Home » Clark: Kosova, mision ende i papërmbushur

Clark: Kosova, mision ende i papërmbushur

Gjenerali i pensionuar amerikan, Wesley Clark, ka rikujtuar luftën e Kosovës dhe veprimet sollën fushatën e bombardimeve NATO-s, nën udhëheqjen e tij, e cila edhe solli çlirimin e Kosovës nga Serbia, si dhe pavarësimin e Kosovës, gati dhjetë vjet pas fundit luftës.

Clark – një gjeneral amerikan me katër yje dhe karrierë superiore i cili kohën e luftës Kosovës ishte komandant suprem i forcave NATO-s Evropë dhe njëri nga personalitetet meritore për vendimin Aleanca Veriatlantike intervenojë për shpëtuar shqiptarët e Kosovës nga spastrimi etnik po kryente Serbia

Ai ka folur edhe për nevojën përmbyllet ndërtimi i shtetit Kosovës, derisa paralajmëroi se ende ka kërcënime rajonin e Ballkanit mund ta pengojnë progresin, duke bërë thirrje për përfshirje madhe Perëndimit Kosovë dhe rajon.

Gjenerali Clark po ashtu theksoi nevojën e ndërtimit një demokracie vërtetë, cilën pushteti dhe liderët i shërbejnë vendit, ndërsa ndodh edhe rotacioni demokratik qeverisje.

demokraci… pritja nuk është mbetesh post gjithë jetën”, ka thënë Clark një intervistë për Grupin Koha, duke theksuar se për dallim nga vendet e rajonit ballkanik, po edhe Evropës Lindore përgjithësi, politikanët Perëndim çojnë jetë modeste dhe nuk pasurohen nga puna Qeveri.

The post Clark: Kosova, mision ende i papërmbushur appeared first on INSAJDERI.

Reklama