Home » Archives for Gusht 2013

Muaj: Gusht 2013

Vallë…

Vallë pse jetojmë? Pse jemi në këtë jetë?
Ku ishim më parë? Ku jemi në të vërtetë?
Kush krijoi njeriu kur nuk ishte ?
Kush mësoj njeriut atë që nuk e dinte?
Kush jep jetën e kush sjell vdekjen ?
Kush krijoi ujin e kush sjell etjen?
Kush krijoi universin e përsosur?
Çfarë do të ndodhë pasi jemi varrosur?
Ku do të shkojmë?
Vallë çfarë kërkojmë?
Ku do të vemi?
A thua vallë kush jemi …?!

F.Sejdiu

Reklama

Nuk ka kujdestar më të mirë se Allahu

O Allah! Unë të lë nën kujdesin tënd gjuhën time, ashtuqë ajo të mos përgojojë askënd, të mos fyej e shaj, të mos gënjejë e të mos mallkoj, e më pas të pendohem ditën kur takohem me Ty. Po ashtu, lë nën kujdesin tënd syrin dhe gjymtyrët e mia.

O Allah! Mos na bënë nga ata që shikojnë në haram dhe kënaqen me atë.

Përshtati: Valdet Kamberi

Cili nga konfirmimet e mëposhtme në lidhje me sapunet është i saktë ?

Cili nga konfirmimet e mëposhtme në lidhje me sapunet është i saktë ?
 
A) sapunet modifikojnë tensionin e avujve të ujit
B) pH acid i sapuneve alkaline i detyrohet ndarjes elektrolitike të molekulës
C) sapunet anionike me prejardhje nga yndyrnat kanë një pH më të vogël se 7
D) oleati i natriumit në prani të klorurit të benzalkoniumit jep një precipitat
 

Cili nga konfirmimet e mëposhtme në lidhje me sapunet është i gabuar ?

Cili nga konfirmimet e mëposhtme në lidhje me sapunet është i gabuar ?
 
A) sapunet përndryshojnë tensionin sipërfaqësor të ujit
B) lëndët me veti tensiovepruese mund të jenë anionike dhe kationike
C) sapuni i zakonshëm është një sapun anionik që përmban natrium
D) sapunet përndryshojnë tensionin sipërfaqësor të avujve të ujit