Home » Myslimanët zgjohen agjerueshëm sot, por duhet ta kenë këtë informacion të saktë

Myslimanët zgjohen agjerueshëm sot, por duhet ta kenë këtë informacion të saktë

Ramazani, muaji i shenjtë për myslimanët filloi sot. gjithë besimtarët myslimanë duhet zgjohen sonte orën 3:06 për syfyrin e parë derisa iftari i ditës parë është orën 19:58.

Gjatë këtij muaji përveç ditëve bien premte (E xhuma) janë edhe disa ditë tjera cilësohen si rëndësishme

Duke filluar me ditën e parë, nis syfyr ( ditën e martë ) ora 03:06 dhe iftari i parë është orën 19:58.

Pastaj, dita e Fitorës Bedër, i bije e premte, për këtë, syfyri: 2:43 dhe iftari 20:13, rend është dita e “Itikafit”, (e hënë) Syfyri – 2:40, Iftari – 20:15, pastaj Nata e Kadrit, (e diel), Syfyri -2:34, Iftari 20:18.

Pas 30 ditë agjërimi besimtarët myslimanë festojnë festën e Fitër Bajramit do jetë me 15 qershor ( e Premte) e cila vazhdon pastaj edhe për dy ditë tjera.Më poshtë shikoni takvimin.

Ndërkohë, duhet theksohet se Agjërimi është një nga pesë shtyllat kryesore fesë islame.

aa_1526452636-1051252 Myslimanët zgjohen agjerueshëm sot, por duhet ta kenë këtë informacion të saktë

Reklama