Home » Borisov: Shpresojmë që çështja e emrit të Maqedonisë do të zgjidhet shpejtë

Borisov: Shpresojmë që çështja e emrit të Maqedonisë do të zgjidhet shpejtë

Presidenti i Bullgarisë, Boyko Borisov, sot nga Sofja shpresoi se çështja e emrit mes Maqedonisë dhe Greqisë do zgjidhet sa shpejtë jetë e mundur.

 lg.php?bannerid=309&campaignid=1&zoneid=122&loc=http%3A%2F%2Fwww.botasot.info%2Fmaqedonia%2F890094%2Fborisov-shpresojme-qe-ceshtja-e-emrit-te-maqedonise-do-te-zgjidhet-shpejte%2F&referer=http%3A%2F%2Fwww.botasot Borisov: Shpresojmë që çështja e emrit të Maqedonisë do të zgjidhet shpejtëBorisov këtë e deklaroi një ditë para fillimit zyrtar Samitit BE – Ballkani Perëndimor, po mbahet Sofje, si dhe një ditë para takimit kokë kokë mes kryeministrave Maqedonisë dhe Greqisë, Zoran Zaev dhe Aleksis Tsipras.

“Shpresojmë përfundimisht do zgjidhjet çështja e emrit Maqedonisë. Kjo është punë e juaja, ne vetëm shpresojmë, pra mos mendoni se ju shesim mend”, tha Borisov konferencën “Dialog me Ballkanin Perëndimor”, e cila është mbajtur një ditë para samitit nesërm.

Ai foli edhe për shtetet pjesëmarrëse samitin e nesërm Sofje, duke shtuar se me dialog dhe hap pas hapi gjitha shtetet janë pajtuar marrin pjesë samit.

 lg.php?bannerid=309&campaignid=1&zoneid=122&loc=http%3A%2F%2Fwww.botasot.info%2Fmaqedonia%2F890094%2Fborisov-shpresojme-qe-ceshtja-e-emrit-te-maqedonise-do-te-zgjidhet-shpejte%2F&referer=http%3A%2F%2Fwww.botasot Borisov: Shpresojmë që çështja e emrit të Maqedonisë do të zgjidhet shpejtëPërndryshe, Bullgaria është nikoqire e Samitit BE – Ballkani Perëndimor cilin marrin pjesë liderët e 28 vendeve anëtare BE-së dhe shefat e shteteve dhe qeverive vendeve nga Ballkani Perëndimor.

 

Reklama