Home » Hoxha për “Wiener Zeitung”: BE-ja duhet të njohë progresin në Kosovë

Hoxha për “Wiener Zeitung”: BE-ja duhet të njohë progresin në Kosovë

Gjatë qëndrimit Vjenë dhe pjesëmarrjes Konferencën ndërkombëtare organizuar nga Banka Botërore, Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha, ka dhënë një intervistë për “Wiener Zeitung”.

Hoxha lidhur me Samitin e Sofjes ka theksuar se Kosova merr pjesë takim si një partner i barabartë, ashtu si edhe gjitha shtetet e tjera Ballkanit, duke e vlerësuar edhe Strategjinë e zgjerimit BE-së për Ballkanin Perëndimor si shumë rëndësishme për Kosovën, ngase trajtohet si shtet i barabartë me vendet tjera rajonit.

Ministrja ka folur edhe për marrëveshjet e Kosovës me Serbinë, Marrëveshjen duhet bërë si instrument obligativ për dy shtetet, sundimin e ligjit, Misionin e EULEX-it, si dhe liberalizimin e vizave.

Për liberalizimin e vizave, ka theksuar sekemi pasur dy herë shumë kritere për plotësuar për liberalizimin e vizave se sa vendet tjera. Por, e kemi përmbushur atë dhe BE-ja duhet njohë progresin Kosovës. Unë shpresoj se do ketë liri lëvizjes për kosovarët deri fund vitit”.

 

Reklama