Home » Basha: Mos hapja e negociatave do të ndëshkonte Shqipërinë dhe shqiptarët

Basha: Mos hapja e negociatave do të ndëshkonte Shqipërinë dhe shqiptarët

Kryetari i Partisë Demokratike (PD), Lulzim Basha, u takua Sofje me Presidentin e Partisë Popullore Europiane Joseph Daul, i cili e përgëzoi Bashën për qëndrimin e opozitës luftën kundër krimit organizuar.

Takimi i paraprin pjesëmarrjes Bashës Samitin e PPE për Ballkanin Perëndimor, ku janë pranishëm edhe kancelarja e Gjermanisë Angela Merkel, Kryeministri i Austrisë Sebastian Kurtz, kryeministri i Hungarisë, Viktor Orban, Presidenti i Komisionit Europian Jean Claude Juncker, Presidenti i Parlamentit Europian Antonio Tajani, Presidenti i Këshillit Europës Donald Tusk, dhe drejtuesit lartë Bashkimit Europian, përfaqësues partive qendrës djathtë europiane.

Ai konfirmoi qëndrimin e opozitës për hapjen e negociatave Shqipërisë me Bashkimin Europian. Basha e argumentoi këtë qëndrim me bindjen se me nisjen e bisedimeve anëtarësimit, Bashkimi Europian do shtojë asistencën vendi luftojë kapjen e shtetit, krimin e organizuar, korrupsionin, ndihmojë sundimin e shtetit drejtës, përfshirë edhe zhvillimin e zgjedhjeve lira e ndershme.

Mos hapja e negociatave, theksoi Lulzim Basha, do ndëshkonte Shqipërinë dhe shqiptarët presin dhe meritojnë standarde europiane dhe do ndihmonte krimin dhe politikanët kanë tradhëtuar interesat e Shqipërisë dhe qytetarëve shqiptarë duke bashkëpunuar me krimin për pushtetin dhe pasurimin e tyre.

Presidenti i PPE Joseph Daul e garantoi Kryetarin e Partisë Demokratike për mbështetjen dhe ndihmën e Partisë Popullore Europiane për shpalosjen e vizionit dhe planit demokratëve për çlirimin e shtetit nga kapja e krimit organizuar, për shkëputjen e lidhjeve politikës me krimin, luftën kundër korrupsionit, për rritjen ekonomike dhe rikthimin e shpresës vend.

 

Reklama