Home » Haradinaj pajtohet me “Dushkon” për demarkacionin

Haradinaj pajtohet me “Dushkon” për demarkacionin

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka miratuar fjalët e kryeministrit malazez, Dushko Markoviq lidhur çështjen e demarkacionit, i cili e ka konsideruar çështje kryer për Malin e Zi.

Haradinaj nuk ka komentuar fare fjalët e Markoviqit i cili tha se për Malin e Zi demarkacioni është çështje e kryer. Haradinaj ka deklaruar se takim me kryeministrin malazez kanë diskutuar për dal nga kjo gjendje dhe se është optimist se do gjendet një zgjidhje.

Ajo qa e tha Dushko është e vërtetë, kemi bërë përpjekje dalim nga kjo gjendje dhe jam me shpresë se do dalim nga kjo gjendje”, ka thënë Haradinaj shkurt këtë konferencë.

Ndërkaq, Markoviq para fjalës Haradinajt ka thënë se demarkacioni për Malin e Zi është çështje e kryer por se është i gatshëm ta diskutoj këtë çështje si shtete mike.

“Gjithsesi e kemi hapur edhe këtë çështje dy kryeministrat dhe dy qeveritë duhet diskutojnë për këtë çështje. Kur është fjala për Malin e Zi kjo çështje ka përfunduar me ratifikimin e kësaj marrëveshje kuvend, ndërkaq Kosova dihet se ende nuk e ka bërë këtë”.

“Mali i Zi si fqinjë i mirë do Kosova arrijë një pajtueshmëri për këtë çështje, ne kemi biseduar për këtë çështje si miq dhe Kosova këtë mënyrë përfitojë një mundësi mirë për integrime evropiane”, ka thënë Markoviq.

Kryeministri Haradinaj kohën sa kishte qenë opozitë kishte kundërshtuar ashpër këtë marrëveshje duke e cilësuar se Kosova me këtë marrëveshje po humbet tokë. njëjtin qëndrim Haradinaj e ka pasur edhe pas zgjedhjes kryeministër i vendit./Insajderi.com

The post Haradinaj pajtohet me “Dushkon” për demarkacionin appeared first on INSAJDERI.

Reklama