Home » Kur serbët dëbuan shqiptarët, një vajzë e vogël përpiqet ta ngushëllojë nënën

Kur serbët dëbuan shqiptarët, një vajzë e vogël përpiqet ta ngushëllojë nënën

Andrew Testa është një fotograf anglez ka kapur momentet vështira shqiptarëve Kosovës, gjatë kohës luftës fund viteve 90-ta, shkruan KultPlus.

Historia dhe përjetimet e këtij vendi, e kanë përcjellur për shumë vite këtë fotograf, i cili nga ajo kohë është kthyer shpesh herë për ta vizituar Kosovën.

Thuhet seNjë fotografi vlen sa një mijë fjalë” dhe ky fotograf ka përdorur imazhet e fotografive për treguar historinë e njerëzve këtij vendi, përudhen vështirë.

Ai ka kapur disa momente refugjatëve kosovar fund muajit mars ishin nisur për Maqedoni. KultPlus ju sjellë një fotografi asaj kohe.

Kjo fotografi shumë se gjithçka tjetër tregon fatin e fëmijëve luftë, mbi vete marrin përgjegjësitë dhe dhimbjen rrethana normale do duhej mbahej larg syve tyre.

rrethanat e asaj kohë, ata bëhen personazh i fatit dhimbshëm. Kjo fotografi paraqet një vajzë vogël e cila shihet e ulur shumë pranë nenës saj dhe përpiqet ta ngushëlloj atë.

Lidhur me këtë fotografi, autori Testa kishte shkruar se fotoja është shkrepur atëherë kur refugjatët janë ndalur për pushuar pas kalimit Maqedoni përmes rrugës hekurudhore. Fotografia është shkrepur 31 mars vitit 1999.

“Ushtarët serbë i kishin detyruar ata largoheshin nga treni dhe kishin konfiskuar pasaportat e burrave dhe kartat e identitetit. Një vajzë e re përpiqet ngushëllojë nënën e saj”, shkruhet përshkrimin e fotografit./ KultPlus.com

vajza1 Kur serbët dëbuan shqiptarët, një vajzë e vogël përpiqet ta ngushëllojë nënën

Reklama