Home » Infarkti: Tri shenjat paralajmëruese që DUHET t’i dini

Infarkti: Tri shenjat paralajmëruese që DUHET t’i dini

Simptomat e sulmit zemër mund shfaqen papritmas dhe nëse nuk i dini ato mund mendoni se bëhet fjalë për diçka tjetër.

Çrregullimet koronare zemrës një formë ose tjetër mund rrisin rrezikun pësoni arrest kardiak, shkruan Express.co.uk, përcjell Klan Kosova.

poshtë i gjeni shenjat paralajmëruese emergjente se jeni prag pësoni infarkt.

Mosrehati gjoks

Kjo mund jetë vetëm një ndjenjë e vogël e mosrehatisë zonën ku ndodhet zemra. Është ndjenjë sikur para teshtimës ose ndjenjë e një dhimbjeje përgjithshme.

Te shumica e sulmeve zemër përfshihet ndjenja e mosrehatisë qendër gjoksit e cila zgjat për pak minuta dhe rikthehet përsëri”, ka thënë nga Asociacioni Amerikan i Zemrës.

Mosrehati gjithë pjesën e epërme trupit

Një shenjë tjetër se dikush po pëson infarkt është dhimbja e përgjithshme, tregon se diçka nuk është rregull me pjesën e epërme trupit.

“Simptomat mund përfshijnë dhimbje dhe mos rehati njërën dorë ose tjetrën, shpinë, qafë, stomak dhe nofull”.

Frymëmarrje shkurtra

Pamundësia për t’u mbushur me frymë, shenjë kjo e cila tregon se personi është prag sulmit zemër.

Kjo mund paraqitet me ose pa rehati zonën e gjoksit dhe me djersë ftohta mund t’ju mbulojnë./Klan Kosova/

Reklama