Home » Cilat janë arsyet përse keni vazhdimisht dridhje duarsh

Cilat janë arsyet përse keni vazhdimisht dridhje duarsh

Ndoshta dridhja e duarve ka filluar fundmi. Ose mbase po përkeqësohet edhe shumë. Me siguri ka nisur gradualisht. Mund ndodh kur jeni stresuar ose inatosur. Ose e keni për shkak ndonjë sëmundjeje. Cilido jetë shkaku, “tremor” është emri ekspertët i kanë vendosur dridhjes duarve (ndonjëherë edhe këmbëve). Dridhja e duarve është e zakonshme sesa mund ta keni menduar dhe shkaqet e saj janë nga ndryshmet.

1.Tremor qendror (ET): Nga gjitha arsyet e dridhjes duarve, kjo është e zakonshmja, transmeton Gazeta Shneta.

Është një nga sëmundjet përhapura sistemit nervor. Ajo zakonisht fillon tek duart dhe mund përhapet edhe krahë, kokë, zë, ose edhe pjesë tjera trupit. Tremori qendror është i ndryshëm sepse prek duart kur janë duke lëvizur. Ndërsa format e tjera tremorit (dridhjes duarve) ndodhin kur nuk jeni duke lëvizur. Ajo mund shkaktohet nga një ndryshim gjene (mjeku mund ta quajë mutacion), do thotë, nëse një nga prindërit e tuaj ka tremor, edhe ju mund vuani nga i njëjti problem gjithashtu.

Disa raste shkaktohen edhe nga ndotja e ajrit dhe toksinat ambient. Megjithatë duhet bëhen shumë kërkime për kuptuar mirë këtë lidhje. Mosha është një tjetër faktor rrezikues. Edhe pse kjo sëmundje mund shfaqet çdo moshë, njerëzit mbi 40 vjeç janë rrezikuar. Prandaj gjasat rriten shumë me kalimin e moshës. Stresi, lodhja dhe teprimi me kafeinën mund ta përkeqësojnë gjithashtu dridhjen e duarve. këtë pikë e keni vështirë hani, pini, shkruani apo kryeni veprime tjera me duar.

2.Sëmundja e Parkinsonit: Dridhja e duarve është një ndër shenjat e para sëmundjes parkinsonit, prek 10 milionë njerëz gjithë botën. Jo gjithë njerëzit e prekur nga kjo sëmundje fillojnë dridhen, megjithatë shumica e tyre fazat e para sëmundjes kanë disa lëvizje pavullnetshme duarve, këmbëve ose edhe një gishti vetëm.

pjesën madhe rasteve, tremori prek vetëm njërën anë trupit. Dhe shpesh shfaqet kur relaksoni muskujt. Jo kot quhet tremor çlodhës. Sapo lëvizni fillon pushojë dridhja. 3.Heqja dorë nga alkooli: Dridhja e duarve është një nga shenjat e para. Nëse nuk keni qenë varur nga alkooli, dridhet e durave mund zgjasin disa ditë. Por, nëse keni pirë shumë dhe për një kohë gjatë, mund keni dridhje duarve për një vit ose shumë edhe pasi hiqni dorë nga alkooli apo lëndë tjerë dëmshme.

Dridhjet e duarve nuk do thonë medoemos se jeni sëmurë. Ndonjëherë dridhja e duarve ndodh si reagim i trupit ndaj diçkaje. 4.Përdorimi i medikamenteve caktuara: Shkaktarët zakonshëm janë mjekimet bllokojnë një substancë kimike tru quhet dopaminë. Ajo kalon informacionin nga një pjesë e trurit tjetrën. këtë rast do ndalohen dridhjet e duarve kur ndaloni përdoruri këto ilaçe.

Mungesa e vitaminës B12: Pa këtë vitaminë sistemi nervor nuk funksion siç duhet. Mund ta gjeni këtë vitaminë tek mishi, peshkut, vezët dhe produktet e qumështit.
Stresi: Shqetësimet financiare, problemet çift dhe shqetësimet shëndetësore janë lidhura drejtpërdrejt me stresin, ky i fundit mund përkeqësojë dridhjen e duarve. Nervozizmi, uria ose mungesa e gjumit gjithashtu mund shkaktojnë dridhje duarve, quhet ndryshe tremor psikologjik. /Gazeta Shneta/

The post Cilat janë arsyet përse keni vazhdimisht dridhje duarsh appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama