Home » Jemi më të pakënaqurit dhe më të palumturit në Europë, sipas KE

Jemi më të pakënaqurit dhe më të palumturit në Europë, sipas KE

Shqipëria është vendi ku qytetarët e saj perceptojnë kanë cilësinë ulët jetesës Europë janë gjithashtu palumturit, kanë një opinion shumë dobët për cilësinë e edukimit dhe standardet e jetesës, ndonëse optimizmi për ardhmen nuk u mungon dhe familjet i kanë forta.

Sondazhi për “Cilësinë e Jetës Europë” u publikua nga Komisioni Europian fillimisht mars, vetëm me dhënat e shteteve anëtare, ndërsa fundmi janë përditësuar edhe dhënat për shtetet e Ballkanit Perëndimor.

Për pyetjen “Sa kënaqur jeni ju me jetën tuaj ditët e sotme”, për gjitha moshat dhe gjinitë, Shqipëria ka një mesatare prej 4.9 pikë, është e ulëta Europë. Pas Shqipërisë renditen Maqedonia me 5.1 pikë, Greqia me 5.3 pikë dhe Bullgaria me 5.6 pikë (shih grafikun).

Nga rajoni, kënaqur me jetën janë serbët dhe malazezët, me nga 6.3 pikë secili. dhënat për Kosovën mungojnë.

Shtetet marrin pikët larta janë Danimarka, Finlanda dhe Suedia.

Sondazhi i “Cilësisë Jetës Europë” jep një këndvështrim unik mbi cilësinë e jetës europianëve ditët e sotme. dhënat e analizuara mbulojnë cilësinë e jetës, cilësinë e shoqërisë dhe shërbimet publike, thuhet raport.

Edhe për pyetjen tjetër, “Duke i marrë gjitha konsideratë, sa lumtur do thoni jeni?”, Shqipëria ka një pikëzim prej 5.2, është sërish i ulëti Europë dhe shumë i ulët sesa i dyti i palumtur pas nesh, është Maqedonia me 6.1 pikë (shih grafikun fund) .

Për edukimin, Shqipëria ka gjithashtu vlerësimin ulët, me 5.8 pikë dhe pas saj vjen Turqia, me 6 pikë dhe Maqedonia me 6.1 pikë.

Kënaqësia me standardet e jetesës është gjithashtu e ulëta Europë, me 5.1 pikë, shumë afër nesh është Maqedonia, me 5.2 pikë. kënaqurit me standardet e jetesës Europë janë danezët dhe suedezët, me përkatësisht 8.3 dhe 8.2 pikë.

i ulëti Europë është dhe perceptimi për cilësinë e akomodimit, me 6.5 pikë dhe i dyti pas nesh është Turqia me 6.6 pikë. kënaqurit me akomodimin janë austriakët, danezët dhe irlandezët, me 8.4 pikë secili.

Shqiptarët mbajnë rekord për vështirësitë hasin për zgjidhur problemet e tyre. 57% e tyre kanë pohuar sekanë vështirësi për zgjidhur probleme rëndësishme u dalin gjatë jetës”. Përqindja e dytë e lartë është ajo e maqedonaseve dhe grekëve, me 38%.

Një tjetër pyetje, ku nuk ngurrojmë ta shfaqim pakënaqësinë me jetën është jetën time përditshme, unë rrallë kam kohë bëj gjëra realisht pëlqejnë”, ku Shqipëria ka përqindjen lartë atyre bien dakord me këtë shprehje (52%). dytët janë turqit me 49%, ndjekur nga maqedonasit dhe rumunët.

67% e shqiptarëve bien dakord se “bëjnë diçka vlefshme jetë “, ndër ulëtat Europë, pas grekëve (53%) dhe turqve (59%). vlefshëm Europë ndihen irlandezët (90%), shkruan Monitor.

Ndryshe nga ambienti i jashtëm, perceptimi për kënaqësinë e jetës familjare është ndër lartët Europë, me 8.6 pikë, njëjtat nivele me Danimarkën, Austrinë, Maltën etj., ndërsa me vlerësimin ulët këtë pyetje janë Turqia, Bullgaria, Italia.

Pavarësisht se janë pakënaqur me jetën, shqiptarët janë përgjithësisht optimistë për ardhmen e tyre dhe fëmijëve. 67% e tyre janë optimistë se do kenë një ardhme pozitive.

o.j/dita

78FC8DF7-2AF8-42E5-859D-BDE3F7473A5E Jemi më të pakënaqurit dhe më të palumturit në Europë, sipas KE

78FC8DF7-2AF8-42E5-859D-BDE3F7473A5E Jemi më të pakënaqurit dhe më të palumturit në Europë, sipas KE

Reklama

Lexo më shumë