Home » Hetem Ramadani zbulon recetën ushqimore që të jetojmë mbi 100 vjet |VIDEO

Hetem Ramadani zbulon recetën ushqimore që të jetojmë mbi 100 vjet |VIDEO

Biznesmeni shqiptar, Hetem Ramadani, tash i njohur për mjekësinë alternative, jokonvencionale, një intervistë për një televizion Shqipëri, ka zbuluar recetën e tij ushqimore, për cilën thotë se nëse i përmbahemi me përpikëri, mund jetojmë pa problem mbi 100 vjet.

Ai ka thënë se 2-3 vitet e fundit, dieta e tij bazohet yndyra.

Kaloritë me cilat ushqehet, përbëhen nga yndyrat masën 70-80 %. Gjithashtu Ramadani, mënyrë periodike, çdo muaj, kryen agjërim 4 deri 7 ditë, pa asnjë ushqim, përveç ujit.

Ramadani thotë se edhe medikamentet, pra ilaçet mund zëvendësohen me ushqime.

Është e mundur me ushqime, pari mos arrijmë kemi nevojë për përdorur medikamente dhe dyti, po qe se jemi prekur nga sëmundjet, me regjimin unë ndjek, mund t’i zëvendësojmë këto medikamente. Edhe babai i mjekësisë moderne, Hipokrati, 2500 vite parë ka thënë: le përdorim ushqimin si mjet shërimi (Let the food be our medicine. Let’s use this medicine). Nëse e pranojmë këtë paradigmë, atëherë bëhet realitet”.

Ai thotë se po t’i referohemi Shoqatës Kardiologëve Amerikanë, e cila rekomandon konsumimin e sa shumë frutave, drithërave etj., si dhe marrjen e sa pak yndyrave, kjo sipas tij është vërtetuar se është regjim i gabuar.

Prej tre vitesh, unë kam bërë ndryshime radikale, ku receptura ime (regjimi), ose mirë themi, burimi im i energjisë për trupin, për mitokondriat (mitochondria – mikroorganizma kanë rolin e centralit elektrik, duke krijuar energji për qelizat) janë yndyrat.

Sot mendohet se burim energjik për qelizat është glukoza dhe mendohet trupi e truri nuk funksionojnë pa glukozë, kurse teoritë unë kam adaptuar sipas studimeve reja, tregojnë se shumica e sëmundjeve kronike shkaktohen pikërisht nga përdorimi i karbohidrateve (sheqernave)”. /gazetametro.net

VIDEO

Reklama