Home » Lutfi Haziri në Sofje kërkon liberalizimin dhe integrimin më të shpejtë

Lutfi Haziri në Sofje kërkon liberalizimin dhe integrimin më të shpejtë

Nënkryetari i LDK-së, njëherit kryetar i Komunës Gjilanit,  Lutfi Haziri dhe anëtari i kryesisë LDK-së,  Arban Abrashi po qëndrojnë Sofia Bullgarisë ku po marrin pjesn Samitin e Partive Popullore Evropiane, ku po zhvillohen takime pune prag Samitit BE-së dhe Ballkanit Perendimor.

Gjatë punimeve Samitit, Haziri ndër tjerash kërkoi liberalizimin e vizave për Kosovën, qartësimin e procesit integrimit evropian si dhe investime mëdha infrastrukturore nga BE-ja, njofton Klan Kosova.

Partitë Popullore Evropiane gjithashtu miratuan një deklaratë, ku ftohen vendet e Ballkanit Perendimor, kultivojnë marrëdhënie mira fqinjësore dhe ku sovraniteti dhe integriteti i shteteve duhet respektuar.

Reklama