Home » Archives for Shkurt 2017

Muaj: Shkurt 2017

Çka është fistula?

Fistula


Fistula është një lidhje jo normale e indit midis dy organeve ose një
organi dhe lëkurës. Kur indet e dëmtuara lidhen me njëri-tjetrin gjatë
infeksionit, në shumë raste ato ngjiten bashkë. Në qoftë se ato shërohen
të ngjitura bashkë, krijohet fistul.

 Kur infeksioni nga divertikuliti përhapet jashtë hapësirës së zorrës,
indet e saj mund të ngjiten me indet e organeve përreth. Organet më të
shpeshta të përfshira në këtë fenomen janë vezika urinare, zorra e hollë
dhe lëkura.

Fistula që ndodh më shpesh është ajo midis zorrës së trashë dhe vezikës
urinare e cila prek njësoj si meshkujt dhe femrat. Kjo lloj fistule mund
të shkaktojë infeksion të rëndë urinar për një kohë të zgjatur. Ky
komplikacion korrigjohet me kirurgji.

Burimi: Dr. Altin Cekodhima

qka eshte fistula, cka eshte fistula, cka jane fistulat, fistula shqip 

Reklama

Autosaldues ”Roni” – Bëjmë saldimin e të gjitha materialeve

Saldimi Autosaldues ''Roni'' - Bëjmë saldimin e të gjitha materialeve

Autosaldues ”Roni” – Bëjmë saldimin e të gjitha materialeve

Bëjmë saldimin e të gjitha materialeve

Bëjmë saldimin e të gjitha materialeve:
Alumin
Hekur
Mesing
Bakër
Gus

Çmime shumë të volitshme. Na shkruani në viber për më shumë: +37745228535

Imri Vishi kirurgu ferizajas i cili po bënë mrekulli në Kirurgji me punën e tij

Imri Vishi  kirurgu ferizajas i cili po bënë mrekulli në
Kirurgji me punën e tij. Ai me punën e tij të palodhshme ka realizuar
operacione nga më të ndryshme duke dëshmuar profesionalizmin e tij në
fushën e Kirurgjisë.

Punimet e tij janë prezantuara në shumë faqe mjekësore madje edhe të dokumentuara me video të ndryshme.

Ky kirurg me përvojë mbi 20 vjeçare vazhdon që t’a ushtrojë
profesionin e tij me shumë përkushtim duke i dalur në ndihmë popullatës
me realizimin e punës së tij si kirurg.

Për më shumë shikoni videot e mëposhtme:

https://www.youtube.com/watch?v=1_YNmCQ4Ln4&list=PLXijl0QkXq8s6LsRhAnEUhIU6WVNDAR2z