Home » Librazhd / Balla dhe Ahmetaj inspektojnë rikonstruksionin e Qendrës Kulturore

Librazhd / Balla dhe Ahmetaj inspektojnë rikonstruksionin e Qendrës Kulturore

Kryetari i Grupit Parlamentar Taulant Balla dhe ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj bashku me kryetarin i Bashkisë Kastriot Gurra inspektuan përfundimin e punimeve rikonstruksionit Qendrës Kulturore Fëmijëve, e cila për shkak amortizimit kishte dalë jashtë funksionit.

Investimi me vlerë rreth 300 mijë euro ui mundur falë programit Bashkëpunimit dhe Zhvillimit Italo-Shqiptar IADSA, i cili ka për qëllim mbështesë zbatimin e projekteve sektorin social, propozuar nga institucionet përkatëse Publike Shqiptare dhe seleksionuar bashkarisht nga dyja palët kuadrin e Programit Italo-Shqiptar Asistencës për Zhvillim.

Balla gjatë inspektimit u shpreh se kjo godinë, përveç funksionit saj si Qendër Kulturore e Fëmijëve, do funksionojë edhe si një qendër multidimensionale.

Ishte një prej investimeve shumë domosdoshme, po kemi parasysh numrin e madh fëmijëve Librazhdit frekuentojnë këtë qendër. Kërkesa ime është përveç një qendër kulturore, kjo jetë një qendër multifunksionale, edhe funksion arsimit profesional. Pas fazës parë qendrave qyteteve, tashmë jemi larg tyre dhe këtu janë disa investime, është stadiumi, është lungofiume dhe ky investim shumë i rëndësishëm”, tha Balla.

Ndërsa ministri i Finacave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj tha se investimi ia ka arritur qëllimit për t’u shërbyer fëmijëve dhe rinjve.

Ndërsa kryetari i Bashkisë, Kastriot Gurra fjalën e tij tha: “Këtu çdo ditë vijnë 150-200 fëmijë dhe amortizimi e kishte nxjerrë këtë objekt jashtë funksionit. Ky investimi është i jashtëzakonshëm dhe nga ana tjetër kemi për herë parë Librazhd një kënd mirëfilltë sportive”, tha Kastriot Gurra.

Qendra Kulturore e Fëmijëve Librazhd frekuentohet nga 150-200 fëmijë, nga mosha 6 deri 15 vjeç. Bashkia e Librazhdit synon pas rikonstruksionit dhe ndërtimit parit kënd sportiv, frekuentimi trefishohet.

o.j/Dita

 

Reklama

Lexo më shumë