Home » Familjarët të shokuar me lirimin e Zoran Vukotiq, i akuzuar për krime lufte

Familjarët të shokuar me lirimin e Zoran Vukotiq, i akuzuar për krime lufte

Zoran Vukotiq është liruar nga akuza për krime lufte, lidhur me vrasjen e katër civilëve Vushtrri maj vitit 1999. Trupi gjykues, sipas kryetarit saj, kishte dyshime mëdha lidhur me pjesëmarrjen e Vukotiqit këto krime, shkaku edhe i dëshmive nuk përputheshin. Një vendim i tillë ka shokuar familjarët e viktimave.

Pak shumë se 19 vjet pas vrasjes Enver Rrustollit, Hamdi Fazliut, Avdulla Fazliut dhe Fahredin Fazliut, Gjykata ka dhënë vendimin e saj për njërin prej akuzuarve si autor i këtij akti.

Prokurori i EULEX-it, Paul Flynn, ka qenë i pari ka mbërritur Themeloren e Mitrovicës, bashkë me edhe familjarët e viktimave, për cilat akuzohej serbi Zoran Vukotiq.

Pak minuta para orës 15, sallën e gjykimit u soll edhe i akuzuari, për marrë vesh vendimin e trupit gjykues.

Tre anëtarët e këtij trupi nuk ishin bindur nga dëshmitë e dëshmitarëve këtij rasti dhe morën vendim ta lirojnë nga akuzat.

Nuk kishte dyshime për gjërat kanë ndodhur maj vitit 1999. Por ka pasur dyshime mëdha lidhur me pjesëmarrjen e Zoran Vukotiqit këto veprime si person përgjegjës për gjitha ato këqija u kishin ndodhur familjeve”.

Familjarët mezi kanë arritur komentojnë një vendim tillë gjykatës, nuk kanë dyshim se Vukotiq ishte autor i krimeve, bashkë me Goroljub Paunoviqin, nuk është kapur nga drejtësia.

Vukotiq është kthyer sërish qeli, derisa ndaj tij ka edhe dy aktakuza ngritura nga Prokuroria Speciale për krime lufte.

Njëra lidhet me vrasjen e një 13-vjeçari, po ashtu Vushtrri, e tjetra aktakuzë me keqtrajtimet burgun e Smrekonicës nga maji deri qershor 1999.

Reklama