Home » Archives for Janar 2014

Muaj: Janar 2014

Atij i ka rënë zhuga, neve na thotë se përse nuk po kruheni

Sa
herë që Kosova përfshihet prej ndonjë fëlliqësire qeveritare, siç qe
rasti me shtypjen e kokave më të ndritura të studentëve nga policia me
njerëzi në ikje, pushteti është i aftë të krijojë probleme të natyrës
fetare, siç qe rasti i “caktimit të rregullave të ezanit” nga
shekullarët. Kështu pushteti, shpesh me ndihmën edhe të opozitës, po e
tërheqë në mënyrë të përsosur vëmendjen e qytetarëve prej frutave të
kalbura të tyre në kopshte tjera.

Nuk mund të cakton rregulla për kufizim të zërit një kokë shekullare që
kurrë nuk ka hyrë në Xhami. Atë mund ta propozon Bashkësia Islame dhe
pastaj deputetët propozimin e Bashkësisë Islame mund ta marrin për
shqyrtim. Deri më tani akush nuk është ankuar për zërin e lartë të
muezinit, shumë normal ka qenë, ndërsa ata që duan vetëm katër metra
vijë ajrore të dëgjohet ezani, me keqardhje u them, le të shkojnë në
Graçanicë, atje nuk dëgjohet fare ezani.

Burimi:Iljasa Salihu

Reklama

Ata që të këshillojnë me kohë…

Ata që të këshillojnë me kohë, në të vërtetë janë duke të të mbrojtur
prej një gabimi të mundshëm. Ndërsa ata që nuk të këshillojnë fare,
përkundër se të shohin se ke rrëshqitur në disa çështje, në të vërtetë
janë duke pritur që të gabosh përfundimisht që pastaj të të qortojnë!
  
Iljasa Salihu

E pavërteta sikur fjollë bore dhe e vërteta sikur dielli

E
pavërteta e mundi të vërtetën 38 me 30!!! Kjo është vetëm përkohësisht,
sepse e vërteta ngadhënjenë të pavërtetën, ngase e pavërteta është sikur
një fjollë bore kundrejt diellit.

Ndërsa Albin Kurti çdo ditë
e më tepër po zbulohet se cili në të vërtetë është. Përse kaq shpejt
harroi Albin Kurti se në kohën kur protestonte, ai përdorte zëmadhin
(altoparlantin) edhe pse ezani nuk është protestë, por thirrje për ta
adhuruar si të vetëm Zotin Lavdiplotë. Sikur atëkohë dikush t’ia
rrëmbënte prej dore Albinit zëmadhin, ai do të ankohej për këtë
ndërhyrje diktatoriale. Turp për dorën që votoi për ngjirjen e zërit të
muezinit. Turp, turp, turp!

Burimi:Iljasa Salihu

Mbyllni veshët në vend të ndalesës së ezanin me zëmadhë (altoparlant)

Mos u ruani prej sidës përmes përdorimit të prezervativëve, por përmes mos bërjes seks me femra a gra jashtë kurorës.

Ti që nuk i përgjigjesh kurrë thirrjes së muezinit për në namaz, vallë
çka po të pengon ezani, kur dihet mirëfilli se ti vetëm e dëgjon dhe nuk
e ndien atë. Meqë jehona dhe kuptimi i ezanit nuk mbërriti kurrë të të
sjell në Xhami, atëherë dije se mos ezani nuk është garanci se ti do të
jetosh në lumturi e në rehati.

Pastaj mos i akuzoni shqiptarët
musliman për ekstremizëm, sepse thjesht, ata po kërkojnë që të mos i
mohohet një e drejtë themelore!

Burimi:Iljasa Salihu