nuk ka arrestime të peshqve të mëdhenj, ndërpresim negociatat”

 

Jo vetëm Shtetet e Bashkuara Amerikës, por edhe Bashkimi Europian kërkon arrestimin e “peshqve mëdhenj”.

Komisioneri për Zgjerimin Bashkimin Europian, Johanes Hahn, një intervistë dhënë për median gjermane “Stuttgarter-Zeintung”, deklaroi se nëse nuk do ketë arrestime politikanësh, BE mund ndërpresë procesin e negociatave me Shqipërinë.

Unë mund ta kuptoj skepticizmin, por gjithashtu nuk them se Shqipëria dhe ish-Republika Jugosllave e Maqedonisë janë tashmë gatshme për pranim.

Megjithatë, reformat e nevojshme mund arrihen miri gjatë procesit pranimit.

Merrni shembullin e korrupsionit.

Nga pikëpamja ligjore, gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor kanë një situatë ligjore është e krahasueshme me tonat.

Por, bisedimet e pranimit, i kushtojmë vëmendje faktit se ligjet zbatohen gjithashtu, rastet e korrupsionit vërtet sjellin para drejtësisë peshqit e mëdhenj nuk kursehen.

Pa progres këtë drejtim, ne mund ndërpresim negociatat.

Pra, ne mund kapërcejmë gjendjen akoma pakënaqshme sistemeve ligjore Shqipëri dhe ish-Republikën Jugosllave Maqedonisë kur fillojmë bisedimet e pranimit”, deklaroi Hahn.

a.s/dita

Reklama

Lexo më shumë