Home » Gjykata e Apelit konfirmon aktakuzën ndaj ish-ministrit

Gjykata e Apelit konfirmon aktakuzën ndaj ish-ministrit

Gjykata e Apelit ka refuzuar kërkesat për hudhje aktakuzës ndaj ish-ministrit Shëndetësisë, Ferid Agani dhe ish-sekretarit përgjithshëm kësaj ministrie, Gani Shabani, duke e konfirmuar kështu aktakuzën ndaj tyre.

Lajmin për “Betimi për Drejtësi” e ka konfirmuar kryetarja e trupit gjykues për këtë rast, Shadije Gërguri.

Edhe Gjykata Themelore Prishtinë, prill këtij viti, për herë dytë kishte konfirmuar aktakuzën ndaj ish-ministrit Shëndetësisë, Ferid Agani dhe ish-sekretarit përgjithshëm kësaj ministrie, Gani Shabani.

Gjykatësja e këtij rasti, Shadije Gërguri, kishte refuzuar kërkesat për hudhje aktakuzës paraqitura nga ana e mbrojtësve akuzuarve, avokatëve Adem Vokshi dhe Nikë Shala.

Ish-ministri Agani dhe ish-sekretari Shabani, cilët nga Prokuroria Speciale e Republikës Kosovës (PSRK) po akuzohen për keqpërdorim pozitës zyrtare, ishin deklaruar pafajshëm lidhje akuzat me cilat ngarkohen shqyrtimin fillestar mbajtur 26 shkurt këtij viti.

shqyrtimin fillestar 26 shkurtit, po ashtu ishte bërë e ditur nga gjykatësja Gërguri, akuzuarit Agani dhe Shabani tash e tutje do vazhdojnë gjykohen veçmas nga akuzuarit tjerë, cilët do gjykohen dy procedura tjera.

Gjykata Themelore Prishtinë, aktakuzën kundër ish-ministrit Agani dhe akuzuarve tjerë rastin “Stenta” e kishte konfirmuar edhe korrik vitit kaluar, mirëpo, pas ankesave mbrojtësve akuzuarve, Gjykata e Apelit e kishte kthyer rastin rivendosje.

Prokuroria e Shtetit, 15 qershor 2016, kishte ngritur aktakuzë kundër ish-ministrit Shëndetësisë, Ferid Agani, sekretarit përgjithshëm MSh, Gani Shabani dhe 62 personave tjerë, për veprat penale “keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar”,  “marrje e ryshfetit”, “dhënie e ryshfetit”, “trajtimi i pandërgjegjshëm mjekësor”, “ushtrimi i kundërligjshëm i veprimtarisë mjekësore dhe farmaceutike” dhe “shmangia nga tatimi “.

ndërkohë, prokuroria kishte hequr dorë nga ndjekja penale ndaj kardiologut Afrim Bekteshi, me arsyetimin se i njëjti është përfshirë gabimisht aktakuzë.

ketë çështje penale hetimet fillimisht janë zhvilluar kundër 116 personave fizikë dhe 4 personave juridikë. Mirëpo për 56 persona fizikë nuk janë plotësuar kushtet ligjore përfshihen këtë aktakuzë, andaj për njëjtit janë pushuar hetimet.

Mbrojtja e akuzuarve ka ngritur dilema shumta rreth ligjshmërisë kësaj aktakuze, e cila sipas tyre, përveçse përmban prova papranueshme ajo është ngritur mënyrë kundërligjshme nga prokurori i Zyrës Kryeprokurorit Shtetit, Besim Kelmendi. Sipas mbrojtjes, Zyra e Kryeprokurorit Shtetit nuk ka kompetenca ngritjen e aktakuzave siç ka ndodhur këtë rast./Betimi për Drejtësi/

The post Gjykata e Apelit konfirmon aktakuzën ndaj ish-ministrit appeared first on INSAJDERI.

Reklama