Home » Cila ka qenë mbështetja që Shqipëria i ka dhënë Kosovës gjatë ilegalitetit?

Cila ka qenë mbështetja që Shqipëria i ka dhënë Kosovës gjatë ilegalitetit?

Veprimtari dikur vepronte ilegalitet, Gani Sylaj, ka shkruar një libër rreth funksionimit periudhës ilegale viteve 70-ta.

Ai, Zona B Klan Kosovës, ka folur për librin “Ilegal viteve shtatëdhjeta” dhe mënyrën se si kanë vepruar atë kohë dhe për atë se sa janë ndihmuar nga Shqipëria.

Sylaj, i cili ka qenë tri herë i dënuar, ka treguar se gjithë motivimin për vepruar ilegalisht e kishin marrë nga shteti shqiptar.

qoftëse kemi bërë ndonjë veprim përmes grupimeve tona, Shqipëria e ka bërë propagandën ishte shumë e nevojshme për ne”.

“Tashmë dihet përmes filmit, librit, TVSh-së, Radio Tiranës, Shqipëria ka qenë frymëzuese e çdo ditshme për ne”.

Ata nuk kanë mundur ta thonë botërisht, por përmes këtyre kanaleve na kanë mbështetur gjithmonë”.

klankosova.tv

Reklama