Home » Archives for Shkurt 2013

Muaj: Shkurt 2013

Vjersha per 7 marsin

Vjersha dhe Poezi per 7 marsin

Kliko mbi titullin e Poezisë apo Vjershë

  
7 Marsi vjershë nga Medinë Osmani
7 marsi vjershë nga Jehonë Meholli
7 marsi  – vjershë nga Brikenë Meha 
vjersha per 7 marsin,poezi per 7 marsin,7 marsi poezi shqip,vargje per 7 marsin,vjersha per 7 marsin,poezi per mesuesen,poezi per 7 marsin,vjersha per mesuesen time,7 marsi poezi,vjershe per mesuesen,vjersha, poezi per femije per 7 marsin,poezi per mesuesen time,vjerrsha per 7 marsin vjersha per femije per 7 marsin

vjersha per femije per mesuesen per 7 -8 marsin  vjersha per7marsin

Reklama

Cilët janë mediatorët kimik të inflamacionit ?

Cilët janë mediatorët kimik të inflamacionit ?

Mediatorët kimik të inflamacionit janë:histamina,serotonina,sistemi i kininës,sistemi i komplementit dhe sistemi i koagulimit.

Cilat janë shenjat klinike të inflamacionit ?

Cilat janë shenjat klinike të inflamacionit ?

Shenjat klinike të inflamacionit janë: rubor(skuqja),tumor(edem),calor(temperatura),dolor(dhimbje), functio laesa(çrregullim i funksionit).

shenjat e inflamcionit shqip,inflamacioni dhe shenjat,kush jane shenjat e inflamacionit,inflamacioni simptomat

Cilat jane elementet qelizore te inflamacionit ?

Cilat jane elementet qelizore te inflamacionit ?

Elementet qelizore te inflamacionit jane:

Qelizat intravaskulare si:leukocitet,limfocitet,monocitet,trombocitet.

Qelizat e indit lidhor:mastocitet,fibroblastet dhe makrofaget.

kush jane elementet qelizore te inflamacionit,qelizat e inflamacionit,inflamacioni dhe qelizat

Cilat jane shkaqet e tumoreve ?

Cilat jane shkaqet e tumoreve ?

Shkaqet e tumoreve jane:

Faktoret endogjen: si trashegimia,raca,mosha,gjinia,hormonet etj.

Faktoret ekzogjen:si fizik,kimik,ineksioz,disontogjenetik etj.

kush jane shkaqet e kancereve,kanceri dhe shkaqet e tij,pse shfaqet kanceri,kanceri dhe shkaku,pse shfaqet kanceri,pse paraqitet kanceri,paraqitja e kancerit dhe shkaqet,pse ndodh kanceri