Home » Vuçiq flet për takimet e fshehta me Thaçin për ndarjen e Kosovës

Vuçiq flet për takimet e fshehta me Thaçin për ndarjen e Kosovës

Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq, pas takimit me Kancelaren Angela Merkel dje Berlin, u është përgjigjur mediave serbe edhe rreth çështjes bisedimeve për ndarjen e Kosovës. Ai ka thënë nuk mund japë informacione lidhur me atë se a po komunikon nëpërmjet kanaleve jozyrtare me Thaçin për ndarjen e Kosovës.

Vuçiq ka thënë se nuk ka asgjë sekrete, por ka theksuar se nuk mund flas rreth negociatave sekrete.

“Asnjëherë unë dhe Thaci s’kemi pasur takim nuk ka qenë nën ombrellën e BE’. Kjo ndonjëherë ndodhë Bruksel, ndonjëherë ndonjë vend tjetër botë, por nën flamurin e BE’ dhe me ndërmjetës europian” ka thënë Vuçiq.(Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

I pyetur nëse ka ndonjë kanal sekret negociatave nivel organizatave joqeveritare për ndarjen e Kosovës, ai ka thënë se nuk mund flas për këto cështje dhe se nuk mundet t’i konfirmojë ato.

Ndryshe Kryeministri Haradinaj ka hedhur poshtë këtë opsion duke thënë se është i sigurt se paqen me Serbinë nuk do taduke bërë pjesë diskutimeve territoret.

“Paqja është për shkak njerëzve jo për shkak tokës ose territorit”, thotë Kryeministri Haradinaj për BBC, transmeton Gazeta Express.

Kur kryeministri pyetet nga gazetari i BBC’ nëse është i gatshëm për dhënë territor Serbisë këmbim paqes, kryeministri thotë, ‘për shkak territoreve kishte tragjedi, kishte luftëra Ballkan. Unë nuk jam favor një lufte tjetër rajonin tim’.

Reklama