Home » Britania premton qartësi, në qershor dokument për marrëdhëniet pas Brexit

Britania premton qartësi, në qershor dokument për marrëdhëniet pas Brexit

Kryeministrja Theresa May do publikojë një plan detajuar për marrëdhënien pas Brexit Britanisë me Europën muajin e ardhshëm, duke vendosur kështu një afat për Kabinetin e saj, për rënë dakord për një qëndrim përbashkët.

Dokumenti i politikave, i njohur si një dokument i bardhë, do lëshohet qershor, sipas një zyrtari qeverisë, shkruan Bloomberg. Një samit i Bashkimit Evropian është planifikuar për 28 qershor, kështu May ndoshta do jetë gjendje t’u ofrojë homologëve atë takim, një vizion qartë akoma marrëdhënieve ardhshme. BE ka bërë thirrje për qartësi dhe e sheh takimin e qershorit si një moment historik kyç.

Me vetëm pesë muaj mbetur derisa dyja palët nënshkruajnë një marrëveshje divorci, Kabineti i May-t mbetet ende i ndarë lidhur me mënyrën se si marrëdhëniet tregtare Britanisë me bllokun duhet ndryshojnë pas Brexit. Kabineti i saj i brendshëm u takua përsëri martën për rreth 90 minuta. Siç pritej, nuk kishte asnjë përparim.

Ministrat për skajet e kundërta debatit Brexit kanë luftuar mbi doganat, një çështje shkon zemër se asaj se çfarë marrëdhënieje do ketë Britania me partnerin e saj madh tregtar, pasi largohet nga blloku.

David Lidington, deputeti de facto i Maj-t, konfirmoi mërkurën se dokumenti i bardhë do përfshinte qasjen e qeverisë ndaj tregtisë dhe doganave, si dhe elementë tjerë marrëdhënieve ardhshme si mbrojtja.

The post Britania premton qartësi, në qershor dokument për marrëdhëniet pas Brexit appeared first on Revista Monitor.

Reklama