Home » Akademia Serbe e Shkencave paralajmëron libër për Kosovën

Akademia Serbe e Shkencave paralajmëron libër për Kosovën

Beograd, 2 mars – Akademia Serbe e Shkencave dhe Artit (SANU) ka paralajmëruar shpejti, ndoshta deri fund këtij muaji, dalë me një libër përmban mendimet e anëtarëve saj rreth Kosovës, lidhen me dialogun e brendshëm iniciuar nga presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq, bëjnë ditur mediat e Beogradit, transmeton Koha.net.

Nënkryetar i këtij institucioni, Lubomir Maksimoviq, bëri ditur se këtë libër do përfshihen shumë se dhjetë tekste autoriale akademikëve, ndër ta Vuksanoviqit, Varadit, Çavoshkit…”

Po ashtu do përfshihen edhe diskutimet u zhvilluan rreth kësaj çështjeje nëpër seksionet e kësaj akademie, ndërsa libri do ketë 250 faqe dhe do botohet tirazh madh.

Disa nga pikëpamjet e këtyre akademikëve për Kosovën, publikuara deri tash mediat serbe, nuk dallojnë nga ato shfaqur përmes Memorandumit kësaj akademie dekada parë, çuan luftëra përgjakshme midis Serbisë e pjesëve tjera Ish-Jugosllavisë, transmeton Koha.net.

The post Akademia Serbe e Shkencave paralajmëron libër për Kosovën appeared first on XL Press – Communications Media.

Reklama