Home » Infeksionet gjatë shtatzënisë që nuk duhet t’i injoroni asnjëherë

Infeksionet gjatë shtatzënisë që nuk duhet t’i injoroni asnjëherë

Periudha e shtatzënisë është mjaft e ndjeshme, dhe ku mund zhvillohen infeksione natyrave ndryshme.

Edhe pse, nuk ka ndonjë kohë kur shfaqen infeksionet, por gjithsesi duhet keni kujdes shtuar gjatë kësaj periudhe, shkruan MumJunction, transmeton Gazeta Shneta.

Rrugët infektohet një grua shtatëzënë janë ndryshme, duke filluar nga vagina apo nga tubat e mitrës.

infeksion-1 Infeksionet gjatë shtatzënisë që nuk duhet t’i injoroni asnjëherë

Zakonisht, kur ndodhin infeksionet javën e 12 shtatzënisë, mund bëhet dëmtimi i embrionit.

Nëse ndodhin dëmtime rënda embrionit, ndodh dështimi spontan. Këtë veprim e shfaqin gjitha infeksionet piogjene, infeksionet me toksoplazmë ose me listerje, por edhe varicela ose chlamydia.

Fetopatitë, përkufizohen si dëmtim i fetusit fazat e mëvonshme shtatzënisë, pas javës 12-të shtatzënisë deri lindje. Nëse infeksioni vjen këtë periudhë shtatzënisë, pasojat e mëvonshme varën nga lloji i shkaktarit infeksionit./Gazeta Shneta/

The post Infeksionet gjatë shtatzënisë që nuk duhet t’i injoroni asnjëherë appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama