Home » Kërkohet rruga që lidh fshatrat e Mitrovicës me ato të Leposaviqit e të Zveçanit

Kërkohet rruga që lidh fshatrat e Mitrovicës me ato të Leposaviqit e të Zveçanit

Banorët e Vllahisë përveç problemeve infrastrukturore fshatin e tyre rrugën lidh fshatrat shqiptare administrohen nga komuna e Zveçanit dhe e Leposaviqit: Vllahi, Zhazhë, Boletin, Bistricë, Koshtovë e Vllahisë dhe Cerajë me Mitrovicën e quajnë strategjike dhe njëkohësisht edhe për banorët e fshatrave Shalës Bajgorës

Fshatrat e komunës Mitrovicës, veçanti ato administrativisht u takojnë komunave Zveçan dhe Leposaviq, kanë ende probleme mëdha me infrastrukturën rrugore dhe me infrastrukturën tjetër.

Problemin e banorëve këtyre fshatrave, cilët hallet e tyre duhet t’i qajnë Leposaviq dhe Zveçan e jo Mitrovicë, e kanë diskutuar banorët e Vllahisë, cilët kanë kërkuar një rrugë lidh gjitha fshatrat shqiptare asaj pjese, pavarësisht ato i takojnë Mitrovicës, Zveçanit apo Leposaviqit.

Ata e kanë problem edhe furnizimin me ujë pijes dhe kanalizimin fshatra. Banorët e Vllahisë thonë se edhe tutje ka probleme me rrugët disa lagje Vllahisë, ndonëse një rrugë, ajo lagjen “Hasani”, tashmë ka përfunduar.

Kryetari i fshatit Shasivar Begu ka thënë se përveç ndërtimit kësaj rruge, por edhe disa tjerave fshat, banorët problem kryesor tani kanë sigurimin e ujit për pije, prandaj edhe kërkoj vazhdohet tutje me realizimin e projektit filluar parë, por ka mbetur gjysmë, shkruan sot Gazeta “Zëri”.

Reklama