Home » Archives for Janar 2017

Muaj: Janar 2017

NBC Sports: “Super Bowl LI: Atlanta Falcons have to prove themselves to gain respect” plus 1 more

h1 a:hover {background-color:#888;color:#fff ! important;} div#emailbody table#itemcontentlist tr td div ul { list-style-type:square; padding-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div blockquote { padding-left:6px; border-left: 6px solid #dadada; margin-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div li { margin-bottom:1em; margin-left:1em; } table#itemcontentlist tr td a:link, table#itemcontentlist tr td a:visited, table#itemcontentlist tr td a:active, ul#summarylist li a { color:#000099; font-weight:bold; text-decoration:none; } img {border:none;}

NBC Sports: “Super Bowl LI: Atlanta Falcons have to prove themselves to gain respect” plus 1 more

Super Bowl LI: Atlanta Falcons have to prove themselves to gain respect Posted: 26 Jan 2017 09:01 PM PST

From Donald Trump to Lady Gaga, Super Bowl LI prop bets Posted: 26 Jan 2017 02:51 PM PST

Reklama

Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t’nderuem antar t’forumit shqiptar >” plus 7 more

h1 a:hover {background-color:#888;color:#fff ! important;} div#emailbody table#itemcontentlist tr td div ul { list-style-type:square; padding-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div blockquote { padding-left:6px; border-left: 6px solid #dadada; margin-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div li { margin-bottom:1em; margin-left:1em; } table#itemcontentlist tr td a:link, table#itemcontentlist tr td a:visited, table#itemcontentlist tr td a:active, ul#summarylist li a { color:#000099; font-weight:bold; text-decoration:none; } img {border:none;}

Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t’nderuem antar t’forumit shqiptar >” plus 7 more

Urime e pershumvjet ditlindjen t’nderuem antar t’forumit shqiptar > Posted: 26 Jan 2017 08:35 PM PST

Valoni, TONI-TORONTO, elfior, GRESI30, enoel, Medico (47), djal_rrugac (45), Sweet_DREAM (42), Askushi (42), Blerim75 (42), zeus (40), pentium 4 (39), Kuala` (39), Hysniu (38), sapun (38), besnik21 (36), besniku81 (36), Cakalli_Plak (36), Adnani_8 (35), acquarius (33), Beckham (32), euklit (32), Polici_Rrugac (32), studenti_bg (32), dinamo (30), Senada Rexha (30), Bedboy (29), MENEFREGISTJA (29), Krenar Jaha
attachment Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more
PERSHNDETJE I NDERUEMI LEXUES .
Fotografitë e Bashkëngjitura

attachment Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more 

Ushtarët grekë me origjinë shqiptare mund të dënohen rëndë Posted: 26 Jan 2017 09:13 AM PST

attachment Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more

Shtate ushtaret greke me origjine nga Shqiperia, te cilet u shfaqen ne nje foto duke bere shqiponjen dykrenare me duar, mund te denohen me heqjen e nenshtetesise greke dhe deportim ne Shqiperi. Ne Greqi reagimi ka qene i forte, deri ne nivelin e Ministrit te Mbrojtjes, qe e kane quajtur gjestin te papranueshem dhe te perseritur. "Nese ndiheni shqiptare, shkoni ne shtepi." raportohet te kete qene reagimi i tij, i perifrazuar. Ushtaret greke jane femije emigrantesh shqiptare qe kane lindur ne Greqi. Ligji grek ua njeh shtetesine femijeve te emigranteve.

Fotografitë e Bashkëngjitura

attachment Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more 

Rilindasit Rama i bien pendët: Bie ndjeshëm besimi i shqiptarëve tek institucionet e vendit Posted: 26 Jan 2017 04:43 AM PST

Indeksi i Pandëshkueshmërisë; bie besimi te Qeveria, Prokuroria dhe Parlamenti

Një studim mbi perceptimin e pandëshkueshmërisë në vend nga Instituti për Kërkime dhe Alternativa Zhvillimi, IDRA, zbulon se besimi i qytetarëve shqiptarë te qeveria e kryeministrit Edi Rama ka rënë në tre vitet e fundit.

attachment Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more

Sipas studimit të publikuar nga IDRA të mërkurën, indeksi i besimit në qeverinë shqiptare ra nga 42 pikë në një shkallë prej 100 pikësh në vitin 2014 në 35 pikë në vitin 2017, duke regjistruar një nga rëniet më të mëdha të besimit në institucionet publike.

Një tjetër institucion që ka shënuar rënie të lartë në indeks është dhe Parlamenti, i cili nga 34 pikë nga 100 pikë në 2014-ën, ka rënë në 27 pikë nga 100 pikë në 2017-ën.

Palamenti ndiqet nga Prokuroria e Përgjithshme, që gjithashtu ka shënuar rënie nga 38 në 32 pikë dhe Kontrolli i Lartë i Shtetit, që ka shënuar një rënie nga 36 në 31 pikë.

Institucioni më pak i besuar nga qytetarët shqiptarë, ashtu si në vitin 2014 mbetet gjyqësori me 24 pikë në indeks nga 100 pikë, duke shënuar një rënie prej 2 pikësh nga viti 2014.

Studimi, i cili titullohet “”Pandëshkueshmëria – Opinioni publik mbi kuptimin, arsyet dhe rolin e institucioneve,” dhe është kryer në periudhën kohore Tetor 2016-Janar 2017, është mbështetur teknikisht dhe financiarisht nga Fondacioni Shoqëria e Hapur në Shqipëri, OSFA.

Ky studim bazohet në një anketë kombëtare me 1200 persona në moshë 16 vjeç e lart, nga të cilët 200 të anketuar i përkasin grupmoshës 16-24 vjeç.

Sipas studimit, interesi i qytetarëve shqiptarë ndaj problematikave me të cilat vendi përballet ka pësuar një rritje gjatë viteve të fundit dhe fokusi i tyre kryesor mbeten çështjet politike, sociale dhe ekonomike.

“Ekonomia, korrupsioni dhe keqqeverisja figurojnë sërish si dimensionet më problematike në Shqipëri, por me një rënie përsa i përket frekuencës së natyrës së tyre problematike,” tha IDRA në njoftim për shtyp mbi studimin.

Ekonomia vazhdon të jetë problemi kryesor me të cilin përballen shqiptarët, i vlerësuar si shumë problem nga 82 % e të anketuarve, i ndjekur nga korrupsioni dhe keqqeverisja, të identifikuar si shumë problem nga 80 % të anketuarave. I treti problem serioz identifikohet pandëshkueshmëria, e ndjekur nga shëndetësia, arsimi dhe ndotja e mjedisit.

Ngjashëm me vitin 2014, kur indeksi i pandëshkueshmërisë u publikua për herë të parë, media vazhdon të vlerësohet si aktori më i suksesshëm përsa i përket hetimit dhe raportimit të shkeljeve të ligjit nga zyrtarët e lartë, pavarësish se shpesh perceptohet si një pushtet i kufizuar nga interesa politike dhe ekonomike. Televizioni vazhdon të jetë mediumi kryesor i informacionit për qytetarët, por një rol në rritje kanë dhe publikimet në internet dhe rrjetet sociale.

Sipas të anketuarve, fenomeni i pandëshkueshmërisë në Shqipëri lidhet ngushtësisht me moszbatimin e ligjit dhe mosfunksionimin e sistemit të drejtësisë si dhe korrupsionin. Ligji perceptohet se vepron me dy standarte, një për qytetarët e thjeshtë dhe një tjetër për zyrtarët e lartë.

Edhe pse ‘mesatarisht’ të informuar për reformën në drejtësi, pritshmëritë e shqiptarëve në lidhje me zbatimin e saj janë të dyzuara dhe vetëm 42 % e të anketuarve shprehen optimistë për zbatimin e reformës.

Në vlerësimin e perfomancës së institucioneve ligjzbatuese, Prokuroria e Përgjithshme merr notën më negative, ku 22 % e të anketuarve e vlerësojnë punën e saj keq dhe 18 % si shumë keq, 35 % as mirë as keq dhe vetëm 19% shumë mirë dhe mirë. Ndyshe nga Prokuroria e Përgjithshme, Policia e Shtetit ka një vlerësim më të mirë, ku 2 /3 e të anketuarve e vlerësojnë si mirë (44%) dhe shumë mirë (22%).

Besar Likmeta
BIRN

Fotografitë e Bashkëngjitura

attachment Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more 

Qeveria e Rilindjes: Rilindëm industrinë e rafinimit të naftës. Punëtorët në grevë: 4 muaj pa paga! Posted: 26 Jan 2017 04:38 AM PST

Rilindja e një industrie

attachment Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more

Uzina e përpunimit të thellë të naftës në Ballsh ka rifilluar punën me kapacitet të plotë. E shtrirë në 104 hektarë dhe me një histori të gjatë që prej ndërtimit në vitin 1978, rafineria prej mëse një viti kishte mbyllur dyert si rezultat i falimentimit të kompanisë, pas një privatizimi të dështuar të bërë nga qeverisja e kaluar. Rafineria e Ballshit vlerësohet një aset strategjik në industrinë e naftës. Mbyllja e saj u kthye edhe në një plagë sociale, duke lënë të papunë mijëra banorë të zonës. Kryeministri Rama, i shoqëruar nga Ministri i Energjetikës dhe Industrisë Damian Gjiknuri, inspektoi rafinerinë, pas kalimit të saj në administrim të ri. Riaktivizimi i saj përbën një ngjarje pozitive për ekonominë kombëtare, por edhe atë familjare, pasi punëtorët e saj rifituan punën.

“Prej një jave, të gjithë repartet e rafinerisë punojnë me kapacitet të plotë. Njerëzit janë të paguar. Një nga elementet bazë që ne shpresojmë në të ardhmen dhe ky është një problem thelbësor, punonjësit, është që të rimëkëmbim qendrën e trajnimit që të kemi të rinj që vijnë,” – tha një prej administratorëve të rinj të uzinës.

“Kjo rafineri ka një histori të dhimbshme, një privatizim të dështuar, një faliment të një kompanie private dhe lënia jashtë çdo lloj interesi, jashtë çdo lloj vëmendjeje të të gjithë njerëzve, të cilët e kishin lidhur fatin me këtë rafineri. Një nga sfidat që kishim si qeveri ishte rivënia në punë e përpunimit të naftës në vend, për arsye nga më të ndryshmet, por mbi të gjitha për punësimin e njerëzve dhe për ta mbajtur këtë aset strategjik që edhe Shqipëria, si shumë vende të tjera që kanë naftë, të ketë mundësi të prodhojë naftë. Megjithëse ky është një biznes privat, ne nuk mund të mbyllnim sytë ndaj një problemi të madh social dhe detyra jonë dhe Kryeministri Edi Rama është investuar personalisht që rafinerisë të mos i mungojë nafta. Vetëm biznesi që është rreth kësaj rafinerie, zinxhiri që nga furnizimi dhe pjesa tjetër prodhimi janë disa qindra milionë dollarë që janë pjesë e ekonomisë shqiptare,” – u shpreh ministri Gjiknuri.

Pas rivënies në punë, uzina ka rinisur prodhimin e eurodieselit të standardit europian, benzinë super dhe derivate të tjera.

Rivënia në punë e uzinës ka rikthyer edhe shpresën e naftëtarëve. “Fati i keq i yni qe që ne ngelëm në mes të katër rrugëve. Azerbajzhanasit ikën duke lënë gjithë këtë kapital e këta njerëz në mëshirë të fatit. U munduam e trokitën në derën e Kryeministrit. Na premtoi, do të bëjmë ç’është e mundur me mundësitë e fuqitë që kemi si shtet që rafinerinë e Ballshit, gjithë atë krahinë duke filluar nga Patosi në Tepelenë, ta vëmë në funksion dhe sot, ne jemi këtu ku jemi. Sot ka dalë eurodieseli me 5ppm, çka do të thotë i standardit europian,” – tha një prej punonjësve, që më parë ka protestuar, dëshmitar i rrënimit që po pësonte uzina.

Kjo problematikë sipas edhe vetë dëshmive të punëtorëve i ishte bërë e njohur Kryeministrit, i cili e përcaktoi zgjidhjen e problemit të punëtorëve si kushtin kryesor në tryezën e negociatave me drejtuesit e rinj. “Ajo që gjetëm ne ishte faktikisht, një situatë e tmerrshme ku jo vetëm rafineria nuk punonte më, por edhe ju kishit kaluar muaj e muaj pa marrë asnjë cent. Në fakt këta shokët më treguan edhe përpëlitjet për të ushqyer familjen me lista nëpër dyqanet e zonës. Kur ne kemi negociuar me këta investitorë, që dolën më të vendosurit dhe më seriozët për ta çuar këtë punë përpara, sepse kemi pasur gjithfarëlloj takimesh, gjithfarëlloj përpjekjesh, kushti ka qënë që ditën e parë, gjithë këtyre njerëzve siç ia premtova ju në takim, i duhen paguar rroga e prapambetur dhe duhen siguruar.”

Rafineria gjeneron edhe avull në sasi të tilla që mund të furnizojë, sipas drejtuesve të saj, “të gjithë serrat e Mallakastrës. Sasia është kolosale.” Kjo, për Kryeministrin, përbën një vlerë të shtuar në mbështetje të bujqësisë për të gjithë zonën e Mallakastrës. “Ne duhet ta synojmë këtë, të arrijmë sasinë e avullit që të furnizojmë gjithë serrat e Mallakastrës dhe t’i japim një bum gjithë zonës nga pikëpamja bujqësore.”

Kryeministria

Fotografitë e Bashkëngjitura

attachment Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more 

Artan Hoxha: Rilindja socialiste fiskale që na kushtoi mbi 500 milionë euro! Posted: 26 Jan 2017 04:29 AM PST

Rilindja fiskale që na kushtoi mbi 500 milionë euro

attachment Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more

Nga Artan Hoxha

Në trevjeçarin rilindës 2014-2016 të ardhurat doganore+tatimore arritën shifrën 788 miliard lekë. Në atë demokrat 2010-2012, 691 miliard lekë, pra 97 miliard lekë më shumë apo rreth 14.0% më shumë. Me shikim të parë duket se çoç kanë bërë. Siç shpjegohet më poshtë, goxha dëm.

Të ardhurat fiskale janë funksion i ecurisë së ekonomisë, normës së taksave dhe performancës së administratës në tërësi, asaj tatimore e doganore në veçanti. Diferenciali i të ardhurave, në përafrim të parë, është sa shuma e diferencialeve të efekteve të secilit faktor veçmas.

Sipas INSTAT rritja nominale e ekonomisë në trevjeçarin rilindës, krahasuar me atë demokrat, është 12.1%. Një rritje kjo më se normale, natyrore, e importuar, duke konsideruar distancën 4-vjeçare mes dy trevjeçarëve dhe zbutjen e krizës në eurozonë këto tre vitet e fundit. Asnjë kontribut rilindës. Përkundrazi. Këtë çështje e kam trajtuar në një tjetër shkrim ndaj nuk po zgjatem: (http://www.syri.net/op-ed/30307/rili…e-burokratike/)

Po kaq, pra 12.1% apo rreth 84 miliard lekë është ndikimi i rritjes nominale të ekonomisë në rritje e të ardhurave fiskale. Ky faktor përfshin në vetvete edhe ndryshimin rezultant të çmimeve, rritjen e çmimeve për disa produkte apo rënien për disa të tjerë (si p.sh. çmimi i naftës) si edhe ndryshimet rezultante, uljen a ngritjen sasiore të flukseve të mallrave, shërbimeve, punës, kapitalit.

Rritja e ndjeshme e normës së disa taksave afërmendsh që ka patur kontribut të ndjeshëm e te drejtpërdrejtë në rritjen e të ardhurave tatimore e doganore. Për ilustrim më poshtë jepen tre shembuj.

Rritja e taksës së qarkullimit aplikuar mbi sasitë e importuara të karburanteve në trevjeçarin 2014-2016, rreth 1,3 milion ton (pa llogaritur prodhimin vendas), ka sjellë mbi 30 miliard lekë të ardhura shtesë. Rritja e akcizës së cigareve aplikuar mbi importet 2014-2016, rreth 7815 ton (pa llogaritur prodhimin vendas), ka sjellë mbi 12 miliard lekë të ardhura shtesë. Rritja e tatimit të fitimit zbatuar mbi fitimin e deklaruar nga bizneset ne 2014-2016, rreth 504 miliard leke ka sjellë një tjetër shtesë të ardhurash fiskale prej mbi 25 miliard lekë. Gjithsej 67 miliard lekë. Ulja e të ardhurave nga ulja e çmimit të naftës në tregjet botërore, pakësimi i import të cigareve (për aq sa nuk është evazion) apo tkurrja e fitimit të bizneseve nën presion fiskal rilindës janë konsideruar një herë tek faktori i rritjes ekonomike nominale ndaj këtu s’ka pse të konsiderohen për të dytën herë.

Nëse konsiderojmë edhe efektet rritëse mbi të ardhurat nga rritja e disa taksave të tjera kombëtare e, këtyre i zbresim ndonjë ulje modeste të të ardhurave nga ulja e ndonjë norme taksimi, rezulton një efekt neto prej mbi 13 miliard lekësh të ardhura shtesë. Bashkë me tre taksat e sipërpërmendura efekti kalon shifrën 80 miliard lekë. Këtu nuk po konsideroj të ardhura të tjera tatimore si p.sh. lokale, që do ta bënte edhe më të lartë efektin shtesë.

Duke mbledhur efektet e veçanta të rritjes nominale të ekonomisë dhe të rritjes se normës së taksave, rritja e të ardhurave në trevjeçarin rilindës 2014-2016 kundrejt atij demokrat 2010-2012, vetëm nga këto dy faktorë, duhej të kishte qenë të paktën 164 miliard lekë dhe jo 97 miliard, apo 23.6% dhe jo 14.0%.

Diferenca prej 67 miliard lekësh me pak apo 9.6% më pak nga rritja e pritshme kërkon shpjegim dhe i vetmi që mbetet ëstë rënia me po kaq, pra me 9.6% e performancës së administratës doganore e tatimore me një dëm prej 67 miliard lekësh apo mbi 500 milion euro.

Kjo shifër është minimale dhe pjesore – vetëm administrimi fiskal qendror – por dhe kaq mjafton për të nxjerre në pah rënien dramatike të performancës doganore e tatimore, të shtetit në tërësi, me kosto të rëndë publike. Rilindësit thonë se po bëjnë shtet, por në fakt … vaj me det ky shtet.

Gjithsesi, nëse rilindësit nuk e pranojnë rënien dramatike të performancës së administratës doganore e tatimore, të shtetit në tërësi, me kosto mbi 500 milion euro, mbetet të pranojnë se ekonomia nuk është rritur aq sa ç’thonë, pra kanë fryrë shifrat e rritjes ekonomike deri 500 milion euro.

Një nga dy faktorët, ose ekonomia ose performanca, si në enët komunikuese, duhet zvogëluar po aq sa ç’rritet tjetri. Përndryshe, pretendimi se ka rritje të njëkohshme të të dy faktorëve, dy suksese njëkohësisht, krijon paradoks.

Sa për shtesën neto të të ardhurave nga rritja neto e normës së taksave, ajo është aritmetikë e thjeshtë dhe aritmetika nuk është opinion.

Syri

Fotografitë e Bashkëngjitura

attachment Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more 

Kryepeshkopi Anastas: Kisha u ngrit nga gërmadhat, për të unë u bëra “lypës ndërkombëtar” Posted: 26 Jan 2017 04:13 AM PST

Ishte fillimi i vitit 1991, kur Kryepeshkopi Anastas i Tiranës, Durrësit dhe i gjithë Shqipërisë, u caktua Eksark Patriarkal në Shqipëri. Në një intervistë eskluzive me Albanian Daily News, Anastas zbulon detaje të përpjekjes së tij për të ringjallur Kishën Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë, plotësisht të shkatërruar prej vitit 1967 nga regjimi komunist, në këtë vend të Ballkanit.

attachment Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more

“Më së shumti ne mblidheshin në gërmadhat e kishave, nën pemë ose përjashta në mbarë vendin dhe konstatova dëshpërim dhe shpresë” – thotë kryepeshkopi Anastas, në lidhje me përpjekjen sfiduese për zhvillimin e Kishës Orthodhokse të Shqipërisë, për të cilën, siç ai pohon, u bë një lypës ndërkombëtar.

Fortlumturia Juaj, si u zgjodhët Primat i Tiranës, Durrësit dhe i Gjithë Shqipërisë, dhe cili ishte reagimi juaj kur feja rilindi në Shqipëri, pas rënies së regjimit komunist?

Reagimi i parë ishte befasimi. Ishte fillimi i vitit 1991, kur mora një telefonatë nga Patriarkana Ekumenike e Konstandinopojës, që kishte përgjegjësinë për t’u kujdesur dhe mbështetur Kishat Orthodhokse në vështirësi, e cila më kërkoi të isha Ekzark Patriarkal në Shqipëri. Në atë kohë, isha profesor i Historisë së Fesë në Universitetin Kombëtar të Athinës, Kryepiskop në detyrë në Afrikën Lindore për organizimin e Hierapostullimit Orthodhoks dhe moderator (kryetar) i Komisionit dhe Konferencës për Misionin Botëror dhe Ungjillëzmin” të Këshillit Botëror të Kishave (studimet e mia pasuniversitare në Gjermani dhe shkrimet që vijuan u fokusuan mbi Fetë e botës dhe dëshminë e krishterë).

Mbërrita në Tiranë në korrik të vitit 1991. Pas kontakteve të para me udhëheqjen politike, vizitova qytetet kryesore dhe një numër të madh fshatrash ku tradicionalisht jetonin komunitetet orthodhokse. Në shumicën e rasteve, mblidheshim në gërmadhat e kishave, në vende të hapura poshtë pemëve dhe kudo, në mbarë vendin, vura re dëshpërim dhe shpresë. Mesazhi im i parë ishte: “Guxojmë të shpresojmë. Perëndia i dashurisë nuk ka për të na braktisur!”. Fjalët e para që mësova në shqip- atëherë isha 62 vjeç -ishin përshëndetja paskale: “Krishti u Ngjall”. Pozita e kryepiskopit, veçanërisht në rastin e Shqipërisë, ku Kisha ishte krejtësisht e shkatërruar, nuk ishte një fron rehatie, pushteti dhe lavdie, por një fron shërbimi me frymën e Kryqit. Jisu Krishti e përshkroi mjaft qartë këtë detyrë: “Ai që do të jetë i pari, duhet të jetë i fundit, dhe shërbëtori i të gjithëve”.

Cilët ishin hapat e parë për ringritjen e Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë në atë kohë dhe ku e gjetët forcën për të kryer misionin tuaj? Cilët ishin mbështetësit tuaj moralë dhe financiarë?

Ne nisëm të meshonim, të predikonim dhe të qarkullonim Shkrimin e Shenjtë dhe Literaturën e krishterë në gjuhën shqipe. Organizuam një komitet, ku merrte pjesë një prift i moshuar dhe një laik nga çdo rreth për të përfaqësuar Kishën Orthodhokse në marrëdhëniet publike. Krijuam një seminar për përgatitjen e klerit vendas. Meqenëse nuk kishim godinat e nevojshme dhe mjetet për këtë gjë, morëm me qira një hotel në Durrës dhe e hapëm me shumë vështirësi Seminarin tonë atje. Pranuam studentë, me kusht, që të kishin përfunduar të paktën arsimin e mesëm. Me hirin e Perëndisë, gjatë shërbimit tim këtu, kemi shkolluar, dorëzuar priftërinj dhe kemi mbështetur në veprën e tyre më tepër se 160 nënshtetas shqiptarë.

Kur fillova punën këtu, nuk kisha asnjë premtim si për mbështetje financiare, ashtu dhe për njerëz që do të më ndihmonin. E pranova këtë sfidë me besim spontan te Perëndia dhe duke iu bindur në mënyrë të pakushtëzuar Kishës. E vetmja gjë e sigurt nga ana financiare për mua ishte pensioni nga Universiteti i Athinës. Për realizimin e projekteve të nevojshme, duhej të shkoja në drejtime të ndryshme: të shpjegoja, të bindja dhe të lypja. Trokita tek të gjithë miqtë e mi në Evropë, Shtetet e Bashkuara dhe Australi, duke kërkuar mbështetje nga fondacione dhe individë të ndryshëm. Lavdi Perëndisë, ndihma më erdhi nga drejtime që nuk i kisha shpresuar. Për hir të zhvillimit të Kishës Orthodhokse të Shqipërisë, unë u bëra një “lypës ndërkombëtar”, por gjatë kësaj rruge, e dija fare mirë se gjithmonë lypja për diçka shumë esenciale dhe aspak për veten time.

Sa i takon pyetjes, “Ku e gjetët forcën për të kryer misionin tuaj?”, më duhet t’ju kujtoj se e gjithë jeta ime është bazuar në sigurinë se Realiteti Suprem në univers është Perëndia i Dashurisë. Gjithmonë sjell në mendje vargun e mrekullueshëm të shën Joan Ungjillorit: “Perëndia është dashuri dhe kush qëndron në dashuri, rri në Perëndinë dhe Perëndia në atë”. Dhe jam i bindur se ky përkufizim rreth Realitetit Suprem është më i rëndësishmi, gjithmonë aktual dhe burim frymëzimi. Sigurisht, unë e di se ka shumë njerëz që nuk besojnë në Perëndi, ca më pak në Perëndinë e Dashurisë dhe ndoshta këta njerëz janë dyshues për keq, kur na dëgjojnë të flasim rreth bindjeve tona. Respektoj lirinë e tyre për të pasur secili idetë e tij, por unë nuk resht së frymëzuari prej besimit tim të krishterë, prej sigurisë së pranisë së Krishtit në çdo hap të përpjekjeve tona. Besoj me gjithë zemër se gjëja më e rëndësishme që ne mund të ofrojmë dhe të provojmë në këtë jetë është dashuria. Se përpjekja më esenciale e Kishës është të jetë një punishte e dashurisë që rrezaton dashurinë e Perëndisë.

Gjatë gjithë këtyre viteve, jemi përballur shumë herë me dyshime (veçanërisht për shkak të origjinës sime greke), me sprova, keqkuptime, akuza dhe shpifje. Në të gjitha situatat e vështira dhe sfiduese streha dhe ngushëllimi ynë ka qenë dhe është siguria se “Nëse Perëndia është me ne, kush është kundër nesh?” dhe në mënyrë të veçantë eksperienca e apostull Pavlit, sipas të cilit: “Mund t’i bëj të gjitha me anë të Krishtit që më fal fuqi”. Unë e kuptoj se kjo gjuhë për njerëz që kanë bindje të ndryshme fetare është e huaj. I përmend këto për të dëshmuar se ka një fushë të besimit dhe të përvojës, e cila na fal fuqinë shpirtërore për të kapërcyer pengesa dhe sprova. Besimi dhe lutja mbeten fuqia e fshehtë e çdo njeriu që përpiqet të ketë një marrëdhënie me Perëndinë dhe të shërbejë. Në këto përpjekje, nuk isha i vetëm; gjatë 25 viteve kam pasur bashkëpunëtorë të mrekullueshëm, pjesa më e madhe e tyre vendas, por edhe nga 4-5 klerikë të huaj dhe 5-8 laikë të ardhur nga vende të tjera, njerëz me frymë dashurie dhe sakrifice.

Është një fakt i rëndësishëm historik se në vitin 1912, me krijimin e shtetit shqiptar, nisi një fazë e re për Kishën Orthodhokse. Ardhja e pavarësisë politike solli kërkesa të përsëritura për pavarësinë e të gjitha komuniteteve fetare nga qendrat e tyre në vendet e tjera. Si e konsideroni atë periudhë?

Ky ishte një synim i natyrshëm (meqenëse shtetet e tjera ballkanike e kishin marrë Autoqefalinë prej Patriarkanës Ekumenike). Gjithashtu ishte e domosdoshme që autoqefalia të realizohej nëpërmjet Traditës dhe procedurës së duhur kishtare. Gjithashtu duhej të ruhej identiteti global kishtar si një gjymtyrë e Orthodhoksisë dhe shprehja vendore brenda Shtetit shqiptar. Zgjidhja u realizua më në fund pas një marrëveshjeje të ndërsjellë midis Patriarkanës Ekumenike dhe autoriteteve shqiptare me ofrimin kanonik të Autoqefalisë në prill të vitit 1937. Ashtu siç shkruhet qartazi në nenin e parë të Statutit të saj: “Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë, që ka si themelues dhe Krye të saj Zotin dhe Perëndinë tonë Jisu Krisht është institucion hyjnor si prania dhe shfaqja në vend e Një Kishe të Shenjtë Katholike dhe Apostolike, e bashkuar në mënyrë të pandashme me Patriarkanën Ekumenike, me të gjitha Kishat simotra Autoqefale dhe ruan të paluajtshme burimet e besimit, d.m.th. Shkrimin e Shenjtë dhe Traditën e Shenjtë, si dhe Kanonet e Shenjta apostolike e sinodike”.

Në Traditën Orthodhokse, ne kemi një sistem sinodial: asnjë Kishë “Autoqefale” nuk është e pavarur në kuptimin e një institucioni shekullar. Ekzistojnë shumë marrëdhënie të brendshme të vazhdueshme dhe ndërvarësi. Siç u theksua edhe në Sinodin e Shenjtë dhe të Madh të Orthodhoksisë në Kretë, në 2016, “Kishat Orthodhokse Autoqefale nuk përbëjnë një federatë Kishash, por Një Kishë, të Shenjtë, Katholike dhe Apostolike. Çdo Kishë lokale ndërsa ofron Eukaristinë e Shenjtë, është prania lokale dhe shfaqja e Një Kishe, të Shenjtë, Katholike, dhe Apostolike. “Uniteti i Kishës Orthodhokse bazohet në radhë të parë në Eukaristinë dhe në vijimësinë e pandërprerë apostolike të episkopëve të saj”.

Në këtë kornizë theologjike ringritja e Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë, pas shkatërrimit të saj të plotë të kryer nga sistemi ateist, ishte e domosdoshme të bëhej sipas traditës orthodhokse. Patriarkana Ekumenike, që i dha Autoqefalinë Kishës së Shqipërisë, mori iniciativën e ringritjes së Kishës së shkatërruar. Çdo gjë është bërë sipas rregullit të saktë kishtar; ky fakt njihet jo vetëm në qarqet orthodhokse, por përgjithësisht në botën e krishterë.

Në nëntor të vitit 1967, Shqipëria u shpall shtet ateist- i vetmi i këtij lloji në botë dhe në histori. Në këtë shtet, të gjitha format e shprehjes fetare ishin të ndaluara me kushtetutë. Qindra kisha u shkatërruan dhe shumë prej tyre iu ndryshua destinacioni. Si e patë atë kohë të vështirë që kaloi populli shqiptar? Cilat janë disa nga përpjekjet dhe arritjet në punën tuaj për ringritjen e Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë?

Para se të vija këtu, ndiqja me dhimbje dhe shqetësim të madh persekutimin e tmerrshëm ateist në Shqipëri. Shkatërrimi jo vetëm i ndërtesave fetare, por edhe i besimit në shpirtrat e njerëzve ishte padrejtësia më e tmerrshme. Çrrënjosja e besimit fetar nga ndërgjegjja e popullit ishte me të vërtetë një krim kundër njerëzimit. Por brenda meje ruaja sigurinë se Perëndia do të bënte mrekullinë e lirisë fetare, që do t’i dhurohej përsëri Shqipërisë.

Sa i takon përpjekjes sime, dua të shtoj në lidhje me ato që përmenda më lart rreth përgatitjes së qytetarëve të Shqipërisë për shërbimin ndaj Kishës, se në vitet pasardhëse ne ngritëm Akademinë Teologjike “Ngjallja e Krishtit” në Durrës dhe dy shkolla të mesme kishtare me emrin “Kryqi i Nderuar”, si edhe një shkollë të muzikës bizantine, të gjitha me konvikt. Një prioritet kryesor, sipas standardeve të Orthodhoksisë, ishte krijimi dhe zhvillimi i Sinodit të Shenjtë. Sot Sinodi përbëhet nga kryepiskopi, gjashtë mitropolitë dhe një episkop. Dy hapa të tjerë të rëndësishëm ishin hartimi i Statutit të Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë dhe Marrëveshja me Qeverinë e Shqipërisë, që u bë ligji nr. 10057 dt. 22. 2. 2009, të cilat përbëjnë dokumentet legale bazë të Kishës sonë.

Gjatë kësaj periudhe, ne arritëm të ndërtojmë më shumë se 150 kisha të reja, të mëdha e të vogla, restauruam mbi 60 kisha e manastire-monumente kulture dhe mbi 160 kisha ekzistuese. Gjithashtu janë ngritur, blerë dhe rikonstruktuar më shumë se 70 godina për kopshte, shkolla, qendra rinore, qendra shëndetësore, seli metropolitane, shtëpi pritjeje, punishte, mensa për të varfrit etj. E gjithë vepra ndërtuese arrin në mbi 450 objekte. Janë botuar me dhjetëra libra teologjikë dhe shpirtërorë së bashku me periodikë të ndryshëm; Kisha Orthodhokse ka shtypshkronjën e saj. Janë formuar lidhjet rinore, lidhjet e grave dhe të intelektualëve; si edhe një stacion radiofonik, për të zhvilluar më tej jetën dhe dëshminë e krishterë.

Gjatë këtyre viteve një çështje primare ishte sigurimi i vazhdimësisë financiare për të gjitha përpjekjet në të ardhmen. Kjo ëndërr ishte më e vështirë për t’u realizuar. Me fuqinë e Perëndisë, në vitin 2016 arritëm të ndërtojmë një hidrocentral afër Librazhdit. Ky projekt pati katër parametra kryesorë: plotëson të gjitha standardet mjedisore, përdor vetëm burime energjie të rinovueshme, ndihmon në zhvillimin e infrastrukturës së Shqipërisë, duke kontribuuar në shtimin e energjisë që disponon vendi dhe ka një perspektivë të qartë sociale: të ardhurat e përftuara nga kjo vepër do të mundësojnë vazhdimin e veprës sonë shpirtërore, filantropike, edukuese dhe sociale.

Përveç fesë, a u përfshitë në projekte të tjera për të mbështetur njerëzit e zakonshëm, gjendja e të cilëve ishte e vështirë në atë kohë?

Gjatë periudhave të vështira që kaloi vendi (1992, 1994, 1997, etj.), ne u përpoqëm të lehtësonim gjendjen e popullit që vuante. Ofruam një ndihmë të gjerë humanitare, duke siguruar e shpërndarë mijëra tonë ushqime, rroba e medikamente. Një rëndësi të veçantë i kemi kushtuar edukimit të përgjithshëm, që evidentohet me ngritjen e rreth 30 shkollave në të gjitha nivelet” kopshte, shkolla fillore e të mesme, Institute të Formimit Teknik dhe një Kolegj universitar (Kolegji universitar “Logos”). Gjatë këtyre viteve kemi ofruar mbi 30.000 bursa dhe kemi ndihmuar mbi 11.000 fëmijë e studentë në shkollimin e tyre.

Në fushën e shëndetësisë, Qendra jonë Mjekësore Diagnostike “Ungjillëzimi” në Tiranë, ofron shërbime të kujdesit shëndetësor me kontributin e mjekëve të njohur dhe të pajisjeve mjekësore moderne. Gjatë 17 viteve të funksionimit të saj janë kryer më tepër se 2 milionë vizita dhe miliona analiza. Në disa qytete dhe në fshatra janë organizuar programe të tjera mjekësore në shërbim të banorëve. Gjithashtu kemi zhvilluar dhe mbështetur një numër të madh programesh sociale, ku përfshihen edhe projekte zhvillimi në zona malore.

Një përpjekje shumë e rëndësishme u bë në vitin 1999, kur mijëra refugjatë nga Kosova mbërritën në Shqipëri. Kisha jonë, në bashkëpunim me Kishat e tjera Evropiane, ndihmoi dhe strehoi mbi 33.000 refugjatë. Këto janë një pjesë e vogël e përpjekjeve konkrete që kemi realizuar, por në këtë intervistë nuk është e mundur të hyjmë në më shumë detaje (informacion shtesë mund të gjendet në faqen tonë të internetit www.orthodoxalbania.org, si dhe në botime të tjera të rëndësishme të Kishës).

Mbi 800 persona janë punësuar nëpër departamente të ndryshme, fondacione dhe institucione të krijuara nga Kisha, dhe kanë punuar gjatë gjithë këtyre viteve; duke i shtuar kësaj shifre edhe numrin e madh të punonjësve të kompanive të ndërtimit të cilat kanë punuar në shumë projekte të ndryshme të Kishës gjatë 25 viteve. Këto shifra flasin sado pak rreth kontributit social dhe financiar të Kishës për zhvillimin e vendit. Përmbledhtazi, Kisha jonë ka kontribuuar në mënyrë substanciale për rindërtimin dhe zhvillimin social e shpirtëror të Shqipërisë.

Cilat janë lidhjet dhe bashkëpunimi i Kishës Orthodhokse të Shqipërisë në nivelin ndërkombëtar?

Ne marrim pjesë me të drejta të plota në të gjitha aktivitetet e Kishave Orthodhokse. Vitet e fundit, Kontributi i Kishës sonë ka qenë shumë i rëndësishëm në “Sinakset”- Mbledhjet e Primatëve të Kishave Orthodhokse dhe veçanërisht në Sinodin e Shenjtë dhe të Madh të Orthodhoksisë në Kretë, qershor 2016. Kisha jonë është gjithashtu anëtare e Konferencës së Kishave Evropiane (Gjenevë), e Këshillit Botëror të Kishave (Gjenevë), si edhe e Konferencës Botërore Ndërfetare Fetë për Paqen (Nju-Jork). Është fakt i njohur se në të gjitha këto organizata ndërkombëtare, ne patëm një pjesëmarrje aktive (në Konferencën e Kishave Evropiane kam qenë zëvendës-president, në Këshillin Botëror të Kishave president dhe në Fetë për Paqe president nderi i kësaj organizate ndërfetare).

Shqipëria është vlerësuar për harmoninë fetare në vend. Si e konsideroni këtë fakt dhe cili është roli juaj në këtë përpjekje?

Edhe para se të vija në Shqipëri, isha anëtar i “Grupit Theologjik të Punës për Dialog me Njerëz të Feve dhe Ideologjive të Tjera”, të Këshillit Botëror të Kishave. Këtu në Shqipëri, ne jemi në një “dialog jete” të vazhdueshëm, me respekt të thellë për çdo person njerëzor pavarësisht bindjeve të tij fetare apo se çfarë idesh filozofike ose bindje ka. Që në vitin e parë, ne punuam për marrëdhënie të përzemërta midis kryetarëve të Komuniteteve të ndryshme fetare. Morëm iniciativën për krijimin e Shoqërisë Biblike Ndërkonfesionale. Gjithashtu kemi krijuar Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë dhe jemi bërë anëtarë të Konferencës Botërore të Feve për Paqen. Në përgjithësi, jemi përpjekur për promovimin jo vetëm të tolerancës, por edhe të bashkëpunimit vëllazëror dhe të bashkëjetesës harmonike. Ky fakt është njohur publikisht prej autoriteteve shtetërore. Harmonia fetare në Shqipëri, është një fryt konkret i përpjekjeve të ndërgjegjshme dhe të zellshme nga të gjitha komunitetet fetare gjatë gjithë këtyre viteve dhe duhet të vazhdojë të jetë një aset i vyer shpirtëror i shoqërisë shqiptare.

Fotografitë e Bashkëngjitura

attachment Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more 

DOKUMENTI/Gazeta e deputetes së Ramës:Vllahutin 1.6 milion euro vilë, BE bashkëjeton me korrupsionin Posted: 26 Jan 2017 03:34 AM PST

Rolling Hills është një kompleks i njohur vilash të shtrenjta në periferi të Tiranës. Mure të lartë rrethues me siguri të përforcuar mbyllin përbrenda tyre, vila të bukura të zhytura në luks dhe gjelbërim, të përshtatura për një standard të lartë jetese.

Nuk është rastësi që kjo zone e kryeqytetit e njohur edhe si “vilat e Lundrës” është bërë vitet e fundit vendi i preferuar për banim nga miliarderët e Tiranës mes të cilëve politikanë, ish-kryeministra e fëmijë ish-kryeministrash, maniatë mediash, biznesmenë etj, dhe sidomos shumë nga ata që ambasadorët e BE dhe SHBA në Tiranë i kanë akuzuar si të korruptuar dhe pengues të reformës në drejtësi gjatë muajve të fundit.

Për këtë arsye, ka qenë një befasi jo fort e këndshme për grupin investigativ të gazetës DITA, kur ka zbuluar nga një kontratë noteriale faktin që pikërisht në “fshatin e të korruptuarve” ka blerë së fundmi rezidencën e saj edhe denoncuesja e korrupsionit, ambasadorja e BE-së, Romana Vllahutin.

Një kontratë noteriale, ku ka shumë gjëra që nuk shkojnë, është publikuar sot nga DITA. Dokumentet zbulojnë se rezidenca e re e ambasadores Vllahutin është blerë me fonde të BE-së për plot 1 milion e 649 mijë euro, duke u renditur ndoshta në top listën e vilave më të shtrenjta të Rolling Hills.

Bëhet fjalë për një vilë rreth 345 metra katrorë në një truall rreth 1600 metra katrorë. Me një llogari të thjeshtë dhe duke krahasuar çmimet e vetë Rolling Hills në faqen zyrtare del se BE ka blerë me një super-çmim që tejkalon disa herë çmimin me të cilin shitet edhe vila më e shtrenjtë në këtë kompleks.

Në aktin noterial të shitjes vihet re përveç çmimit të fryrë edhe fakti që shitja është kryer nga shtetasi privat L.D. i datëlindjes 1980, posedues pronash milionëshe duke qenë vetëm 35 vjeç. Dhe për më tepër, nuk rezulton që selia e BE në Tiranë të ketë kryer tender për këtë blerje.

Duke qenë se përgjithësisht BE nuk blen vila për ambasadorët e vet, por përdor qiranë, ky përjashtim në Tiranë, aq më tepër me gjithë këto pikëpyetje nga pas, nuk ka kaluar pa u vënë re.

DITA ka mësuar se një mision auditi i BE-së do udhëtojë drejt Tiranës. Ndërkohë një tjetër fakt kurioz i shton dyshimet: Agjencia e njohur për shkrime investiguese BIRN, e la përgjysmë hetimin për këtë blerje për arsye ende të panjohura.

Hetimi u ndërpre në momentin që analiza krahasimore e çmimit të vilave në Rolling Hills nxori në pah një të dhënë shumë kompromentuese: Çmimi i vilës në fjalë, as në shkurt 2015 kur u lidh kontrata, as sot e kësaj dite nuk i kalon të 1 milion eurot.

Një jurist i kontaktuar nga DITA thotë se duhet parë bazuar në çfarë rregullash zyra e BE në Tiranë ka vendosur të bëjë një blerje të tillë, pse vilë për ambasadoren dhe jo zyra për shembull; përpos faktit që duket e pa precedentë që një organizatë multinacionale blen prona në një shtet të caktuar.

E pyetur nga DITA Ministria e Drejtësisë nuk pranoi të jepte informacion mbi rastin, por gazeta disponon aktin noterial të blerjes. Veç labirintit ligjor dhe dyshimeve që krijon kjo blerje disa pyetje mbi moralin e këtij veprimi bëhen të pashmangshme:

BE do paguajë detyrime të përbashkëta në këtë fshat me të gjithë banorët e tij miliarderë, pra do bashkëjetojë me ata që ka akuzuar për korrupsion. A mund t’i lejojë vetes BE të blejë një pronë edhe më shtrenjtë se e blen një i korruptuar shqiptar, madje as e regjistron dhe as e deklaron këtë aset?

Është e vërtetë që bëhet fjalë për fonde të BE-së dhe fakti se çfarë fshihet pas çmimit abuziv me të cilin është blerë kjo pronë i përket misionit auditues që mbron interest e taksapaguesve europianë. Por në Shqipëri, na intereson mesazhi publik që jep BE në këtë rast: Janë për t’u ndarë apo për të bashkëjetuar me korrupsionin?

attachment Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more

Fotografitë e Bashkëngjitura

attachment Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more 

Sot festojnë ditëlindjen : Posted: 25 Jan 2017 11:07 PM PST

SOT FESTOJNË DITËLINDJEN
hottie_girlie, BROZALINI, princi molos, Jani Malushi (59), Mirditori (47), Odisej (43), Alma nga Elbasani (42), Nexhad (41), deqanas (41), DIH (40), belamy (39), Damjan (38), Zëri (38), loverman (37), MasterOfPuppets (37), ANARKIa (36), marianna (35), Arion (35), PROTECT (35), modestja_02 (34), scream_aut (34), EDVINI_PHILLY (33), niku67 (33), Lorida Shatroll (33), TUKLY (32), ismail (31), beratii (26)

GZIME BOLLEK SHNDET
JETE : NNJIQIND VJET .
attachment Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more
PERSHNDETJE I NDERUEMI LEXUES .

Fotografitë e Bashkëngjitura

attachment Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more 

Koha.net: ““Bombardimet e NATO-s nuk kanë lënë prapa radioaktivitet” [video]” plus 19 more

h1 a:hover {background-color:#888;color:#fff ! important;} div#emailbody table#itemcontentlist tr td div ul { list-style-type:square; padding-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div blockquote { padding-left:6px; border-left: 6px solid #dadada; margin-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div li { margin-bottom:1em; margin-left:1em; } table#itemcontentlist tr td a:link, table#itemcontentlist tr td a:visited, table#itemcontentlist tr td a:active, ul#summarylist li a { color:#000099; font-weight:bold; text-decoration:none; } img {border:none;}

Koha.net: ““Bombardimet e NATO-s nuk kanë lënë prapa radioaktivitet” ” plus 19 more

“Bombardimet e NATO-s nuk kanë lënë prapa radioaktivitet” Posted:

Pothuajse që nga vitet e para pas luftës së viteve 1997-1999 në Kosovë, kanë qarkulluar thashetheme se bombardimet e forcave ajrore të NATO-s mbi forcat ushtarake jugosllave në Kosovë, kanë ngritur nivelin e radioaktivitetit në tokën dhe ajrin e Kosovës. This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
PDK e LDK do të paraqesin financat vetëm pasi këtë e kërkoi BE-ja [dokument] Posted:

Ka mjaftuar një kërkesë e Zyrës së BE-së në Kosovë që dy partitë më të mëdha politike në vend t’i japin fund avazit të mosraportimit të financave të tyre. This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Berisha zbulon një porosi të SHBA-ve për Kosovën, thotë Serbia do edhe Pejën Posted:

Ish-kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha, në një intervistë për Syri.net ka treguar detaje të pesë viteve më parë kur nga Departamenti Amerikan i Shtetit i kishte ardhur një porosi për të bërë një deklaratë në favor të dialogut. This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Kajtazi e Molliqaj përplasen në Rubikon për “Rastin Dehari” Posted:

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Molliqaj i quan pretendime të pabazuara fjalët e Kajtazit se Dehari u vetëvra Posted:

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Kajtazi: Astrit Dehari është vetëvrarë Posted:

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Kajtazi akuzon avokatin Gashi për joprofesionalizëm e njëanshmëri Posted:

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Molliqaj: Deklaratat e kreut të njësitit antiterrorizëm kanë pasur qëllime politike Posted:

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Qasja e Vetëvendosjes është “sulm ndaj gjyqësorit”, thotë Kajtazi Posted:

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Kuvendi i Shqipërisë miratoi linjën e transmisionit me Maqedoninë Posted:

Kuvendi i Shqipërisë miratoi sot dy marrëveshjeve mes Qeverisë shqiptare dhe asaj gjermane, për financimin e projektit linja e transmisionit 400 kv Shqipëri–Maqedoni. This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Molliqaj tregon pse janë jokredibilë dëshmitarët e pse “duhej arrestuar” Visar Ymeri Posted:

Sekretari i LVV-së, Dardan Molliqaj theksoi se persona të cilët mashtrojnë shtetin, bazuar në mospagesën e taksave, kanë prirje ta bëjnë të njëjtën gjë edhe si dëshmitarë. This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Molliqaj: Askush nuk u mor me policin që kërcënoi se do ta djegë me benzinë Albin Kurtin Posted:

Sekretari i përgjithshëm i LVV-së, Dardan Molliqaj për Rubikon të KTV-së ka përmendur një kërcënim i cili vjen nga një polic i Policisë së Kosovës. This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Nëse s’ka përputhje të ADN-së nuk do të thotë se ata s’e kanë kryer veprën, thotë Kajtazi Posted:

Lëvizja Vetëvendosje bashkë me një pjesë të shoqërisë civile po tregohen të anshëm në rastin e aktivistëve të këtij subjekti të cilët akuzohet për veprën penale të terrorizmit. This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Kajtazi: Deklaratat e dëgjuara nga Vetëvendosje për sulmin në Kuvend kanë ngjyrim politik Posted:

Kërkesa për përjashtimin e tij dhe tërë Prokurorisë Speciale nuk i dha as hapësirë për leximin e aktakuzës prokurorit Abdurrahim Islami. This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Kajtazi kujton se Policia qe treguar e zellshme me kërcënuesin e djalit të Mustafës dhe Abrashit Posted:

Prokuroria e Policia e Kosovës janë treguar të zellshëm kur ka qenë fjala për ndonjë vepër të kryer nga aktivistët e Lëvizjes Vetëvendosje. This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Aparatura për rrezatim në Onkologji – jashtë funksionit Posted:

Për rreth një javë, aparaturat për rrezatim në Institutin e Onkologjisë kanë dalë jashtë funksionit. Pacientët, të cilët kanë pasur termine për të kryer shërbime në radioterapi, janë detyruar që të kthehen prapa pa kryer punë.This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Mustafa: Shpresoj që partitë të tregojnë kush ua financoi mollotovin e gazin lotsjellës Posted:

Kryemisnitri i vendit, Isa Mustafa, njëherësh kryetar i LDK-së, e ka cilësuar si kërkesë shumë të qëlluar që pasqyrat financiare të subjekteve politike të bëhen transparente, por edhe të auditohen. This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Korrupsioni po pengon përmirësimin e cilësisë së arsimit Posted:

Korrupsioni në sistemin e arsimit në Kosovë po e pengon në masë të madhe përmirësimin e cilësisë në këtë sektor. This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Përçahen qumështarët, akuzojnë njëri-tjetrin për përdorim të vajit të palmës Posted:

Ndarja e prodhuesve dhe përpunuesve të qumështit në dy grupe ka nxjerrë në shesh problemet e para. This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
“Për financat e partive s’kryen punë auditimi, duhet hetim i pavarur” Posted:

Gjatë vitit 2016, subjektet politike përfituan nga shteti mbi 4 milionë euro. This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Zëri: “Minxhozi: Shqiptarët e Shqipërisë të shqetësuar për situatën në Kosovë” plus 29 more

h1 a:hover {background-color:#888;color:#fff ! important;} div#emailbody table#itemcontentlist tr td div ul { list-style-type:square; padding-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div blockquote { padding-left:6px; border-left: 6px solid #dadada; margin-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div li { margin-bottom:1em; margin-left:1em; } table#itemcontentlist tr td a:link, table#itemcontentlist tr td a:visited, table#itemcontentlist tr td a:active, ul#summarylist li a { color:#000099; font-weight:bold; text-decoration:none; } img {border:none;}

Zëri: “Minxhozi: Shqiptarët e Shqipërisë të shqetësuar për situatën në Kosovë” plus 29 more

Minxhozi: Shqiptarët e Shqipërisë të shqetësuar për situatën në Kosovë Posted: 26 Jan 2017 02:46 PM PST

Sipas Ambasadorit të Shqipërisë në Kosovë, Qemajl Minxhozi, shqiptarët e Shqipërisë janë të brengosur për situatën e fundit në Kosovë. “Është një e drejt legjitime, e vllerëzërve dhe motrave nga Shqipëria për këtë që po ndodh. Njerëzit janë tepër të shqetësuar por edhe një zhgënjim për qëndrimin që mban Serbia, është diçka e papranueshme dhe diçka kundër rendit”. Minxhozi në intervistën Ballë për Ballë……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb Posted: 26 Jan 2017 02:45 PM PST

Në Mitrovicë është sulmuar një deputeti i parlamentit serb. Deputeti me inicialet B.T. rreth orës 20:40 është sulmua fizikisht nga dy persona të maskuar me kapuç – duke i shkaktuar kështu lëndime në kokë, njofton Klan Kosova. Lajmin e ka bërë të ditur Zhelko Bojiç, shefi rajonal i operacioneve në Policinë e Kosovës. Deputeti është trajtuar në Qendrën Klinike Spitalore në Mitrovicë, ku pas trajtimit të marrë ai është liruar nga spitali. …This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Ja kundër kujt mund të luaj Barcelona në gjysmëfinale të Copa del Reyt Posted: 26 Jan 2017 02:41 PM PST

Tashmë dihen katër skuadrat gjysmëfinale të Copa del Reyt Alaves, Atletico Madrid, Celta Vigo dhe Barcelona janë katër skuadrat që janë kualifikuar në gjysmëfinale të Copa del Reyt. Shorti për fazën gjysmëfinale do të hidhet nesër me fillim nga ora 13:00, ku secila skuadër mund të luaj ndaj secilës. /Express/ …This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Muri ilegal nuk është pjesë e projektit të BE’së, thotë Hoxhiq Posted: 26 Jan 2017 02:29 PM PST

Zyrtarja ekzekutive në komunën e Mitrovicës Veriore, Adriana Hoxhiq, ka thënë se muri ilegal në veri nuk është pjesë e projektit të Bashkimit Evropian për revitalizimin e urës kryesore të lumit Ibër. Hoxhiq ka treguar për “Epoka e re” se ky projekt parasheh ndërtimin e një muri mbështetës për shëtitoren e paraparë, e jo për murin që është ndërtuar aty. Ajo nuk ka mundur të flasë për kohën brenda së cilës mund të largohet ky mur, por ka thënë se……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Pas kritikave të Trumpit për NATO’n, Evropa po mendon ta krijojë ushtrinë e vet Posted: 26 Jan 2017 02:25 PM PST

Udhëheqësit evropianë, u alarmuan nga komentet e kohëve të fundit të Presidentit Donald Trump se NATO-s “i ka ikur koha”. Që kur u krijua, në fund të Luftës së Dytë Botërore, kjo organizatë ka qenë në themel të sigurisë së Evropës, por disa udhëheqës të BE-së thonë se Evropa tani duhet të marrë përgjegjësinë për mbrojtjen e vet.  Por, pa mbështetjen amerikane, kontinenti do të përballej me një defiçit të……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Trump për herë të parë fluturon me “Air Force One” dhe “Marine One” (Foto/Video) Posted: 26 Jan 2017 02:22 PM PST

Gjatë kësaj të enjteje, presidenti amerikan Donald Trump bëri udhëtimin e tij të parë me “Marine One” si dhe me “Air Force One” si presidenti i 45-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës. U deshën vetëm 20 minuta, që avion në ulej në Filadelfia. Aty presidenti amerikan po merr pjesë në takim vjetor të Partisë Republikane, transmeton mapo. “Air Force One” dhe “Marine One” janë avioni dhe helikopteri me të cilin lëviznin presidentët……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Barcelona shënon pesë gola dhe kualifikohet në gjysmëfinale Posted: 26 Jan 2017 02:12 PM PST

Barcelona ka mposhtur 5:2 Real Sociedadin për të kaluar në gjysmëfinale të Copa del Rey Skuadra e Barcelonës ka deklasuar Real Sociedadin me rezultat 5:2, për të kaluar në gjysmëfinale të Copa del Rey. Katalunasit tutje janë kualifikuar me rezultat të përgjithshëm 6:2, pasi në ndeshjen e parë kishte fituar 1:0. Golat për Barcelonën në këtë ndeshje i shënuan Denis Suarez dy, Luis Suarez, Leo Messi dhe Arda Turam, ndërsa për Sociedadin shënuan Juanmi dhe Willian Jose. /Express/ …This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Unitedi mposhtet, por kalon në finale Posted: 26 Jan 2017 01:47 PM PST

Manchester United është mposhtur 2:1 nga Hull City në EFL Cup, por është kualifikuar në finale Skuadra e Hull Cityt ka fituar 2:1 ndaj Manchester Unitedit, por pa arritur të kualifikohet në finale të EFL Cup, pasi në ndeshjen e parë ishte mposhtur 2:0. Golat për Hullin i shënuan Haddlestone dhe Niasse, ndërsa golin e vetëm për Unitedin e shënoi Paul Pogba. Unitedi në finale të EFL Cup do të luaj kundër Southamptonit, që në gjysmëfinale eliminoi Liverpoolin. /Express/ …This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Pse martohen njerëzit, edhe kur se duan njëri – tjetrin? Posted: 26 Jan 2017 01:45 PM PST

Për shumë njerëz, dita e martesës është diçka që kanë ëndërruar gjithmonë. Por për disa martesa bëhet për arsye të ndryshme, e në to nuk përfshihet dashuria, transmeton Klan Kosova. Dhjetëra persona të cilët janë duke u martuar kanë treguar arsyet e tyre në një websajt të quajtur Whispoer. Ata janë shprehur se arsyeja e martesës së tyre nuk ka të bëjë fare me dashurinë. Disa gra janë shprehur se po martohen në mënyrë që të mund t’i……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Konsumimi i rrepave i sjell shëndet organizmit Posted: 26 Jan 2017 01:44 PM PST

Ndonëse në shikim të parë, rrepat duken si një ushqim jo shumë atraktiv dhe me shumë shije, në fakt ato kanë shumë dobi dhe të mira për organizimin e njeriut. Më poshtë ju sjellim disa nga përfimet e konsumimit të rrepës, transmeton Klan Kosova. Ndihmon për aneminë Këshilla e parë që secili mjek do të ju japë në rast se keni mungesë hekurit në gjak, do të jetë që të konsumoni sa më shumë panxhar. Mbani në mend se kur ju hani panxhar, ose ju hani atë të……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Ju del gjumi natën, mos i bëni këto dy gjëra Posted: 26 Jan 2017 01:43 PM PST

Të zgjuarit në mes të natë është njëra ndër eksperiencat më frustruese. Të dëshpëruar për të rënë në gjumë sërish për të vazhduar ditën e nesërme, shumë prej nesh rrotullohen e rrotullohen nëpër shtrat. Disa e shikojnë orën gjatë tërë kohës në telefonat e tyre, ndërsa disa të tjerë zgjohen për të marrë një gotë me ujë. Mirëpo tani një doktor i ashtuquajtur i “gjumit”, ka thënë se këto……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Franca fiton kundër Sllovenisë Posted: 26 Jan 2017 01:36 PM PST

Ka përfunduar ndeshja ndërmjet Francës dhe Sllovenisë Skuadra franceze ka fituar përballë skuadrës sllovene me 6 epërsi. Loja ndërmjet këtyre dy skuadrave rezultoi me fitoren e Francës kështu duke shënuar 31 gola, ndërsa Sllovenia 25 gola. Me këtë fitore Franca bëhet pjesë e finales së Kampionatit Botërorë për meshkuj në Hendboll. Kjo ishte përballja e parë gjysmëfinale e Kampionatit Botërorë për meshkuj në Hendboll që u zhvillua në Francë. Ndërsa të……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
CAS zbulon detajet si Skënderbeu kurdisi ndeshjet Posted: 26 Jan 2017 01:33 PM PST

ga njëra anë dënimi i UEFA-s për trukim rezultatesh, e nga ana tjetër mbrojtja me fanatizëm por aspak efektive e Skënderbeut, që distancohet nga akuzat për manipulime. Saga e skuadrës kampione të Shqipërisë në futboll pasurohet me një tjetër kapitull, pasi një raport i fundit konfirmon se UEFA bën një hetim në dy faza, në lidhje me fenomenin e fiksimit të rezultateve. Në përfundim të hetimeve, një klub mund të ndëshkohet me përjashtim nga ngjarjet sportive europiane për një apo……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
May është nën presion para takimit me Presidentin Trump Posted: 26 Jan 2017 01:32 PM PST

Kryeministrja britanike, Theresa May ndodhet nën presion para takimit të saj të parë me Presidentin Donlad Trump, pas komenteve të tij në mbështetje të torturës. Lideri britanik i opozitës, Jeremy Corbyn i kërkoi May të dënojë deklaratat, pasi Trump në një intervistë me televizionin ABC, tha se ai ka besim të plotë se tortura me uji funksionon. “Kur të takoni Donald Trump, ju duhet të vendosni vlerat tona të parat, jo ‘America first’. Thuaji jo torturës me ujë”, shkruan sot në profilin e……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Berisha zbulon një porosi të SHBA-ve për Kosovën, thotë Serbia do edhe Pejën Posted: 26 Jan 2017 01:27 PM PST

Ish-kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha, në një intervistë për Syri.net ka treguar detaje të pesë viteve më parë kur nga Departamenti Amerikan i Shtetit i kishte ardhur një porosi për të bërë një deklaratë në favor të dialogut. Nuk e kishte bërë e tregon se pse vendosi kësisoj. Tutje, Berisha thotë se Serbia pos Ibrit synon edhe Pejën. Kritikon ashpër qasjen e Edi Ramës ndaj Serbisë dhe Kosovës. Syri: Të kthehemi tek halli jonë, Kosova. Ngjarjet e javëve të fundit……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Maliqi: Kërcënimet për luftë janë sinjale Posted: 26 Jan 2017 01:17 PM PST

Publicisti kosovar Shkëlzen Maliqi, mendon se deklarimet e fundit nga Serbia për një luftë të mundshme me Kosovën, janë sinjale dhe nuk mbeten vetëm në suaza të propagandës politike. Kështu Maliqi ka deklaruar gjatë emisionit Zona e Debatit në Klan Kosova, ku po ashtu ka theksuar se Serbia po e provokon Kosovën dhe po kërcënon se do hyjë në pjesën veriore të saj. “Kërcënimet me luftë nga Serbia nuk janë vetëm propagandë politike, janë disa sinjale. Ka edhe lëvizje të ushtrisë……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Trumpi pranon se ka marrë kodet nukleare: Është shumë e frikshme! (Video) Posted: 26 Jan 2017 01:11 PM PST

Gjatë intervistës së parë televizive, të cilën Donald Trumpi e ka dhënë që kur e ka marrë pozitën e presidentit të SHBA-ve, ai ka deklaruar se përgjegjësitë e reja e kanë “shqetësuar”, shkruan Daily Mail. Në intervistën e dhënë për televizionin “ABC”, ai ka folur gjerësisht për çdo gjë, duke filluar nga “letra e bukur” të cilën e ka marrë nga Barack Obama e deri te përshkrimi i Chicagos si një betejë më e keqe se ajo e Afganistanit,……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Austri, 14 të arrestuar për terrorizëm Posted: 26 Jan 2017 01:08 PM PST

Autoritetet austriake kanë njoftuar arrestimin e 14 shtetasve vendas e të huaj gjatë së enjtes, pas bastisjeve të kryera nga rreth 800 policë që po hetojnë mbi anëtarë të mundshëm të grupit xhihadist të Shtetit Islamik në Vjenë dhe Grac, në Jug të vendit. Operacionet, gjithsesi, nuk janë të lidhura me arrestimin e kryer në Vjenë gjatë javës së kaluar, kur u ndalua një 17-vjeçar i dyshuar si ekstremist islamik, austriak me prejardhje nga Shqipëria. Madje, hetuesit thonë se nuk besojnë……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Partia e Angela Merkel mbështet Qeverinë e kryesuar nga Gruevski Posted: 26 Jan 2017 01:06 PM PST

Tobias Zech, përfaqësuesi i koalicionit të drejtuar nga kancelarja gjermane, Angela Merkel, ka thënë se ky koalicion shpreson që Qeveria e re e Maqedonisë të formohet së shpejti, nga Nikola Gruevski Ai ka thënë se është shumë e rëndësishme që kreu i VMRO-DPMNE, Nikola Gruevski, ka zhvilluar takime para zgjedhjeve, me miqtë nga Partia Popullore Evropiane në Berlin dhe Munih, transmeton Express. “Ne presim një formim të shpejtë që Qeverisë, në krye me Gruevskin”, ka shtuar……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Holanda i kundërvihet Trumpit me fond ndërkombëtar për aborte Posted: 26 Jan 2017 12:53 PM PST

Qeveria holandeze ka njoftuar planet për ndihmesën e saj në ngritjen e një fondi ndërkombëtar për abortin, në mënyrë që të ndihmonte familjet anembanë botës, pasi presidenti amerikan Donald Trump ritheksoi politikën e ashtuquajtur “Mexico City”. Të hënën, Trump nënshkroi një urdhër ekzekutiv i njohur gjerësisht si “urdhri global i ndalimit të diskutimeve publike për një çështje të caktuar”, që ndalon organizatat ndërkombëtare joqeveritare që kryejnë……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Ky fëmijë sot është personalitet i njohur politik Posted: 26 Jan 2017 12:35 PM PST

Ambasadorja e Kosovës në SHBA, Vlora Çitaku, ka ndarë me fansat e saj një fotografi, përmes së cilës e kujton vetën e saj kur ishte fëmijë. “Unë e vogël” ka shkruar Çitaku në mbishkrimin e fotografisë, duke na zbuluar se ka qenë një vogëlushe mjaft e ëmbël.       …This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
KFOR: Ushtarët serbë nuk hynë në territorin e Kosovës Posted: 26 Jan 2017 12:27 PM PST

Një fotografi e bërë nga anëtarët e ushtrisë amerikane së bashku me ushtarë serbë, bëri bujë në Kosovë – për atë se si serbët mund të hyjnë në territorin e Kosovës. Por KFOR i kanë treguar Klan Kosovës, se kjo fotografi nuk është bërë brenda territorit të Kosovës, por në vijën kufitare serbo-kosovare, njofton Klan Kosova. “Në përputhje me mandatin, Rezolutën 1244 dhe me Marrëveshjen Tekniko Ushtarake, KFOR kryen aktivitetet e monitorimit të kufirit…….This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Ja çka u ndodhi tifozëve që kërcënuan lojtarët e Tiranës (Video) Posted: 26 Jan 2017 12:13 PM PST

Pas reagimit të ashpër të tifozëve, të cilët ditën e sotme penguan skuadrën e tyre të Tiranës të zhvillonte stërvitjen në kompleksin stërvitor bardheblu “Skënder Halili”, ka reaguar edhe policia. Rreth 30 tifozë bardheblu, të cilët ishin të pranishëm në kompleksin stërvitor, janë shoqëruar nga policia e Tiranës në lidhje me këtë incident, shkruan Top Channel. Tifozët fillimisht ndaluan ekipin të stërvitej, por më pas situata degradoi nga ofendimet e shprehura nga……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Serbia po e sheh Kosovën si ‘kafshatë të lehtë’ Posted: 26 Jan 2017 12:08 PM PST

Qytetarët e Kosovës janë të shqetësuar nga zhvillimet e fundit në raportet me Serbinë dhe zhvillimet e fundit në politikën ndërkombëtare. Reciprociteti dhe Formimi i Ushtrisë së Kosovës shihet nga analistët si opsion që mund të frenojë ambiciet e Serbisë në Kosovë. Raportet Kosovë-Serbi nuk po acarohen, pasi kanë qenë të acaruara në vazhdimësi, ka thënë në një prononcim për Telegrafin, deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, njëherësh anëtar i Komisionit për……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Adelina Ismaili do të lind djalë (Foto) Posted: 26 Jan 2017 12:05 PM PST

Këngëtarja Adelina Ismaili pritet që të lind djalë Këtë e kanë konfirmuar për Express burime shumë të afërta pranë këngëtares. Lajmin për gjininë e bebes, Adelina e ka marrë gjatë ditës së sotme. Mësohet se çifti janë të lumtur për fëmijën e tyre të parë, derisa kërkojnë që gjatë këtyre muajve të respektohet në maksimum privacia e këngëtares. Adelina është martuar me Val Krasniqin, një afarist shqiptarë në……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Berisha: Beogradi po përpiqet ta bëjë Serbinë e Madhe Posted: 26 Jan 2017 11:49 AM PST

Ish kryeministri i Shqipërisë ka komentuar edhe për trenin serb dhe rrezikun që mund t'i kanoset Kosovës. Sali Berisha ka thënë se ky rrezik është i besueshëm por atë e befason qëndrimi i qeverisë shqiptare të ndryshojë karshi Serbisë. Ai tha se treni nxiti debate për shkëmbim të territoreve. Berisha thotë në këtë intervistë se Serbia po e dëshiron Serbinë e Madhe. “Ky nuk është problemi i vetëm që Beogradi po e bën, ai këtë po e bën edhe me serbët……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Korrupsioni po pengon përmirësimin e cilësisë së arsimit Posted: 26 Jan 2017 11:27 AM PST

Korrupsioni në sistemin e arsimit në Kosovë po e pengon në masë të madhe përmirësimin e cilësisë në këtë sektor, u tha në një konferencë të organizuar nga zyra e BE-së në Prishtinë në bashkëpunim me institucionet vendore. Për të përmirësuar këtë gjendje, është lansuar edhe projekti nga Këshilli i Evropës dhe MASHT-i, objektivi i të cilit është forcimi i integritetit dhe luftimi i korrupsionit në arsimin e lartë. Zëvendësshefi i Seksionit……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Besart Berisha përleshet me portierin serb (VIDEO) Posted: 26 Jan 2017 11:13 AM PST

Besart Berisha po jo vetëm që është më i forti në futboll në Australi, por sot ka treguar se di të jetë i fortë edhe në tjera aspekte. Derbi i dy skuadrave lidere në Australi i ka rritur tensionet mes futbollistëve të Melbourne Victory dhe Sydney. Në fundin e ndeshjes Berisha u nervozua me portierin serb që ka pasaportë australiane, Danny Vukoviç. Sulmuesi kosovar duket se u provokua nga serbi për sepse i kapi dorën duke i treguar "muskujt". Berisha dhe Vukovic……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Mustafa: Shpresoj që partitë të tregojnë kush ua financoi mollotovin e gazin lotsjellës Posted: 26 Jan 2017 11:11 AM PST

Kryeministri i vendit, Isa Mustafa, ka thënë kërkesa për të pasqyruar në mënyrë transparente financat e partive politike është e qëlluar. Ky është postimi i plotë: Një kërkesë shumë e qëlluar që pasqyrat financiare të subjekteve politike të bëhen transparente. Por edhe të auditohen. Si kryetar I LDK-së kam kërkuar nga zyrtarët përgjegjës të LDK-së të kërkojnë zyrtarisht nga KQZ-ja që pasqyrat financiare të LDK-së të dorëzuara në KQZ……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Tifozët-lojtarëve të Tiranës: Mos qesh se nuk jam vari teneqen, do stërvitesh kur… (Video) Posted: 26 Jan 2017 11:01 AM PST

Ditën e sotme një incident ka ndodhur mes ultrasve të F.K Tiranës dhe ekipit bardheblu, lidhur me vendimin e ka marrë nga ekipi i cili lejon skuadrën e Partizanit të zhvillojë ndeshjet në "Selman Stërmasi". Një grup prej dhjetëra tifozësh kanë bllokuar futbollistët e Tiranës që të kryejnë stërvitje, madje edhe duke i kërcënuar. Situata ka qenë madje mjaft e tensionuar ku njëri prej tyre u drejtohët lojtarëve: Ti mos më qesh mua se kujton se jemi vari teneqen ne këtu! Gjatë……This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Google News: “Republicans Now Marching With Trump on Ideas They Had Opposed – New York Times” plus 1 more

h1 a:hover {background-color:#888;color:#fff ! important;} div#emailbody table#itemcontentlist tr td div ul { list-style-type:square; padding-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div blockquote { padding-left:6px; border-left: 6px solid #dadada; margin-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div li { margin-bottom:1em; margin-left:1em; } table#itemcontentlist tr td a:link, table#itemcontentlist tr td a:visited, table#itemcontentlist tr td a:active, ul#summarylist li a { color:#000099; font-weight:bold; text-decoration:none; } img {border:none;}

Google News: “Republicans Now Marching With Trump on Ideas They Had Opposed – New York Times” plus 1 more

Republicans Now Marching With Trump on Ideas They Had Opposed – New York Times Posted: 26 Jan 2017 04:47 PM PST

images?q=tbn:ANd9GcQO-0vCrLibaw_4IK5rSwm17D0tC4Y9WtnAkx7JlPQTXHj_5utYBA0sQ314qzO8RSC-ZSha2t8z Google News: “Republicans Now Marching With Trump on Ideas They Had Opposed - New York Times” plus 1 more
New York Times

Republicans Now Marching With Trump on Ideas They Had Opposed
New York Times
President Trump greeted Speaker Paul D. Ryan as he and Vice President Mike Pence attended a retreat for congressional Republicans in Philadelphia on Thursday. Credit Doug Mills/The New York Times. PHILADELPHIA — From the time Donald J. Trump …
President Trump Delivers Word Salad of a Speech to GOP RetreatDaily Beast
Trump Comes Face to Face with Congressional RepublicansNBCNews.com
Trump Urges Republican Lawmakers to Move Fast on His AgendaBloomberg
Reuters –Fox News –U.S. News & World Report –The Atlantic
all 398 news articles »
Alphabet’s Profits Stay Predictably Good in a Volatile Industry – New York Times Posted: 26 Jan 2017 05:07 PM PST

images?q=tbn:ANd9GcQO-0vCrLibaw_4IK5rSwm17D0tC4Y9WtnAkx7JlPQTXHj_5utYBA0sQ314qzO8RSC-ZSha2t8z Google News: “Republicans Now Marching With Trump on Ideas They Had Opposed - New York Times” plus 1 more
New York Times

Alphabet's Profits Stay Predictably Good in a Volatile Industry
New York Times
Attendees of the Google I/O 2016 developers conference in Mountain View, California, last year. Credit Stephen Lam/Reuters. SAN FRANCISCO — It is almost boring how predictably good Alphabet's earnings are these days — a trait not always shared by the …
Google's CEO didn't have a very convincing answer for a potentially huge weakness in its businessBusiness Insider
Alphabet Earnings Marred by Taxman, While Revenue JumpsBloomberg
Marketers Should Note These 5 Things From Google Parent Alphabet's EarningsWall Street Journal
Recode –Reuters –Fortune –USA TODAY
all 248 news articles »

Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more

h1 a:hover {background-color:#888;color:#fff ! important;} div#emailbody table#itemcontentlist tr td div ul { list-style-type:square; padding-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div blockquote { padding-left:6px; border-left: 6px solid #dadada; margin-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div li { margin-bottom:1em; margin-left:1em; } table#itemcontentlist tr td a:link, table#itemcontentlist tr td a:visited, table#itemcontentlist tr td a:active, ul#summarylist li a { color:#000099; font-weight:bold; text-decoration:none; } img {border:none;}

Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more

Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb Posted: 26 Jan 2017 02:39 PM PST

Në Mitrovicë është sulmuar një deputeti i parlamentit serb. Deputeti me inicialet B.T. rreth orës 20:40 është sulmua fizikisht nga dy persona të maskuar me kapuç – duke i shkaktuar kështu lëndime në kokë, njofton Klan Kosova. Lajmin e ka bërë të ditur Zhelko Bojiç, shefi rajonal i operacioneve në Policinë e Kosovës. Deputeti është trajtuar në Qendrën Klinike Spitalore në Mitrovicë, ku pas trajtimit të marrë ai është liruar nga spitali. klankosova.tv  
Minxhozi për situatën në Kosovë: Ne jemi shqiptarë, dhe do të reagojmë si shqiptarë Posted: 26 Jan 2017 02:37 PM PST

Sipas Ambasadorit të Shqipërisë në Kosovë, Qemajl Minxhozi, shqiptarët e Shqipërisë janë të brengosur për situatën e fundit në Kosovë. “Është një e drejt legjitime, e vllerëzërve dhe motrave nga Shqipëria për këtë që po ndodh. Njerëzit janë tepër të shqetësuar por edhe një zhgënjim për qëndrimin që mban Serbia, është diçka e papranueshme dhe diçka kundër rendit”. Minxhozi në intervistën Ballë për Ballë në  Klan Kosova, është shprehur se Shqipëria asnjëherë nuk ka qenë spektatore në ndodhitë politike në Kosovë. “Shqipëria ka pasur gjithmonë një qëndrim konstruktiv, duke nxitur dialogun midis Kosovës dhe Serbisë. Kjo tregon që Shqipëria ka pasur një fokus për përmirësimin e marrëdhënieve midis Kosovës dhe Serbisë”. Sipas tij, këto ngjarjet e fundit siç është treni, arrestimi i liderit të AAK-së, Ramush Haradinajt e treni, kanë ngritur shqetësimet e të gjithë shqiptarëve. “Këtij turri i duhet të marr fund, sepse është së pari kundër interesave të Serbisë, në radhë të dytë nuk të mund të shkojnë përpara pa normalizuar marrëdhëniet me Kosovën që e ka partnerë të mirë në ekonomi. Serbia nga njëra anë zhvillon biznes, e nga ana tjetër nxit elemente që nuk i përkasin kësaj kohe. Ka shqetësim sepse këto akte shkojnë kundër tendencës evropiane, kundër tendencës për bashkëjetesë, dërgimi i një treni aspak nuk flet për paqe, por jep sinjale për një shqetësim real”. Ai ka thënë së Shqipëria është duke e ngritur zërin për këto ndodhi në Kosovë. “Rastin e fundit jo më pak se 12 orë më pak, Shqipëria në Këshillin e Evropës ka ngritur zërin me forcë për atë që po ndodh në kufirin verior” “Baza e re do të thotë duhet një rivitalizim i dialogut, e toleranca e Prishtinës ndaj Beogradit duhet të ridizejnuar”. Por si do të vepronte Shqipëria nëse në Kosovë do të kishte ndonjë konflikt të mundshëm? “Ne jemi shqiptarë, dhe do të reagojmë si shqiptarë. Nuk ka Shqipëri e Kosovë por ka shqiptarë, jemi një komb dhe kemi detyrime për bashkëkombasit tanë”.
4 orë ligjerata për ndihmën e shpejtë, të pamjaftueshme për patentë shofer (VIDEO) Posted: 26 Jan 2017 02:07 PM PST

29 persona vdiqën vetëm në tre muajt e fundit të 2016-ës në aksidente trafiku. Persona të shumtë humbin jetën në aksidente rrugore, si pasojë e mungesës së njohurive të vozitësve që të reagojnë si duhet në rast të një aksidenti. Zyrtarët e vozitësit, thonë se numri i orëve për ndihmën e parë është tejet i vogël, përpara se kandidatët të pajisen me leje për vozitje. Gjithçka që vozitësit potencial duhet të mësojnë për dhënien e ndihmës së parë, e mësojnë për katër orë. Kryqi i Kuq, këto ligjërata që mësohen vetëm për katër orë ku i marrin njohuritë bazë, i vlerësojnë si të pakta, njofton Klan Kosova. Të pamjaftueshme këto orë mësimi për dhënien e ndihmës së parë, po i konsiderojnë edhe ata që janë pajisur me leje për vozitje. Se duhen shumë më shumë mësime të kësaj fushe, e thonë edhe doktorët. Ndërkohë sipas ekspertëve të komunikacione në dhënien e ndihmës së parë përfshihen shumë faktorë. E në Ministrin e Infrastrukturës, pranojnë se 4 orët e mësimit të ndihmës së parë janë të pakta. Ndryshe sipas policisë gjatë 3 mujorit të fundit  të vitit 2016, kanë ndodhur 4,194 aksidente, me 29 të vdekur. Për më tepër mund ta shikoni kronikën e përgatitur nga Rilind Matoshi.
Si ndikon stresi në jetën tuaj seksuale? Posted: 26 Jan 2017 02:01 PM PST

Stresi ndikon më shumë se që keni menduar ndonjëherë. Për fat të keq stresi nuk ndikon vetëm në psikologjinë tuaj, por edhe në shëndetin fizik e sidomos tek gratë, transmeton Klan Kosova. Por stresi mund të ndikojë shumë edhe në jetën seksuale. “Stresi mund ta shkatërrojë trupin e një personi” “Stresi mund  të ndikojë dhe shkatërrojë trupin e një personi, e sidomos nëse ka stres kronik” , ka thënë ekspertja e shëndetit të gruas, Jennifer Wider. Stresi kronik gjithashtu mund të shtojë rrezikun nga kanceri dhe dobëson sistemin imunitar. Por stresi ndikon shumë edhe në jetën seksuale. “Stresi ka mundësi të ndikojë tek gjendja fizike, emocionale por edhe në lidhje me të tjerët”, është shprehur seks – terapsitja, Rachel Needle. Sipas saj stresi ndikon që tensionin e gjakut si dhe shpejton ritmet e zemrës. Por si mund stresi të ndikojë në jetën seksuale? “Organi më seksual në trupin e njeriut, është truri”. “Nëse e keni mendjen e ngarkuar dhe jeni të shpërqendruar gjatë seksit do të jetë shumë më e vështirë që të fokusoheni dhe të arrini kënaqësi”, është shprehur Needle. Stresi gjithashtu mund të ndikojë në mënyrë indirekte në jetën tuaj seksuale. “Hormonet që njeriu mund të prodhojë kur është i stresuar ndikon në metabolizëm, që gjë mund të ju bëjë të humbi apo të shtoni peshë më shpejtë. Kur trupi juaj ndryshon shpejtë, atëherë ju mund të mos ndiheni mirë për fizikun që keni, dhe do të keni më pak dëshirë që të inkuadroheni në aktivitete seksuale”.
Dhëmbët zbardhen edhe me ushqime natyrale, këto duhet t’i hani Posted: 26 Jan 2017 02:00 PM PST

Shumë njerëz e humbin mendjen pas dhëmbëve vezullues të yjeve të Hollyood’it, por fatkeqësisht kjo nuk është e lehtë të arrihet. Po ashtu shumë njerëz shpenzojnë shumë edhe në trajtime për zbardhjen e dhëmbëve, të cilat mund ta dëmtojnë enamelin e dhëmbëve dhe ta rrisin senzitivitetin. Mirëpo dentisti Richard Marquez ka dhënë top këshillat e tij për të pasur dhëmbë të bardhë në mënyrë natyrale pa i dëmtuar ata, shkruan Daily Mail, transmeton Klan Kosova. Përdorni sodë buke Hani dredhëza 3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more Shpërlajeni gojën me ujë të kripur Hani ushqime të bardha Hani molla 3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more Pini ujë ose qumësht Hani djathë
Martesën e anuloi, por unazën e diamantit e mbanë ende Posted: 26 Jan 2017 02:00 PM PST

Martesën mund ta ketë anuluar, por ajo po vazhdon t’i mbajë stolitë nga lidhja e dështuar. Këngëtarja Mariah Carey është ndarë nga ish i fejuari, James Packer, por ajo ende e vë unazën 35 karatësh, transmeton Klan Kosova. Madje këtë unazë ajo nuk e largon as kur është me të dashurin e saj të ri, Brian Tanaka. Ajo së bashku me të dashurin dhe fëmijët e saj janë fotografuar në Los Anxhelos. 3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more 3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
Bayern kërkon të “blindojë” yllin e Monacos Posted: 26 Jan 2017 02:00 PM PST

Trajneri i Bayern Munichut, Carlo Ancelotti është në kërkim të talenteve të rinj, të cilët do të mund të zëvendësonin Franck Ribery dhe Arjen Robben. Të dy lojtarët pritet të largohen nga Allianz Arena në vitin 2018, atëherë edhe kur skadon kontrata e tyre. Sipas Mundo Deportivo, Bayern ka hyrë në garë për yllin e Monacos, Kylian Mbappe, i cili shihet si një nga talentet më të mëdhenj në botë, shkruan Albeu. Por, skuadra gjermane do të ketë punë shumë të vështirë, pasi për Mbappe interesohen edhe Real Madrid, Arsenal, PSG, Liverpool, Atlético Madrid dhe Borussia de Dortmund.
Këto janë dy sekretet e një lidhje të lumtur dashurie Posted: 26 Jan 2017 02:00 PM PST

Si çdo gjë e mirë në jetë që arrihet me mund, edhe lidhjet e qëndrueshme të dashurisë kërkojnë shumë përkushtim nga të dyja palët. Por, në fakt gjërat nuk janë aq të vështira sa mund të duken në fillim. Shkencëtarët kanë arritur në përfundim se janë vetëm dy “sekrete” që e definojnë një lidhje të lumtur të dashurisë. Në fakt, janë dy shprehi që të gjithëve do të na hynin në punë edhe në jetën tonë të përditshme, edhe në raportet me njerëzit e tjerë pos të dashurve, dhe bëhet fjalë për mirësinë dhe fisnikërinë, transmeton Klan Kosova. Sipas studimeve të vazhdueshme mbi shumë çifte, psikologët John dhe Julie Gottman kanë gjetur se mirësia mban çiftet së bashku. Bashkë me stabilitetin emocional, kjo veti është parë si shumë e rëndësishme për martesa të suksesshme. Padyshim se të jesh i sjellshëm dhe të sillesh mirë, bëhet më e vështirë kur keni debate me njeriun e zemrës por në fakt ky është momenti kur duhet të silleni më së miri, nëse shprehni nervozën dhe shqetësimin tuaj mund të dëmtoni lidhjen tuaj të dashurisë. “Të jesh xhentil, i ëmbël nuk do të thotë se nuk duhet të flasësh për atë që të shqetë3sin, por në fakt të ndihmon që të shprehësh nervozizmin tuaj në mënyrën më të sinqertë të mundshme dhe të mos lëndosh partnerin tuaj”, ka thënë Julie Gottman, psikologe.
Kuretshi, Mustafës: Aktivizoje hundën prej qeni vrasës Posted: 26 Jan 2017 01:34 PM PST

Sami Kurteshi, ish-avokati i Popullit, tash anëtari i Vetëvendosjes e ka fyer kryeministrin e vendit Isa Mustafa. “Mirë është që Kryeministri të aktivizojë hundën e tij prej qeni vrasës të ushtruar nga udb-ja, për të hetuar armët e shpifura, sepse vrasjen e Astritit do ta hetojnë dhe zbulojnë ekspertët e pavarur ndërkombëtarë! Kjo nuk do t’u lejohet hienave vrastare të kësaj qeverie fashiste”, ka shkruar Kurteshi, në shkrimin e Insajderit, kur ata kanë raportuar për statusin e Mustafës, ku ka folur për financat e partive politike. 3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more Mustafa më herët ka thënë se e mirëpret kërkesën për të qenë transparente financat e partive politike. Tutje ai tha se “edhe subjektet të cilat po lavdërohen se i kanë bërë publike pasqyrat e tyre financiare do të pasqyrojnë se me cilat para dhe nga cilat burime është financuar gazi lotsjellës, shishet e molotovit, sferat e qelqit, mekanizmat për rrotullimin e automjeteve, protestat e dhunshme”… “Një kërkesë shumë e qëlluar që pasqyrat financiare të subjekteve politike të bëhen transparente. Por edhe të auditohen”. “Si kryetar i LDK-së kam kërkuar nga zyrtarët përgjegjës të LDK-së të kërkojnë zyrtarisht nga KQZ-ja që pasqyrat financiare të LDK-së të dorëzuara në KQZ të jenë publike dhe të qasshme për çdo qytetar. Do të aktivizojmë edhe Web-faqen e LDK-së dhe do të prezantojmë çdo cent të shpenzuar për partinë”. klankosova.tv
Film dokumentar për sekretet e lidhjes së Pitt dhe Jolie Posted: 26 Jan 2017 01:20 PM PST

Lidhja e aktorit Brad Pitt dhe aktores Angelina Jolie, do të jetë subjekti i një dokumentari të ri nga gazetari Ian Halperin. Gazetari investigativ, ka premtuar se do të ekspozojë detaje intime të lidhjes së çiftit si dhe arsyet që qëndrojë prapa ndarjes së tyre. Ai ka thënë se dyshja ishte ndarë një vit para se divorci të bëhej publik në shtator të vitit të kaluar. Revista amerikane The Sun, shkruan se filmi përmbanë sekrete të mëdha që pritet të dalin në publik, transmeton Klan Kosova. 3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
Turqia e zemëruar që Greqia nuk ekstradoi tetë ushtarët turq Posted: 26 Jan 2017 01:19 PM PST

Turqia është zemëruar pasi Gjykata e Lartë në Greqi ka vendosur që të mos i ekstradojë tetë ushtarët turq për të cilët ata besojnë që kanë qenë në përfshirë në tentim puçin e korrikut. Zyrtarët turq e kanë akuzuar Greqinë që ka dështuar në “luftimin kundër terrorizmit” dhe është shprehur se vendimi ishte i “motivuar politikisht”. Tetë ushtarët kishin fluturuar me helikopter për në Greqi menjëherë pasi kishte dështuar grusht shteti në Turqi, transmeton Klan Kosova. Kryetari i trupës gjykuese, Giorgos Sakkas, është shprehur se ushtarët nuk do kishin një gjykim të drejtë nëse do ekstradoheshin për në Turqi. Kurse ushtarët janë shprehur që nëse do të ktheheshin jeta e tyre do të rrezikohej.
Maliqi: Kërcënimet për luftë janë sinjale Posted: 26 Jan 2017 01:14 PM PST

Publicisti kosovar Shkëlzen Maliqi, mendon se deklarimet e fundit nga Serbia për një luftë të mundshme me Kosovën, janë sinjale dhe nuk mbeten vetëm në suaza të propagandës politike. Kështu Maliqi ka deklaruar gjatë emisionit Zona e Debatit në Klan Kosova, ku po ashtu ka theksuar se Serbia po e provokon Kosovën dhe po kërcënon se do hyjë në pjesën veriore të saj. “Kërcënimet me luftë nga Serbia nuk janë vetëm propagandë politike, janë disa sinjale. Ka edhe lëvizje të ushtrisë serbe që tash ka dalë në kufi me Kosovën. Krejt këto janë kërcënime që ata mundtë futen në veri ose të provokojnë një kryengritje. Nuk duhet të përgjigjemi këtij skenari”, ka deklaruar Maliqi.
Sali Berisha: Aneksimi i Mitrovicës, kombi në luftë Posted: 26 Jan 2017 01:12 PM PST

Ish-kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha gjatë një interviste ka thënë që Prishtina duhet të jetë më e vendosur në disa zhvillime. “Prishtina zyrtare në disa zhvillime duhet të jetë më e vendosur”. “Muri, ata që mendojnë ta ndajnë territorin e Kosovës me mure, ata duhet të përballen me forcën e ligjit. Historia ka dëshmuar se nëse shqiptarët mbeten në mëshirën serbe i pret vetëm zhdukja. Ku e ngre këtë mur ti? Muri dhe ndjej keqardhje kur dëgjoj, çdo gjë Bashkimi Europian. Po ti je shtet në radhë të parë, je i pavarur dhe si shtet i pavarur, nëse ti nuk je i zoti…”, ka thënë Berisha./Syri
Një lituanez për ta kthyer Sigal Prishtinën në binarë (VIDEO) Posted: 26 Jan 2017 01:05 PM PST

Trajneri i ri i Sigal Prishtinës, Adurius Prakuraitis e ka zhvilluar stërvitjen e parë me basketbollistët e kampionit të Kosovës, njofton Klan Kosova. Trajneri lituanez është i treti këtë sezon që merr menaxhimin e skuadrës “bardhë e kaltër” e cila është eliminuar nga të gjitha garat ndërkombëtare. Kronike nga Jon Ajeti.  
Trump: Taksa e importit do të paguajë për murin e Meksikës Posted: 26 Jan 2017 01:05 PM PST

Presidenti amerikan, Donald Trump ka thënë se muri kufitar me Meksikën do të financohet nga tatimi prej 20% mbi importet meksikane. Trump do të kërkojë një taksë prej 20% për mallrat e importuara nga Meksika dhe këto të ardhura do të përdorë  për të ndërtuar murin, ka thënë zëdhënësi i Shtëpisë së Bardhë, transmeton Klan Kosova. Ky plan u bë i ditur, pasi presidenti meksikan anuloi një vizitë në Uashington, pas “përplasjeve” se kush do të paguajë për këtë mur, Amerika apo Meksika. Trump ka nënshkruar një urdhër ekzekutiv për ndërtimin e murit përgjatë kufirit jugor të SHBA-së me Meksikën për të cilin ka thënë se do të paguajë Meksika. Por presidenti i Meksikës, Enrique Pena Nieto ka deklaruar se Meksika nuk do të paguajë për murin kufitar të Donald Trump. Ndërtimi i një muri përgjatë kufirit meksikan ishte një nga propozimet kryesore të Trump gjatë fushatës zgjedhore presidenciale.
Kjo është nëna e Gjikos që duket si motra e tij Posted: 26 Jan 2017 01:00 PM PST

Reperi kosovar nga Peja Asdren Gjikolli apo i njohur me emrin artistik si Gjiko, ka një nënë që në shikim të parë, duket sikurse të ishte motra e tij. Në një fotografi që ai ka publikuar në profilin tij në Instagram, prezanton nënën të cilës po ashtu ia uron ditëlindjen. “Urime ditëlindjen mam”, ka shkruar Gjiko në përshkrimin mbi fotografinë.

3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 moreHepi birthdej Mam3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more A photo posted by ASDREN GJIKOLLI (@gjikotheflyboy) on Jan 26, 2017 at 10:39am PST

Gjëra të dobishme për kuzhinën tuaj Posted: 26 Jan 2017 01:00 PM PST

Kuzhina është njëra nga pjesët më të rëndësishme të shtëpisë. Shumicën e kohës njerëzit e kalojnë aty. Por tashmë janë zbuluar edhe shumë gjëra që punë tuaj aty, do ta bëjnë shumë më të lehtë, Klan Kosova. Më poshtë mund t’i shihni ato, pse jo edhe t’i keni në kuzhinën tuaj. 3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more 3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
Fotografi që ju prekin shpirtin! Posted: 26 Jan 2017 12:56 PM PST

Një fotografi flet më shumë se një mijë fjalë. Janë disa fotografi që arrijnë të na prekin shpirtin, shumë më shumë, se sa shumë vepra, transmeton Klan Kosova. Më poshtë është një koleksion i fotografive që padyshim se nuk do të ju lë indiferent. Ato janë plot dashuri, humor, mirësi, vuajtje, bukuri, kurajo – me pak fjalë, janë vetë jeta!

Kur ëndërrat bëhen realitet

3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
Butësi
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more Dashuri
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
Gjenerata të ndryshme, në një fotografi
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
Përshëndetje, botë!
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more

Nënat janë gjithmonë njejtë.

3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
Niveli i durimi të një prindi…ka edhe fund.
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
Bëni atë çfarë ju thotë zemra!
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
Vetëm një kompjuter, dhe kaq shumë lumturi!
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
Puthja më e ëmbël
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
Kujtime të lumtura
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
Përkushtim
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
Dhimbja e humbjes
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more

Kur e takon dikë që nuk e pret

3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
Sfidat e jetës
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
“Lufta” për mbijetesë
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
Një shpirt i tillë
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
Humanitet
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more
Ajo ka ëndërruar këtë, derisa në moshën 88 vjeçare
3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more

Jeta

3C6E93FB00000578-4148526-image-a-79_1485190878581 Klan Kosova : “Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb” plus 24 more

Çfarë thotë Trump pasi presidenti meksikan anuloi takimin me të? Posted: 26 Jan 2017 12:51 PM PST

Presidenti i SHBA-ve Donald Trump, ka goditur Meksikën pasi presidenti, Enrique Pena Nieto anuloi takimin e planifikuar për javën e ardhshme, transmeton Klan Kosova. Trump ka thënë që takimi me presidentin meksikan do të ishte jo i frytshëm duke theksuar se takimi i planifikuar për javën e ardhshme është anuluar me një pajtim nga të dyja anët. Këto deklarata Trump i bëri pasi presidenti meksikan Enrique Pena Nieto njoftoi se kishte anuluar udhëtimin e tij në Shtëpinë e Bardhë për bisedime me Trump. Ndërsa për murin presidenti amerikan tha se sigurimi i kufirit me Meksikën është një çështje serioze kombëtare pasi sipas tij, shumica e emigrantëve ilegalë hyjnë nga kufiri jugor.  
Flamurtari U-19 për herë të parë në përgatitje jashtë vendit (VIDEO) Posted: 26 Jan 2017 12:49 PM PST

Ekipi i Juniorëve të Flamurtarit për 12 ditë përgatitjet do ti zhvilloj në Durrës të Shqipërisë. E kjo është hera e parë që po ndodh një gjë e tillë. Por në këtë udhëtim ata shkojnë duke ju falënderuar prindërve që hoqën të gjitha shpenzimet e këtyre përgatitjeve, njofton Klan Kosova. Kronikë nga Naim Selmani.
Hoti: Provokimet e Serbisë, agjendë e zgjedhjeve presidenciale Posted: 26 Jan 2017 12:42 PM PST

Rexhep Hoti, zëvendësministri i Ministrisë së Kulturës, ka thënë se provokimet e fundit nga shteti i Serbisë në Kosovë, janë pjesë e agjendës së politikës serbe në prag të zgjedhjeve për Presidentin. Në emisionin Zona e Debatit në Klan Kosova, Hoti ka thënë se politikanët shqiptarë nuk duhet të bien pre e këtyre agjendave ku sipas tij, bën pjesë edhe Rusia. “Këto provokime janë pjesë e një agjende që e kanë plasuar serbët edhe në rastin e zgjedhjeve të reja presidenciale. Ajo që dihet, është e dukshme, është një agjendë ruso – serbe që ka zënë tryezën tonë. Të mos biem pre e agjendave që na jep kundërshtari politik. Edhe Shqipëria edhe Kosova kurrë nuk kanë qenë në pozicione më të favorshme për t’i determinuar interesat e tyre”, ka thënë Hoti.    
Bebe Rexha tregon trupin seksi (FOTO) Posted: 26 Jan 2017 12:40 PM PST

Këngëtarja e famshme me origjinë nga Shqipëria, Bebe Rexha po kalon pushimet e dimrit në bregdet, transmeton Klan Kosova. Këtë e ka bërë të ditur vetë këngëtarja përmes rrjetit social Instagram ku ka treguar format e saj trupore tejet seksi. Shikoni më poshtë si duket këngëtarja:

Beachin' it A photo posted by Bebe Rexha (@beberexha) on Jan 26, 2017 at 9:09am PST

Ratifikohet marrëveshja për linjën e interkonjeksionit Shqipëri-Maqedoni Posted: 26 Jan 2017 12:36 PM PST

Kuvendi i Shqipërisë ka miratuar gjatë seancës së sotme parlamentare projektligjin “Për ratifikimin e marrëveshjes, ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës Federale të Gjermanisë, për projektin linja e transmisionit 400 kv Shqipëri – Maqedoni”. Ky projektligj është miratuar me 76 vota pro të deputeteve të pranishëm. Kosto e përgjithshme e projektit është rreth 70 milion euro, ndërsa në total huaja e bankës gjermane KfW për këtë projekt arrin në 50 milion euro. Qeveria e Republikës së Shqipërisë me autoritetet gjermane ka nënshkruar dy marrëveshje, ku pjesa e parë e financimit është 30 milion euro, ndërsa pjesa tjetër prej 20 milionë eurosh. Projekti “Linja e interkoneksionit 400 kv Fier – Elbasan (Shqipëri) – Manastir (Maqedoni), përfshin ndërtimin e linjës së re ajrore,Elbasan – Manastir afërsisht 151 km, ku 56 km janë në territorin e Shqipërisë. Sipas qeverisë shqiptare, objektiv kryesor i projektit është të përforcojë lidhjet interkonjektive me rajonin, duke krijuar kushte për shkëmbime tregtare dhe transitime pa kufizim të energjisë elektrike në rajon. Gjithashtu autoritetet shqiptare me këtë projekt synojnë të zhvillojë burimet e ardhshme të prodhimit të energjisë elektrike të zonës jugore të vendit.
Limani: Trump ka ndikim në valëvitjet e Ballkanit Posted: 26 Jan 2017 12:31 PM PST

Për lëvizjet e fundit që kanë ndodhur në rajonin e Ballkanit, ka influencë edhe fakti i zgjedhjes së Presidentit Donald Trump në krye të Shteteve të Bashkuara. Kështu mendon publicisti Mufail Limani, i cili në emisionin Zona e Debatit në Klan Kosova, është shprehur se spekulimet se Ballkani mund të përfshihet sërish në një luftë, janë “marrëzi e pastër”. “Besoj se Faktori Trump ka ndikim në këtë valëvitje të madhe që po ndodh në Ballkan. Por besoj që do të kaloj shpejt, për 3-4 muaj do të dihet qartë vizioni i Trump për Ballkanin. Besoj që është marrëzi e pastër inicimi diskutimi ose imponimi i temës së çështjes së luftës në Ballkan. Është kundër çfarëdo lloj interesi të kombit shqiptar, serb e malazez. Nuk shoh asnjë arsye për luftë”, ka deklaruar Limani gjatë emisionit, ku është diskutuar për mundësinë e shpërthimit të një lufte në mes Kosovës
Ju del gjumi natën, mos i bëni këto dy gjëra Posted: 26 Jan 2017 12:30 PM PST

Të zgjuarit në mes të natë është njëra ndër eksperiencat më frustruese. Të dëshpëruar për të rënë në gjumë sërish për të vazhduar ditën e nesërme, shumë prej nesh rrotullohen e rrotullohen nëpër shtrat. Disa e shikojnë orën gjatë tërë kohës në telefonat e tyre, ndërsa disa të tjerë zgjohen për të marrë një gotë me ujë. Mirëpo tani një doktor i ashtuquajtur i “gjumit”, ka thënë se këto janë dy gjërat që duhet t’i evitoni së praktikuari nëse doni të flini mirë, shkruan Daily Mail, transmeton Klan Kosova.

Mesazhi.com: “Dijaneti Turk: Muslimanëve u ofrohen shërbime në 102 vende të botës” plus 9 more

h1 a:hover {background-color:#888;color:#fff ! important;} div#emailbody table#itemcontentlist tr td div ul { list-style-type:square; padding-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div blockquote { padding-left:6px; border-left: 6px solid #dadada; margin-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div li { margin-bottom:1em; margin-left:1em; } table#itemcontentlist tr td a:link, table#itemcontentlist tr td a:visited, table#itemcontentlist tr td a:active, ul#summarylist li a { color:#000099; font-weight:bold; text-decoration:none; } img {border:none;}

Mesazhi.com: “Dijaneti Turk: Muslimanëve u ofrohen shërbime në 102 vende të botës” plus 9 more

Dijaneti Turk: Muslimanëve u ofrohen shërbime në 102 vende të botës Posted: 26 Jan 2017 08:28 AM PST

Drejtoria e Çështjeve Fetare të Republikës së Turqisë me gati 2.000 nëpunës, ofron shërbime fetare dhe të tjera për qytetarët muslimanët dhe bashkëkombasit në gjithsej 102 vende të botës, raporton Anadolu Agency (AA). Bëhet fjalë për zyren e qeverisë, të njohur edhe si Drejtoria e Dijanetit, të ngarkuar për çështjet fetare në Turqi e cila u themelua në vitin 1924, dhe që nga mesi i viteve ’80 të shekullit të kaluar me veprimtarin e saj ka filluar edhe jashtë Turqisë. Veprimtaria e Dijanetit jashtë Turqisë është mundësuar me dekretin e qeverisë turke të vitit 1978 në të cilin është miratuar hapja e zyrës së këshilltarit dhe atasheut për Çështje Fetare në kuadër të Ambasadës turke. Kryetari aktual i Dijanetit të Turqisë Mehmet Gormez, i cili në këtë funksion u emërua në vitin 2010, ku asokohe ky institucion turk ka ofruar shërbimet fetare jashtë vendit përmes 18 zyrave të këshilltarit dhe 21 zyrave të atasheut të Çështjeve Fetare, kurse në këto zyra ishin angazhuar gjithsej 1.084 të punësuar. Zyrat ishin aktive në SHBA, Australi, në disa vende evropiane, shtetet e Ballkanit dhe në vendet turko-folëse. Deri më tani, Drejtoria Turke e Çështjeve Fetare dukshëm ka intensifikuar aktivitetet, e cila aktualisht ka 52 zyra të këshilltarit në 12 shtete evropiane, 23 shtet të Euroazisë dhe 17 në shtetet e Afrikës. Tani institucioni i Çështjeve Fetare vepron edhe përmes zyrave të atasheut të ambasadave në 38 vende edhe atë në 30 shtete evropiane, 6 shtete të Euroazisë dhe 2 shtete afrikane. Aktive janë edhe 12 zyra të Koordinatorit për Çështje Fetare dhe tre zyra të zëvendës këshilltarit të këtij institucioni. Në disa vende njëkohësisht janë aktive zyrat edhe të këshilltarit edhe të atasheut të Dijanetit turk. Ky institucion tani numëron 2.043 të punësuar në vendet mike. Drejtoria e Çështjeve Fetare në mënyrë aktive ndihmon edhe pakicat muslimane në shumë pjesë të botës, si dhe është organizatore e konferencave të shumta shkencore dhe ndërkombëtare mbi këtë temë dhe në temat për të cilat Turqia ndan përvojën e saj të pasur në fushën e zgjidhjes së çështjeve fetare. Disa nga konferencat më të rëndësishme dhe simpoziume në organizimet e së cilës ka marrë pjesë edhe Drejtoria për Çështjet Fetare të Turqisë, janë samiti i liderëve fetarë të Euroazisë, samiti i liderëve islamik të Afrikës, takimit me udhëheqësit e bashkësive islame të vendeve të Ballkanit, takimi me muslimanët evropianë, Samiti i udhëheqësve fetarë muslimanë të Amerikës Latine dhe Karaibeve … Drejtoria operon edhe nëpërmjet Fondacionit të Dijanetit turk, e cila është organizatore e projekteve të shumta të rindërtimit dhe ndërtimit të xhamive në mbarë botën. Një nga këto projekte është edhe Qendra amerikane e Dijanetit, e cila në kompleksin e saj përfshin edhe një xhami, e cila u hap vitin e kaluar në prani të presidentit të Turqisë Recep Tayyip Erdoğan. Dijaneti gjithashtu organizon edhe therjen e kurbanëve në mbarë botën. Në periudhën nga viti 1993 deri në vitin 2010, në gjithsej 22 vende janë shpërndarë rreth 300 mijë kurbanë, kurse nga viti 2010 deri në vitin 2016, numri i kurbanëve të shpërndarë u rrit në rreth 600 mijë sosh. Vetëm vitin e kaluar kurbanët e Dijanetit janë shpërndarë në 130 vende dhe janë shpërndarë 239.414 kurbanë. Përmes Fondacionit të Dijanetit deri më tani mijëra studentë kanë marrë bursa dhe kanë përfunduar studimet universitare dhe postdiplomike në fakultetet islame në Turqi. Me qëllim të përforcimit të bashkëpunimit në fushën e çështjeve fetare dhe arsimimit fetar, Drejtori i Drejtorisë së Çështjeve Fetare të Turqisë, Gormez në gjashtë vitet e fundit ka ralizuar vizitë zyrtare në 36 vende. The post Dijaneti Turk: Muslimanëve u ofrohen shërbime në 102 vende të botës appeared first on Mesazhi.com.

Turqia leje “të veçantë” pune mjekëve sirianë Posted: 26 Jan 2017 08:18 AM PST

Ministri i Shëndetësisë i Turqisë, Recep Akdağ, ka paralajmëruar leje të veçantë pune për mjekët sirianë dhe punonjësit sirianë të shëndetësisë në Turqi për t’u kujdesur për mysafirët sirianë dhe për t’u angazhuar për shërbimet e tyre shëndetësore, raporton Anadolu Agency (AA). Duke folur në tryezën editoriale të AA-së, Akdağ fillimisht rikujtoi se Turqia ka pranuar katër milionë refugjatë nga Siria. I pyetur në lidhje me atë se në cilën fazë ndodhen shërbimet shëndetësore që u dedikohen refugjatëve sirianë, Akdağ tha se “E falënderoj Zotin që na ka dhënë një mundësi të këtillë që ne t’i mirëpresim ata.” Akdağ tha se të tjerët nuk dëshirojnë një Turqi të fuqishme. Sipas tij, në një periudhë kur vendi është i rrezikuar nga sulme, ndihma dhe mbështetja që Turqia ua ofron të persekutuarve është elementi më i rëndësishëm që u ndihmon atyre të vazhdojnë. “Unë besoj se sa më shumë që ne ofrojmë ndihmojmë të persekuturave dhe të shtypurve, aq më shumë Zoti na ndihmon neve”, shtoi ministri Akdağ. Ai theksoi se të gjithë njerëzit në Turqi e dinë se pse Turqia i ndihmon, siç tha ai, vëllezërit nga Siria dhe janë të kënaqur nga kjo. Ministri më tej vuri në pah se Turqia është duke plotësuar çdo nevojë të refugjatëve, duke filluar nga arsimi e deri te shëndetësia. Në lidhje me mbështetjen që kanë ofruar për refugjatët, Akdağ tha se Turqia ka themeluar qendra shëndetësore në 16 qytete për migrantët duke ofruar shërbime pa pagesë për të gjithë sirianët. “Mjekëve sirianë dhe punonjësve të shëndetësisë do t’u japim leje të veçantë pune për t’u kujdesur për mysafirët sirianë dhe për t’u angazhuar për shërbimet e tyre shëndetësore. Jemi në përgatitje të kësaj. Jemi duke i trajnuar ata dhe do t’i testojmë. Brenda tre muajve të ardhshëm këta persona do të jenë të gatshëm”, njoftoi ministri turk i Shëndetësisë, Recep Akdağ. Ai më tej njoftoi se që nga viti 2015 Turqia ka trajtuar një milion të sëmurë krahas 22 milionë shërbimeve në poliklinika, duke shtuar se në këtë periudhë janë realizuar 850 mijë operacione dhe 200 mijë lindje. Duke theksuar se në Greqi brenda një viti ka pasur 60 mijë lindje, Akdağ tha se “Ne në Turqi kemi realizuar lindjen e 200 mijë grave siriane shtatzënë.” Ai po ashtu vuri në pah se bëjnë kontrolle të mira për ta parandaluar hyrjen e sëmundjeve ngjitëse në Turqi dhe se kanë bërë vaksinimin e fëmijëve. “Falënderoj Zotin që edhe krahas pritjes së kaq mysafirëve, nuk jemi ballafaquar me rrezik nga ndonjë sëmundje ngjitëse. Po i vaksinojmë të gjithë fëmijët sikurse fëmijët tanë”, tha Akdağ. The post Turqia leje “të veçantë” pune mjekëve sirianë appeared first on Mesazhi.com.

Turqia, vendi më i përshtatshëm në botë për pushime Posted: 26 Jan 2017 08:17 AM PST

Turqia është zgjedhur vendi më i përshtatshëm ku mund të bëhen pushime, raporton Anadolu Agency (AA). Sipas Indeksit të Pushimeve nga Vox, Turqia radhitet si vendi që mund të parapëlqehet më së shumti për pushime me 17,3 përqind, ndërkohë që në vendin e dytë radhitet Britania me 11,7 përqind dhe në të tretin Meksika me 10,6 përqind. Në indeksin e përgatitur pasi janë marrë parasysh normat e këmbimit të vendeve dhe shkallët e inflacionit, sipas radhitjes, Turqia, Britania, Meksika, Kina dhe Kosta Rika janë shpallur si vendet më të lira për të bërë pushime. Lista në fjalë është përgatitur duke i marrë parasysh vlerat e valutave vendore kundrejt valutave të huaja që ndikohen nga inflacioni, ndërkohë që në të janë përfshirë 48 shtete. Sipas listës, e fundit radhitet Rusia me -28,4 përqind. Në vendin e 44-t radhitet Kolumbia me -17,6 përqind, e 45-ta Argjentina me -18 përqind, e 46-ta Afrika Jugore me -24,6 përqind, ndërsa në vendin e 47-të radhitet Brazili me -26,9 përqind. Në listën e shteteve më të përshtatshme për pushime India radhitet e 29-ta, Tajlanda e 32-ta dhe Koreja e Jugut e 35-ta. The post Turqia, vendi më i përshtatshëm në botë për pushime appeared first on Mesazhi.com.

Termocentrali “Kosova e Re” në fazën përfundimtare Posted: 26 Jan 2017 08:16 AM PST

Projekti më i diskutuar në fushën energjetike, Termocentrali ” Kosova e Re”, është në fazën përfundimtare të negociatave me investitorin përzgjedhës për ndërtimin e tij. Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci, tha për Radion Evropa e Lirë se nënshkrimi i marrëveshjes komerciale, që është faza e parafundit, me investitorin Contour Global, pritet të realizohet në muajin shkurt. Kurse ndërtimi pritet të nis gjatë muajve në vazhdim. Termocentrali ” Kosova e Re” do të ndërtohet afër termocentralit aktual “Kosova B”, me një kapacitet gjenerues prej 450 megavat. Vlera financiare e këtij projekti, sipas ministrit Stavileci, pritet të arrijë në rreth një miliard euro. “Nënshkrimi i marrëveshjeve komerciale e përbën fazën e parafundit të realizimit të projektit, ndërkaq fazën e fundit e përbën pakoja tenderuese për termocentralin”. “Do të thotë, në momentin që nënshkruhen marrëveshjet komerciale, sipas një tabele kohore të aktiviteteve që ka paraparë investitori, mendohet që në fillim të marsit të nis pakoja tenderuese për ndërtuesin e termocentralit”, ka thënë Stavileci. Por, ish Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Fadil Ismaili tha për Radion Evropa e Lirë se autoritet kompetente janë vonuar për fillimin e ndërtimit të termocentralit, “Kosova e Re”. “Ky termocentral është jashtëzakonisht i nevojshëm dhe sa më parë që do të fillojë do të jetë shumë mirë për Kosovën. Kosova është shumë vonë në realizimin e këtij projekti”, ka thënë Ismaili. Ndryshe, në vitin 2015, autoritet kompetente në Kosovë ofertuesin Contour Global, me seli në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, e kishin përzgjedhur si kompaninë fituese për ndërtimin e këtij termocentrali. Në anën tjetër, shoqëria civile vazhdimisht ka kundërshtuar ndërtimin e tij, me arsyetimin se Kosova nuk ka nevojë për termocentral të ri, por për një menaxhim më të mirë të shpenzimit të energjisë energjetike. Me gjithë kundërshtimet, Kushtrim Puka nga Konsorciumi Kosovar i Shoqërisë për Energji (KOSID), ka thënë për Radion Evropa e Lirë, se edhe vonesat për fillimin e ndërtimit të këtij termocentrali janë të pa arsyeshme dhe të përcjella me shumë parregullsi. “Mendoj se ky proces është shtyrë dhe është ndryshuar pakoja tenderuese, çka të lë të mendosh se këtu kishte lloj– lloj ndryshimesh të cilat nuk kanë përkuar me realitetin”. “Kosova me kapacitet ekzistuese që ka nuk ka problem të mbuloj ngarkesën bazë të energjisë elektrike. Ne kemi problem të mbulojmë ngarkesën e konsumit kur është në maksimum i shpenzimit”, thotë Puka. Projekti, sipas Pukës, ka qenë i destinuar për dështim, pasi që sipas tij, përgjatë kësaj dekade, ky projekt ka pësuar ndryshime, si në emërtim, kapacitete prodhuese, por edhe në aspektin ligjor. Sipas një raporti të këtij konsurciumi, thuhet se ndërtimi i Termocentralit “Kosova e Re”, do të dëmtonte ekonomitë familjare dhe ekonominë e përgjithshme, pasi që do të rriste çmimin e energjisë elektrike për rreth 50 për qind. Por, këto të dhëna në këtë raport, janë mohuar nga zyrtarë qeveritar. The post Termocentrali “Kosova e Re” në fazën përfundimtare appeared first on Mesazhi.com.

Fitorja e ekstremit të djathtë mund të shkatërrojë Evropën Posted: 26 Jan 2017 08:16 AM PST

Kryeministri konservator spanjoll, Mariano Rajoy theksoi se fitorja elektorale e partive të ekstremit të djathtë në Francë dhe Gjermani do të ishte katastrofë për Evropën, transmeton Anadolu Agency (AA). Ai për një radio të enjten tha se fitorja e Frontit Nacional të Marine le Pen në zgjedhjet e Francës gjatë pranverës dhe e nacionalistëve Alternativa për Gjermani, apo AfD, në Gjermani gjatë muajit shtator do të çojë “drejt shkatërrimit të Evropës”. Rajoy ka akuzuar të dyja palët për demagogji të lirë, të cilat, tha ai, vetëm kanë shërbyer për të gjeneruar varfërinë dhe ndarjen. Rajoy, i cili shpreson që partia Unionit Kristian Demokrat të kancelares Angela Merkel të fitojë në Gjermani si dhe partia e Republikane apo Socialiste në Francë, tha se është e rëndësishme për Evropën që zgjedhjet në këto dy shtete të shkojnë mirë The post Fitorja e ekstremit të djathtë mund të shkatërrojë Evropën appeared first on Mesazhi.com.

Hoti: Bashkimi i Doganës dhe ATK-së, ndër objektivat e qeverisë Posted: 26 Jan 2017 08:15 AM PST

Nën organizimin e Ministrisë së Financave sot u mbajt takimi me temën “Përshpejtimi i bashkimit të Doganës dhe Administratës Tatimore të Kosovës”, i cili ka për qëllim prezantimin e të gjeturave dhe rekomandimeve nga raporti i fundit i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN). Me këtë rast, ministri i Financave, Avdullah Hoti tha se bashkimi i Doganës dhe i Administratës Tatimore të Kosovës (ATK) në një agjenci, është një nga projektet më të rëndësishme të Qeverisë së Kosovës për këtë vit. Gjatë fjalimit të tij, ministri Hoti tha se ky takim është organizuar për të parë se ku qëndron Kosova në projektin më të rëndësishëm që ka Qeveria, pra në bashkimin e administatës tatimore dhe doganore në një agjenci të të hyrave. Duke vënë në dukje se vendimi për themelimin e kësaj Agjencie është marrë në vitin 2015, sipas Hotit, me formimin e grupit punues nga Dogana dhe Administrata Tatimore, si dhe me mbështetjen e FMN-së, është bërë një punë e shkëlqyer. Hoti thekson se ky proces është mjaf kompleks dhe se për këtë arsye kanë kërkuar asistencë nga FMN-ja. “Tani jemi në fazat finale të këtij procesi dhe këto sugjerime që janë dhënë në këtë raport janë shumë të rëndësishme për ne. Me lini t’u njoftoj që ligji për Agjenci pas shumë diskutimeve që kemi patur me të gjithë aktorët e këtij procesi është dorëzuar në Qeveri. I kemi adresuar pothuajse të gjitha shqetësimet dhe vërejtjet që i kanë pasur palët e interesit”, tha Hoti. Ai së fundmi vuri në dukje se me rekomandimet e pranuara nga FMN-ja do të mundësojnë dizajnimin e këtij procesi deri në fund, dhe ruajtjen e performancës së jashtëzakonshme të arritur deri më sot nga Dogana dhe Administrata Tatimore. Kurse përfaqësuesi i FMN-së, Seffen Hansen, tha se FMN-ja është e gatshme për ta mbështetur këtë proces të bashkimit, në pajtim me koncept-dokumentin e lëshuar nga Qeveria. Sipas tij, qëllimi i FMN-së ishte që në asnjë mënyrë të mos cenohet niveli i mirë i mbledhjes së të hyrave të deritanishme nga të dy agjencitë. “Ne natyrisht që e kemi parasysh që bashkimi si i tillë nuk duhet të prekte dhe të cenonte të hyrat që realizohen tani. Por, në anën tjetër duhet të parashihte se pas 4-5 viteve të ndikojë në masë të madhe në përmirësimin e të hyrave dhe të proceseve tjera, prandaj edhe ne kemi dëshiruar që kjo të parashihet sa më herët që është e mundur, në nivel strategjik”, tha Hansen. Ndërkaq edhe Aleanca Ndërkombëtare e Biznesit ka marrë pjesë në hartimin e draft-ligjit të Agjencisë tatimore dhe doganore të Kosovës. Anëtarët e Departamentit Pranë Aleancës së Biznesit të Legjislacionit, ka analizuar këtë dokument dhe ka ardhur në konkludim se bashkimi i këtyre dy agjencive nuk ka ndonjë influencë në zhvillim e biznesit në Kosovë. Për këtë arsye, ky departament ka shprehur përkrahje për këtë proces. The post Hoti: Bashkimi i Doganës dhe ATK-së, ndër objektivat e qeverisë appeared first on Mesazhi.com.

Gjykata greke vendos kundër ekstradimit në Turqi të puçistëve Posted: 26 Jan 2017 05:58 AM PST

Gjykata e Lartë e Greqisë (Arios Pagos), ka vendosur refuzimin e kërkesës së Turqisë për ekstradimin e 8 ushtarëve puçistë të cilët u arratisën me helikopter pas dështimit të grushtit të shtetit nga organizata terroriste FETÖ, raporton Anadolu Agency (AA). The post Gjykata greke vendos kundër ekstradimit në Turqi të puçistëve appeared first on Mesazhi.com.

Amerikanët solidarizohen me migrantët: Të gjithë jemi muslimanë Posted: 26 Jan 2017 05:53 AM PST

Mijëra amerikanë në New York të SHBA-ve kanë mbajtur protestën me sloganin “Të gjithë jemi muslimanë” kundër një vendimi të mundshëm të presidentit amerikan Donald Trump në lidhje me kufizimin e hyrjes së muslimanëve në vend, raporton Anadolu Agency (AA). Organizata më e madhe e shoqërisë civile të muslimanëve në SHBA, Këshilli i Marrëdhënieve Amerikano-Islame (CAIR) ka mbajtur një tubim dhe marshim pas lajmit se Trump do të nënshkruajë dekretin presidencial për vendosjen e kufizimeve në hyrjen e muslimanëve në vend. Mijëra amerikanë të cilët janë mbledhur në parkun Washington Square në rajonin Greenwich Village të New Yorkut, kanë protestuar politikat e Trump-it kundër emigrantëve dhe muslimanëve. Gjatë protestës protestuesit kanë brohoritur me sloganet “Jo Trump-it, jo KKK-së (The Ku Klux Klan), Jo SHBA-së fashiste”, “Thuaj me zë të lartë dha hapur: Refugjatë mirë se vini këtu”, “Të gjithë jemi muslimanë, të gjithë jemi emigrantë”, “Jo ndalesës, jo murit” si dhe kanë mbajtur në duar pankartat me mbishkrimet “Jemi në solidarizim me vëllezërit tanë muslimanë”, “Mos lufto me emigrantët, lufto me injorancën”, “Ky vend është themeluar nga emigrantët”. “Jam këtu për të treguar se edhe unë jam musliman” Në tubimin e realizuar me prezantimin e Drejtorit ekzekutiv të CAIR në New York, Afaf Nasher, ka mbajtur një fjalim anëtarja e Kongresit demokratja nga New Yorku Nydia Velazquez e cila ka thënë se “Refuzojmë politikat që do të çojnë prapa kombin tonë dhe do të shkaktojnë dhimbje”. “Çdo njëri nga ne i ka parë fotografitë e fëmijëve në Halep. Na kanë copëtuar zemrat”, tha Velazquez, duke shtuar më tej se “Jam këtu për t’iu shprehur këtë natë, sot, dhe në të ardhmen vëllezërve të mi muslimanë se ‘Edhe unë jam muslimane’”. Pas anëtares së Kongresit amerikan Velazquez që është gruaja e parë me origjinë nga Porto Riko, kanë mbajtur nga një fjalim edhe drejtues të lartë të Bashkisë së New Yorkut dhe zyrtarë të organizatave të shoqërisë civile. Kryetarja e Bashkisë së New York-ut Melissa Mark-Viverito në fjalimin e saj tha se “Jam këtu për të ngritur zërin tim në këtë rezistencë. Edhe unë jam pjesë e rezistencës. Kemi nevojë që të marrim energjinë e mirë të unitetit të marshimit të grave që u mbajt të shtunën e kaluar”. Ndërsa kontrollori i New Yorkut Scott Stringer në fjalimin e tij tha se “Si një hebre, jam bashkë me komunitetin musliman. Sepse sot dhe çdo ditë jemi një popull në New York”. Edhe avokatja publike e New York-ut, Letitia James në fjalimin e saj duke iu drejtuar të pranishmëve në tubim tha: “Me gjakun, djersën dhe lotët e emigrantëve dhe të refugjatëve e kami bërë këtë qytet edhe më të madh. Nuk do të mbyllim kufijtë tanë. Nuk do të mbyllin brigjet tona. Arsyeja që New Yorku është i madh është se ai ëshë qytet i emigrantëve dhe një qytet strehues. Çdo kërcënim kundrejt çdo grupi qofshin muslimanë, njerëz me ngjyrë apo hebre nuk ka rëndësi, ky është një kërcënim kundrejt të gjithëve neve”. “Për solidarizim jam e gatshme të bëhem muslimane” Edhe gruaja e parë si Sekretare amerikane e Shtetit Madeleine Albright, në një mesazh të sajin në Twitter ka shkruar: “Jam rritur si katolike, jam bërë peshkopate (Episcopalian). Më pas kam mësuar se familja ime ishte hebreje. Për solidarizim jam e gatshme të bëhem muslimane”. Gjatë zgjedhjeve presidenciale regjisori amerikan Michael Moore me qëllim për të protestuar ndaj deklaratave anti-muslimane të Trump-it ka shkuar para “Trump Tower” duke mbajtur një pankartë me mbishkrimin “Të gjithë jemi muslimanë”. The post Amerikanët solidarizohen me migrantët: Të gjithë jemi muslimanë appeared first on Mesazhi.com.

Haradinaj: Dialog me Serbinë vetëm nëse e njeh pavarësinë e Kosovës Posted: 26 Jan 2017 05:24 AM PST

Lideri i AAK-së Ramush Haradinaj, i cili po qëndron në Strasburg të Francës, ka deklaruar se dialogu me Serbinë mund të vazhdojë vetëm nëse kjo e fundit e njeh pavarësinë e Kosovës. Sipas Haradinajt, përfaqësuesit e Kosovës në Bruksel, kanë treguar inferioritet ndaj Beogradit. “Është për të ardhur keq se Prishtina mban pozitën inferiore dhe tu përulur në Beograd”, ka thënë Haradinaj për AFP-në. Ish kryeministri kosovar, ka folur edhe për arrestimin e tij më 4 janar në Francë, duke thënë se akuza e Serbisë është e padrejtë dhe abuzim i të drejtave të njeriut. The post Haradinaj: Dialog me Serbinë vetëm nëse e njeh pavarësinë e Kosovës appeared first on Mesazhi.com.

Opozita siriane refuzon draftin rus të kushtetutës Posted: 26 Jan 2017 04:47 AM PST

Opozita e Sirisë ka refuzuar propozimin e Rusisë për një kushtetutë të re, thonë raportet e mediave. Moska ka thënë se drafti, i prezantuar gjatë një takimi me rebelët sirianë në bisedimet për paqe, këtë javë në Kazakistan, bazohet në idetë nga Qeveria e Sirisë, opozita dhe fuqitë rajonale. Por, Bloomberg citon Yahya al-Aridin, anëtar i delegacionit të opozitës në bisedimet në Astana, të ketë thënë se “sirianët janë ata që duhet të shkruajnë kushtetutën”. “Rusët e kanë vënë draftin në tavolinë, por ne as që e kemi marrë”, tha për agjencinë AFP një burim i paidentifikuar i delegacionit të rebelëve. Në fund të bisedimeve në Astana, më 24 janar, Rusia, Irani dhe Turqia, si ndërmjetësuese të takimit, kanë thënë se do të përpiqen të mbajnë në fuqi armëpushimin e brishtë në Siri. The post Opozita siriane refuzon draftin rus të kushtetutës appeared first on Mesazhi.com.

“Kartolina e bezdisshme: Nervozoje atë që do për Shën Valentin! (Foto)” plus 1 more Telegrafi Dështime

h1 a:hover {background-color:#888;color:#fff ! important;} div#emailbody table#itemcontentlist tr td div ul { list-style-type:square; padding-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div blockquote { padding-left:6px; border-left: 6px solid #dadada; margin-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div li { margin-bottom:1em; margin-left:1em; } table#itemcontentlist tr td a:link, table#itemcontentlist tr td a:visited, table#itemcontentlist tr td a:active, ul#summarylist li a { color:#000099; font-weight:bold; text-decoration:none; } img {border:none;}

“Kartolina e bezdisshme: Nervozoje atë që do për Shën Valentin! (Foto)” plus 1 more Telegrafi Dështime

Kartolina e bezdisshme: Nervozoje atë që do për Shën Valentin! (Foto) Posted: 26 Jan 2017 10:59 AM PST

Po afron Dita e të Dashuruarve dhe që tani kanë filluar të shiten gjësende të ndryshme, të cilat partnerët ia dërgojnë njëri-tjetrit. Mirëpo, ato janë të krijuara që ta gëzojnë dikë dhe jo ta bezdisin, transmeton Telegrafi. Në këtë rast, është një kartolinë bizare që lëshon muzikë për orë të tëra dhe nuk ndalon pos nëse thyhet. Të gjithë ata që duan të mos e gëzojnë dhe ta mërzisin të dashurin apo dashurën, këtë dhuratë të çuditshme mund ta blejnë në internet për rreth dhjetë euro. /Telegrafi/ Kartolina-e-bezdisshme-nuk-ndalon-së-lëshuari-muzikë-derisa-të-thyhet-foto-2 “Kartolina e bezdisshme: Nervozoje atë që do për Shën Valentin! (Foto)” plus 1 more Telegrafi Dështime Kartolina-e-bezdisshme-nuk-ndalon-së-lëshuari-muzikë-derisa-të-thyhet-foto-2 “Kartolina e bezdisshme: Nervozoje atë që do për Shën Valentin! (Foto)” plus 1 more Telegrafi Dështime Kartolina-e-bezdisshme-nuk-ndalon-së-lëshuari-muzikë-derisa-të-thyhet-foto-2 “Kartolina e bezdisshme: Nervozoje atë që do për Shën Valentin! (Foto)” plus 1 more Telegrafi Dështime The post Kartolina e bezdisshme: Nervozoje atë që do për Shën Valentin! (Foto) appeared first on Telegrafi.
Nata e beqarisë: Festonte e dehur me mikesha mbi tavolinë, por ky veprim i kushtoi shtrenjtë (Video) Posted: 26 Jan 2017 09:50 AM PST

Një video qesharake është shfaqur në internet, që dëshmon më së miri se si duhet të jemi të kujdesshëm kur argëtohemi e në veçanti kur konsumojnë alkool. Një e re nga Melbourne, thjesht dëshironte të argëtohej në natën e saj të beqarisë, por duket se ajo paksa e kishte tepruar, transmeton Telegrafi. Ajo kishte konsumuar aq shumë alkool, sa që gjatë vallëzimit humb drejtpeshimin dhe rrëzohet nga tavolina. /Telegrafi/

      The post Nata e beqarisë: Festonte e dehur me mikesha mbi tavolinë, por ky veprim i kushtoi shtrenjtë (Video) appeared first on Telegrafi.

“White House Sows Confusion About Plan for a 20% Import Tax” plus 42 more NYT

h1 a:hover {background-color:#888;color:#fff ! important;} div#emailbody table#itemcontentlist tr td div ul { list-style-type:square; padding-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div blockquote { padding-left:6px; border-left: 6px solid #dadada; margin-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div li { margin-bottom:1em; margin-left:1em; } table#itemcontentlist tr td a:link, table#itemcontentlist tr td a:visited, table#itemcontentlist tr td a:active, ul#summarylist li a { color:#000099; font-weight:bold; text-decoration:none; } img {border:none;}

“White House Sows Confusion About Plan for a 20% Import Tax” plus 42 more NYT

White House Sows Confusion About Plan for a 20% Import Tax Posted: 26 Jan 2017 03:29 PM PST

Sean Spicer, the White House press secretary, appeared to endorse the plan as a way to pay for a wall on the Mexican border, but then backtracked.
Mexico’s President Cancels Meeting With Trump Over Wall Posted: 26 Jan 2017 01:01 PM PST

The move by the Mexican leader, Enrique Peña Nieto, brings to a head the simmering tensions that have been building for months between the two nations.
Contrary to Trump’s Claims, Immigrants Are Less Likely to Commit Crimes Posted: 26 Jan 2017 03:01 PM PST

Experts say the available evidence does not support the idea that undocumented immigrants commit a disproportionate share of crime.
Trump Orders a Wall Built, but Congress Holds the Checkbook Posted: 25 Jan 2017 06:21 PM PST

The president, trying to move quickly to construct a border wall and reopen C.I.A. prisons, will most likely find that implementing policy is not as easy as the stroke of a pen.
Trump Strategist Steve Bannon Says Media Should ‘Keep Its Mouth Shut’ Posted: 26 Jan 2017 12:05 PM PST

Mr. Bannon, one of President Trump’s top advisers, gave a scathing assessment of the news media, calling it “the opposition party.”
Trump’s Vow to G.O.P. Lawmakers: ‘You’re Not Wasting Your Time’ Posted: 26 Jan 2017 11:58 AM PST

The president attended a Republican retreat in Philadelphia and committed himself to supporting the party’s agenda in Congress.
Congressional Memo: As Trump Thunders, G.O.P. Lawmakers Duck and Cover Posted: 26 Jan 2017 02:00 AM PST

Choosing to answer a question no one asked, declaring oneself “a policy guy” and stroking the chin of a puppy: ways to shrug off questions about the president.
First 100 Days Briefing: Trump to G.O.P. Gathering: Where’s My C.I.A. Director? Posted: 26 Jan 2017 01:23 PM PST

President Trump asked a congressional Republican retreat in Philadelphia where his C.I.A. director was, raising questions about his understanding of the agency’s independence.
Campuses Wary of Offering ‘Sanctuary’ to Undocumented Students Posted: 26 Jan 2017 08:15 AM PST

Most colleges have been careful to say they would not defy the law. Federal funds are at stake.
‘Sanctuary City’ Mayors Vow to Defy Trump’s Immigration Order Posted: 25 Jan 2017 05:48 PM PST

City officials, from New York, Los Angeles, Chicago, New Haven, Syracuse and Austin, Tex., said they were prepared for a protracted fight.
News Analysis: In a Swirl of ‘Untruths’ and ‘Falsehoods,’ Calling a Lie a Lie Posted: 25 Jan 2017 05:22 PM PST

President Trump’s repeated baseless assertion about widespread voter fraud has challenged the news media to find the precise words to describe it.
The 2016 Race: Illegal Voting Claims, and Why They Don’t Hold Up Posted: 26 Jan 2017 09:11 AM PST

The authors of a study suggesting millions might have voted illegally have already lowered estimates, but a basic premise of the study is in doubt.
The Interpreter: British Alignment With Trump Threatens European Order Posted: 26 Jan 2017 01:50 PM PST

Britain has much to lose whichever way it turns, but it seems more concerned with its departure from the European Union than other global events.
Making Trans-Atlantic Trade Great Again Posted: 26 Jan 2017 09:04 AM PST

President Trump’s plans for a trade deal with Britain are more about political benefits than economic gains, which will almost certainly be modest.
Abortion Foes Aim to Compete With Turnout for Women’s March Posted: 25 Jan 2017 11:00 PM PST

This year’s anti-abortion march in Washington – the 44th annual March for Life — was expected to be a celebratory event at which abortion foes could savor a few wins.
Pence Will Speak at Anti-Abortion Rally Posted: 26 Jan 2017 06:40 AM PST

Vice President Mike Pence plans to appear at the March for Life in Washington on Friday, a strong signal from the Trump administration.
Felony Charges for Journalists Arrested at Inauguration Protests Raise Fears for Press Freedom Posted: 25 Jan 2017 10:29 AM PST

The six journalists charged with felony rioting were among 230 people detained in the anti-Trump demonstrations.
On Washington: Trump Follows Obama’s Lead in Flexing Executive Muscle Posted: 26 Jan 2017 02:00 AM PST

A flurry of edicts from the Trump White House puts some Republicans in an awkward position after they castigated President Obama for using the same approach.
That Old Phone Trump Uses for Twitter Could Be an Opening to Security Threats Posted: 25 Jan 2017 05:07 PM PST

The president has taken his Twitter habit to the White House, but it’s unclear what security measures are in place on the device.
Mexico, Chinese New Year: Your Thursday Evening Briefing Posted: 26 Jan 2017 03:16 PM PST

Here’s what you need to know at the end of the day.
Keystone XL Pipeline: A New Opening, but What Lies Ahead? Posted: 26 Jan 2017 08:50 AM PST

Even with President Trump’s blessing for the project, blocked by his predecessor, it still faces changing energy markets and environmental protests.
Common Sense: Elon Musk Has Trump’s Ear, and Wall Street Takes Note Posted: 26 Jan 2017 09:39 AM PST

The political tide might seem unfavorable for electric cars and solar panels, but the new president may see them as part of a job-producing future.
Travelers With Nut Allergies Clash With Airlines Posted: 25 Jan 2017 09:16 PM PST

Parents say that even mentioning a nut allergy to airline employees can get them kicked off a plane.
The Race Home for Chinese New Year Posted: 26 Jan 2017 01:50 AM PST

The world’s biggest annual human migration is underway as hundreds of millions of Chinese leave the cities to return to their hometowns for the Spring Festival.
Chinese New Year: Inside the World’s Largest Trek Posted: 26 Jan 2017 04:30 AM PST

Tens of millions are traveling from industrial regions to their hometowns to celebrate. The holiday rush is not a tranquil experience, but it has become more orderly.
Skepticism and Support in South Korea as Ban Ki-moon Weighs Presidential Bid Posted: 25 Jan 2017 02:00 AM PST

After a 10-year run as the secretary general of the United Nations, Mr. Ban returned home to residents imploring him to run and critics who say he couldn’t restore trust in government.
The Public Editor: How News on a Times-Affiliated Site Drew Praise From Glenn Beck Posted: 26 Jan 2017 02:00 AM PST

An article about the Women’s March published on a site associated with The Times, but completely distinct from it, became a right-wing crowd pleaser.
How to Make Broccoli and Cauliflower That Isn’t Boring Posted: 26 Jan 2017 11:58 AM PST

No need to settle for plain steamed vegetables when you can brighten them with garlic, red pepper and lemon, or enrich them with butter or cheese.
App Smart: Weather Apps to Download and Store Up for Winter Posted: 23 Nov 2016 02:18 PM PST

An array of forecasting apps can help you prepare for the rainy, windy or snowy conditions to come.
Nearly 8 Decades Later, an Apology for a Lynching in Georgia Posted: 26 Jan 2017 03:20 PM PST

The police chief in LaGrange, Ga., who is white, says he will apologize for the death of a young black man by a white mob in 1940.
New Prospects for Growing Human Replacement Organs in Animals Posted: 26 Jan 2017 09:07 AM PST

Human stem cells could be implanted in an early pig embryo, making a chimera with human organs suitable for transplant.
On Tennis: A Finals Match for Venus and Serena Williams. But Maybe Not the Final One. Posted: 26 Jan 2017 01:54 PM PST

It would be tempting to say the sisters’ meeting in the Australian Open might be their last in a Grand Slam tournament final, but they have upended conventional wisdom before.
Review: Matthew McConaughey Mines Profane Capitalism in ‘Gold’ Posted: 26 Jan 2017 09:20 AM PST

He plays a rogue who strikes it rich, a thrill complicated by the corruptions of wealth, treachery and the schemer’s own fecklessness.
‘Making It on My Own,’ With Mary Tyler Moore as a Guide Posted: 26 Jan 2017 12:12 PM PST

“Mary lived in a studio apartment with a pullout sofa bed, and not coincidentally so did I,” Jane Pauley writes of Ms. Moore’s most famous character.
The Nation’s Zoos Know You Need to See Cute Animals Right Now Posted: 26 Jan 2017 11:20 AM PST

A tweetstorm with more “awws” than “aghs” started with the birth of a seal pup at the Smithsonian.
Beirut Journal: On Lebanon’s Once-Sparkling Shores, a Garbage Dump Grows Posted: 26 Jan 2017 08:09 AM PST

A landfill that is attracting birds that endanger aviation is a symbol of dysfunction to many in Lebanon.
Doomsday Clock Moves Closer to Midnight, Signaling Concern Among Scientists Posted: 26 Jan 2017 07:48 AM PST

The clock run by a group of scientists now stands at two and a half minutes before midnight, which symbolically represents the end of days.
Shia LaBeouf Is Arrested at Anti-Trump Art Show in New York Posted: 26 Jan 2017 06:46 AM PST

The actor and performance artist was charged with misdemeanor assault and harassment, and was ordered to appear in court in April.
On College Basketball: Sympathy for the Blue Devils? Maybe This Year Posted: 25 Jan 2017 05:02 PM PST

No team inspires loathing like the Blue Devils. But in a season of what passes for disappointment at Duke, even haters could show some compassion. Maybe.
In Race Against Fake News, Google and Facebook Stroll to the Starting Line Posted: 26 Jan 2017 01:41 AM PST

Google and Facebook emphasized their efforts to combat the spread of false articles, but industry watchers say their measures have had little impact.
Drama as Protest: ‘Our Complacency Is Dangerous’ Posted: 25 Jan 2017 12:46 PM PST

For actors in the American premiere of Wallace Shawn’s 2015 play, much changed after the election.
Heads Up: In Hawaii, Contemporary Art Gets Its Moment in the Sun Posted: 26 Jan 2017 03:00 AM PST

Fueled by a new wave of young local and foreign artists, the state is becoming an increasingly relevant center for contemporary art.
‘Zoot Suit,’ a Pioneering Chicano Play, Comes Full Circle Posted: 26 Jan 2017 07:00 AM PST

After opening at the Mark Taper Forum in Los Angeles nearly 40 years ago, Luis Valdez’s production is revived at its home theater.

Tekste shqip: ““A Je Single” – 2po2 Feat. Vig Poppa” plus 3 more

h1 a:hover {background-color:#888;color:#fff ! important;} div#emailbody table#itemcontentlist tr td div ul { list-style-type:square; padding-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div blockquote { padding-left:6px; border-left: 6px solid #dadada; margin-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div li { margin-bottom:1em; margin-left:1em; } table#itemcontentlist tr td a:link, table#itemcontentlist tr td a:visited, table#itemcontentlist tr td a:active, ul#summarylist li a { color:#000099; font-weight:bold; text-decoration:none; } img {border:none;}

Tekste shqip: ““A Je Single” – 2po2 Feat. Vig Poppa” plus 3 more

“A Je Single” – 2po2 Feat. Vig Poppa Posted:

icon1 Tekste shqip: ““A Je Single” - 2po2 Feat. Vig Poppa” plus 3 more icon1 Tekste shqip: ““A Je Single” - 2po2 Feat. Vig Poppa” plus 3 more
E Enjte, 26 Janar 2017
Chockoproduction Me Suksese Të Reja Posted:

icon1 Tekste shqip: ““A Je Single” - 2po2 Feat. Vig Poppa” plus 3 more icon1 Tekste shqip: ““A Je Single” - 2po2 Feat. Vig Poppa” plus 3 more
E Enjte, 26 Janar 2017
“Rollin Rollin” – Ermi Posted:

icon1 Tekste shqip: ““A Je Single” - 2po2 Feat. Vig Poppa” plus 3 more icon1 Tekste shqip: ““A Je Single” - 2po2 Feat. Vig Poppa” plus 3 more
E Enjte, 26 Janar 2017
“Monna Lisa” – Flame Posted:

icon1 Tekste shqip: ““A Je Single” - 2po2 Feat. Vig Poppa” plus 3 more icon1 Tekste shqip: ““A Je Single” - 2po2 Feat. Vig Poppa” plus 3 more
E Enjte, 26 Janar 2017