Home » 8 sekretet ikonike të Coco Chanel që i ka fiksim edhe Lori Hoxha

8 sekretet ikonike të Coco Chanel që i ka fiksim edhe Lori Hoxha

lori-hoxha-coco-chanel-300x189 8 sekretet ikonike të Coco Chanel që i ka fiksim edhe Lori Hoxha

Coco Chanel ishte një nga stilistet talentuara industrinë e modës. fakt, është tërësisht e merituar edhe nëse mund ta quajmë gjeni modës. Chanel është ende një nga shtëpitë njohura e prestigjioze modës botë dhe një prej markave moderne ditëve tona është themeluar një shekull parë.

Po cili është sekreti i kësaj jetëgjatësie? Chanel nuk kujdeset për trendet, por krijon veshje dhe aksesorë janë përjetshëm.

lori-hoxha-coco-chanel-300x189 8 sekretet ikonike të Coco Chanel që i ka fiksim edhe Lori Hoxha

Çanta 2.55

Është një çantë e njohin gjithë. Edhe formën, edhe ngjyrat, edhe dizajnin. Kjo është një shpikje revolucionare e botës modës, por ka qëndruar çdo kohë, është e pavdekshme. vend dizajnonte një çantë klasike ose një portofol, Coco Chanel zgjodhi diçka praktike, me një rrip metalik, me stil shumë elegant dhe mahnitës. Është një zgjidhje për gjitha vajzat janë lëvizje, sepse t’i lë duart e lira. Si Lori…

lori-hoxha-coco-chanel-300x189 8 sekretet ikonike të Coco Chanel që i ka fiksim edhe Lori Hoxha

Bluza me vija

Coco u frymëzua edhe nga stili i marinarëve. Vijat bardhë e zi dhe stili i marinës është një uniformë e pavdekshme e Coco Chanel. Koleksione tilla vijojnë jenë ndër kërkuarat e ditëve sotme industrinë e modës.

lori-hoxha-coco-chanel-300x189 8 sekretet ikonike të Coco Chanel që i ka fiksim edhe Lori Hoxha

Pearlat

Coco Chanel ishte e para i solli bizhuteritë e përmasave tilla. Ajo besonte shumë te fuqia e bizhuve dhe te kombinimi i tyre çdo veshje. Një nga propozimet universale saj ishin perlat e vërteta dhe gurët e çmuar.

lori-hoxha-coco-chanel-300x189 8 sekretet ikonike të Coco Chanel që i ka fiksim edhe Lori Hoxha

Fustani i zi

Para se bota dëgjonte për Coco Chanel, veshjet e zeza visheshin vetëm funerale dhe mbaheshin nga gratë zi. Por gjithçka ndryshoi pas saj. Edhe pse u konsiderua e çuditshme dhe aspak e këndshme, Coco e ndryshoi. nga momenti Vogue e quajti “një lloj uniforme për gjitha gratë me shije”, fustani i zi u bë veshja popullore botë dhe është ende një pjesë klasike e veshjeve çdo vajze, sepse është një opsion perfekt për çdo rast.

lori-hoxha-coco-chanel-300x189 8 sekretet ikonike të Coco Chanel që i ka fiksim edhe Lori Hoxha

Xhaketë stofi

Xhaketa prej stoli nga Chanel është ende opsioni i mirë i veshjes për vjeshtë dhe dimër. Stofi dhe mëndafshi e bëjnë zgjedhjen mirë, por edhe me stil çdo kohë ftohtë. Është e ngrohtë, elegante dhe e rehatshme – është gjithçka nevojitet jetë, është edhe shumë elegante.

lori-hoxha-coco-chanel-300x189 8 sekretet ikonike të Coco Chanel që i ka fiksim edhe Lori Hoxha

Chanel Nr.5

Chanel No.5 u krijua vitin 1922 dhe ishte parfumi i parë me emrin e shtëpisë modës. Parfumi krijoi 10 esenca ndryshme për Coco, por ajo zgjodhi No.5, sepse ishte e mira dhe sepse 5 ishte numri i saj me fat. atëherë, parfumi ka fituar popullaritet jashtëzakonshëm, madje tani është parfumi i njohur dhe i shitur botë.

lori-hoxha-coco-chanel-300x189 8 sekretet ikonike të Coco Chanel që i ka fiksim edhe Lori Hoxha

Pantallonat e gjera

Kur shikoni pantallona tilla gjatë këtij viti janë risjellë modë, kujtoni se Coco ka lindur dhe është rritur gjatë kohës kur gratë vishnin vetëm funde dhe fustane. Por ishte një grua rebele, kështu e bëri këtë edhe me veshjet e dashurit. Zgjodhi mbante pantallona, cilat vonë bëri sajat dhe gjitha grave.

lori-hoxha-coco-chanel-300x189 8 sekretet ikonike të Coco Chanel që i ka fiksim edhe Lori HoxhaBalerinat Chanel

Këpucët e sheshta Chanel janë, me shumë siguri, këpucët rehatshme keni provuar ndonjëherë. Shumë dizajner krijojnë taka dhe i mbajnë ato si armën e fortë tyre për raste veçanta, po për jetën e përditshme? Këto janë perfekte. Këpucët e sheshta Chanel janë ideale. Me dy tone ngjyrash, janë jo vetëm përshtatshme për vajzat duan ndjekin modën, por edhe për ato duan thjesht kenë këpucë rehatshme këmbë.

Reklama