Home » Delawie: 2018-ta, të jetë vit i suksesit të dialogut Kosovë-Serbi

Delawie: 2018-ta, të jetë vit i suksesit të dialogut Kosovë-Serbi

Ambasadori amerikan, Greg Delawie ka paralajmëruar se raundi final i dialogut Kosovë –Serbi do filloj shumë shpejt.

Gjatë një interviste për RTV Dukagjini, ambasadori amerikan ka theksuar se viti 2018 duhet jetë vit i suksesit dialogut.

“Mendoj se ka gjëra janë pozitive dialog, mirëpo dyja palët janë obliguara t’i kryejnë obligimet tashmë i kanë marrë. Unë mendoj se 2018-ta duhet jetë viti i suksesit dialogut, ecet përpara marrëdhënien Kosovë-Serbi dhe bëhet një përparim”, ka thënë Delawie, shkruan Telegrafi.

Ambasadori Delawie tej ka theksuar se partitë politike duhet flasin rreth asaj se si do jenë marrëdhëniet me Serbinë ardhmen.

“Mendoj se gjatë muajve fundit kemi parë partitë politike po flasin, dhe mendoj se kjo është shumë e mirë për situatën politike, sa i përket dialogut është e rëndësishme partitë flasin se si do duken marrëdhëniet me Serbinë ardhmen”, u shpreh Delawie.

Duke folur rreth idesë shkëmbimit territore si opsion Serbia ta njoh Pavarësinë e Kosovës, ambasadori amerikan ka theksuar se SHBA-të nuk e përkrahin një ide tillë, dhe asnjë ide tjetër do sillte shumë probleme sesa zgjidhje.

“Ideja e shkëmbimit territoreve mendoj se e bllokon mendimin kreativ dyja palëve se si arrihet një zgjidhje përfundimtare, ne nuk e mbështetim shkëmbimin e territorit e as idetë do shkaktonin shumë probleme sesa zgjidhje”, tha Delawie.

Ai tej shtoi se themelimin e Asociacionit Komunave me Shumicë Serbe, nuk e sheh si kërcënim për Kosovën, por mundësi e mirë për rritje stabilitetit dhe mirëkuptimit ato vende ku kanë munguar

Ambasadori tutje shtoi se sundimi i ligjit është prioritet dhe Qeveria duhet punoj për këtë

Është shumë rëndësi politikanët kosovarë pa marrë parasysh se a janë Qeveri, a janë shërbyes civil apo Kuvend duhet zotohen po punojnë për shtetin dhe popullin e Kosovës e jo për kushëririn, mbesën apo këdo tjetër”, u shpreh Delawie.

The post Delawie: 2018-ta, të jetë vit i suksesit të dialogut Kosovë-Serbi appeared first on INSAJDERI.

Reklama