Home » Letra emocionuese e poetes Flutura Açka për vdekjen e të birit: Fli Bir, jam mirë!

Letra emocionuese e poetes Flutura Açka për vdekjen e të birit: Fli Bir, jam mirë!

Flutura Açka, shkrimtare dhe botuese e njohur mbarëshqiptare, ka dedikuar një letër birit të saj ndjerë, Jerin van den Brink, i cili humbi jetën moshën 18-vjeçare, pas një sëmundjeje rrallë, shkruan Gazeta Shneta.

Shkrimtarja Açka përgjatë letrës tregon se si i biri i saj, momentet e fundit jetës, i kishte lënë amanet vazhdonte me shkrimin, duke mënjanuar dhimbjen.

“Mam, prova jote se ke dashur vërtet, fillon tani. Nëse do dish vazhdosh. Bëj gjënë mirë di bësh! Shkruaj! shkruash është terapia jote. Bëje, Mam, mos hyr spiralen e dhimbjes, atje humb.”

3222 Letra emocionuese e poetes Flutura Açka për vdekjen e të birit: Fli Bir, jam mirë!

Ndiqeni postimin e plotë të saj:

“Miqtë e mi vyer,

Ka ditë përpiqem formuloj disa rreshta falenderimi për ju, por e kam patur vështirë ulem e shkruaj, edhe pse jam njeri i stërvitur me fjalën. Lebetia kalova, dhe po kaloj, e ftoh njeriun me botën, e vetmon zemrën, por vala e dashurisë dhe e merakut njerëzor ka rrethuar këto ditë, ka bërë ndjej një prani papërmastë këtë humbje madhe. Nuk e kisha ditur se isha mesin e një mbrojtjeje tillë njerëzore, cilën nga shkujdesja dhe nxiti i përditës, nuk kam mundur ta mas, as ta kuptoj si duhet. ditët e pikëllimit tim akut, kjo prani u shfaq me gjithë peshën, shqetësimin dhe përkorien e vet. E tillë, si e askund. Miq shumë shtrenjtë jetës sime, afërm e familjarë ngushtë, morën rrugët nëpër Europë ishin pranë këto ditë. Mijëra e mijëra e mijëra e mijëra mesazhe e telefonata, gjitha format shpiku teknologjia, kanë mbërritur, bashkë me lutjen t’i ndjej se janë pranë meje. vërtetë, janë pranë meje, dhe unë lutem gjej qetësinë e duhur t’u përgjigjem e t’i falenderoj me po atë dashuri kanë shkruar dhe trajtuar humbjen time këto ditë. Lexues, miq kam takuar jetën time, qytetarë thjeshtë shpesh kanë ndalur rrugë, panjohur shumtë, njohur largët, njerëz publikë me cilët ende nuk kam mundur pi një kafe, kolegë shkrimtarë dhe njerëz kulturës shqiptare, dhe jo vetëm, tjerë kanë ndjekur qëndrimet e mia publike, miq tjerë, mesazhet e cilëve kanë humbur nëpër rrjetet sociale, kanë ndarë me mua diçka nga pesha e këtyre ditëve, rendat e jetës sime. Secilit prej tyre, vete, i përcjell falenderimin tim dhe mirënjohjen e thellë, duke ururar dëgjoj vetëm lajme gëzuara për secilin prej tyre.

Dikur, diku, kam lexuar se e vetmja gjë tërësisht e jona, është e shkuara. Por im Bir nuk është e shkuara ime, ai është vetë jeta ime. Me këtë ikje parakohshme, im Bir rindërtoi si njeri, mësoi si fal edhe pafalshmen, la kuptoj se nuk mjafton vetëm jetosh me dinjitet, por ikësh nga kjo jetë po aq dinjitetshëm, dhe përpiqesh kurosh edhe ikje e sipër, plagët e parakohshme qenieve dashura pranë teje. Një djalosh i hapur ndaj botës madhe prej studimeve ndërkombëtare, një europian fanatik dhe fantastik, një holandez i paqtë, feja e cilit ishin ligji dhe liria, një shqiptar krenar deri mrekullim, im Bir dha leksonin çuditshëm dhe rëndësishëm jetës sime: Si gjesh tokën pas shtrëngatës oqeanin e dhimbjes. “Mam, prova jote se ke dashur vërtet, fillon tani. Nëse do dish vazhdosh. Bëj gjënë mirë di bësh! Shkruaj! shkruash është terapia jote. Bëje, Mam, mos hyr spiralen e dhimbjes, atje humb.”

Tani jam e tronditur dhe nën tundimin për ta përbirë brenda meje këtë dhimbje, por kur ju mendoj juve, aq dashuri rrethon, trandem dhe kujtohem për kahjen kah duhet ecur.

Fli, Bir, jam mirë! Çfarëdo jete kem, ditët e mia jetës do jenë gjithnjë pak se falenderimet kam marrë prej teje. Ti ishe prej atyre dite pasurosh edhe me ikjen tënde, ti vije, dhe vjen ende, era Njeri!”

The post Letra emocionuese e poetes Flutura Açka për vdekjen e të birit: Fli Bir, jam mirë! appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama