Home » “Mbi 60% e deputetëve nuk e kanë parashtruar asnjë pyetje në Kuvend”

“Mbi 60% e deputetëve nuk e kanë parashtruar asnjë pyetje në Kuvend”

Artan Murati nga KDI ka bërë ditur se nga 120 deputetë sa janë kuvend, vetëm 45 prej tyre kanë parashtruar pyetje parlamentare, i bie se 62.5% e deputetëve as kanë marrë mundin për parashtruar një pyetje parlamentare.

Edhe pse kabineti qeveritar shpesh herë ka munguar, dhe pyetje tilla nuk kanë marrë përgjigje , kjo paktën tregon një mund sado vogël një deputeti për punën e tij, thekson Murati ‘Click’ RTV 21.

Nga 120 deputetë sa janë Kuvend vetëm 45 % prej tyre kanë parashtruar pyetje parlamentare, pra 62.5% deputetëve nuk e kanë bërë as edhe një pyetje parlamentare. Unë e kuptoj se edhe kjo nuk mund jetë efektive kur realizohet si pyetje për shkak se kabineti qeveritare shumë raste ka munguar megjithatë kjo tregon një mund sado pak deputetit”, ka thënë ai.

Sipas tij ekziston një pajtueshmëri prej gjitha palëve, dhe shohim se Kuvendi është i fjetur dhe nuk ka lëvizje siç duhet kishte për garantuar efikasitetin e punës përbrenda kuvendit.

The post “Mbi 60% e deputetëve nuk e kanë parashtruar asnjë pyetje në Kuvend” appeared first on INSAJDERI.

Reklama