Home » Archives for Mars 2016

Muaj: Mars 2016

Nëse ankohesh, ligji i tërheqjes do të sjellë në jetën tënde…

“Nëse ankohesh, ligji i tërheqjes do të sjellë në jetën tënde më shumë situata të ngjashme që ti të VAZHDOSH të ankohesh.

Nëse je duke dëgjuar dikë që ankohet, dhe ti përqëndrohesh aty – duke
treguar keqardhje për atë njeri dhe duke rënë dakord me të – në atë çast
je duke TËRHEQUR drejt vetes situata të tjera të ngjashme.

Ligji i tërheqjes po pasqyron dhe po ta kthen PIKËRISHT atë gjë në të cilën ti je duke u PËRQËNDRUAR me mendimet e tua.


Me këtë njohje të fuqishme të LIGJIT TË TËRHEQJES – ti mund të
NDRYSHOSH plotësisht çdo rrethanë dhe ngjarje në jetën tënde, thjesht
duke ndryshuar mënyrën e të MENDUARIT!”
Për Ju, me shumë dashuri, Daut Demaku
Reklama

Cilat sjellje jane te autizmit dhe cilat jane te femijerise?

Cilat sjellje jane te autizmit dhe cilat jane te femijerise?

Diagnoza e autizmit eshte e veshtire per tu perballuar nga femija dhe
nga pjestaret e familjes. Nje nga gjerat me te veshtira ne autizem
eshte dallimi mes sjelljeve qe lidhen me autizmin dhe atyre qe lidhen
thjesht me faktin e te qenurit femije.
Cdo femije ka tantrume,
reagon keq apo perfshihet ne sjellje te rrezikshme ndonjehere. Por si te
dallojme se per cilat sjellje duhet te shqetesohemi vertet? Ketu jane
disa pyetje qe mund t’i beni vetes per te vendosur cilat sjellje te trajtoni:
1. A eshte sjellja e rrezikshme?
2. Sa shpesh dhe ne cfare kohezgjatje ndodh kjo sjellje?
3. Sa e ndryshme eshte kjo sjellje ne krahesim me ato te bashkemoshatareve?
4. Si ndikon kjo sjellje ne aftesine e femijes per te mesuar?
5. Si ndikon kjo sjellje ne aftesine e femijes per tu perfshire me bashkemoshataret apo pjestaret e familjes?
6. A ka lidhje kjo sjellje me ndonje aftesi? ( per shembull perplasja e
kraheve dhe vrapimi neper dhome nuk ka te beje me ndonje aftesi,
nderkohe ndertimi me kuba lidhet me aftesi)
Pergjigjet e
pyetjeve te mesiperme duhet t’ju japin nje ide se ne cilat sjellje duhet
te nderhyni per t’i menaxhuar. Duhet te kemi parasysh se femijet me
autizem po ashtu jane thjesht femije.
Pergatiti: Autizmi Albania

FAIK KONICA ( si i thonin: enciklopedia që ecën), ka thënë:

FAIK KONICA ( si i thonin: enciklopedia që ecën), ka thënë:
“Ati ynë që je në qiell, jepna fuqinë të mbajmë gojën të mbyllur kur s’kemi gjë për të thënë;
falna durimin të thellojmë një punë me parë se të shkruajmë përmbi të:

frymëzona me një ndjenjë të mprehtë të drejtësisë që jo vetëm të flasim me paanësi, por edhe të sillemi si të paanshëm…”
Për ju, me dashuri, Daut Demaku

Mendimet janë magnetike dhe kanë frekuencë

Mendimet janë magnetike dhe kanë frekuencë.
Kur mendon, këto
mendime dërgohen në univers dhe tërheqin në mënyrë magnetike të gjitha
gjërat e ngjajshme që janë në të njëjtën frekuencë.
Gjithçka që dërgohet, kthehet në origjinën e vet.

Dhe ajo origjinë je Ti.
Mendimet e tua aktuale krijojnë jetën tënde të së ardhmes.

Çka është Noteri?

Noteri është jurist profesional, zyrtarë publik, i emëruar nga
Ministria e Drejtësisë, për ta ushtruar veprimtarinë e përcaktuar me
ligj.

Noteri në punën e tij udhëhiqet nga këto parime:

  • parimi i pavarësisë dhe paanshmërisë;
  • parimi i ndalimit të publicitetit personal;
  • parimi i së vërtetës dhe i ruajtjes së fshehtësisë;
  • parimi i bashkëpunimit në mes noterëve;
  • parimi i detyrimit për noterizim;
  • parimi i besueshmëria, nderit dhe dinjiteti;
  • parimi i kompetencës profesionale.

qka eshte noteri, cfare eshte noteri, cka quajm noter, noteri kuptimi, noteri definicioni, cka eshte noteri