Home » 19 vjet nga zhdukja e Ukshin Hotit

19 vjet nga zhdukja e Ukshin Hotit

16 maj 1999, atëherë kur lufta kishte marrë përmasa mëdha, Ukshin Hoti arrin ta përfundojë dënimin e tij politik burgun e Dubravës. Por dhe pse u lirua ai asnjëherë nuk u kthye shtëpi.

19 maj 1999, burgu ishte rrethuar me tanke dhe me armë antiajrore ushtrisë serbe, bombardohet nga NATO. ditët vazhdim rojet dhe paramilitarët serb radhisin oborr 800 burgosur shqiptarë nga 1000 kishte burgu, ndërsa tjerët fshihen nëpër qeli burgut.Rojet dhe paramilitarët serb zbrazin plumbat e tyre tek burgosurit me gjithë arsenalin ata kishin dorë: granata, mitraloz, snajperë dhe bazukë. Masakrohen 176 persona dhe plagosen mbi 200 tjerë.

Human Right Watch shkoi vendin e ngjarjes 24 maj vitit 1999. Mirëpo Ukshin Hoti nuk u gjet mesin e tyre. Ai mbetet një nga mijërat personat e zhdukur prej periudhës luftës Kosovë.Hoti ishte veprimtar dhe intelektual i shquar politik Kosovë.

Sot do mbahet një tubim për fatin e Ukshin Hotit me rastin e Javës Ukshin Hotit, organizohet Krushën e Madhe, vendlindjen e tij.

Reklama