Home » Archives for Tetor 2012

Muaj: Tetor 2012

Ku gjendet Ferizaji ?

Ku gjendet Ferizaji ?

Ferizaj është qytet i cili gjendet në pjesën jugore të Kosovës.

Ferizaji është qendër e komunës dhe rajonit me të njëjtin emër.

ku ndodhet ferizaji,ferizaji ku eshte ferizaji,ku gjendet ferizaji

Reklama

Çka shfaqen në lëkurë nga thumbimi i mizave dhe mushkajave ?

Çka shfaqen në lëkurë nga thumbimi i mizave dhe mushkajave ?

Nga thumbimi i mizave dhe mushkajave në lëkurë shfaqen eritemat, papulla, vezikula ose urtika me qendër hemorragjike; ndërrimi mund të piodermizoj.

thumbimi i mizave dhe mickojave,mushkajave

Çka është ictus insecti ?

Çka është ictus insecti ? 

Ictus insecti është reaksion i lëkurës gjatë thumbimit të insekteve, helmeve të tyre dhe antigjenet e tyre.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth,
do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi,
eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me
fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka
kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka, ictus insecti,ictus insect,ictus insecti

Çka shfaqet kur koka rriqrës mbetet ne lëkurë ?

Çka shfaqet kur koka rriqrës mbetet ne lëkurë ?

Kur koka rriqrës mbetet ne lëkurë shkaktohet një granulomë dhe qelbëzim që vështirë shërohet.

koka e rriqnes ne lekure,cka kemi kur rriqna eshte ne lekure,lekura dhe rriqnat,rriqnat ne lekure,cfare kemi tek rriqnat,lekura dhe rriqna,

Çka është Ixodiosis ?

Çka është  Ixodiosis ?

Ixodiosis është reaksion i lëkurës në thumbim të rriqrës.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth,
do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi,
eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me
fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka
kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,ixodiosis,iksodiosis,iksodioza 

Hanko Halla – Analiza

Tema: Kundërshtimi i përparimit dhe qytetërimit nga ana e H.H

Subjekti: Veprimi i poemës është në formë të vetërrëfimit të H.H.

Kontaktin e parë me botën e re e ka me lajmësin,i cili kërkon mbesën për grua,ndërsa kontaktin e dytë me të renë e vet me çka bie në konflikt.

H.H me anë të vetërrëimit tregon për aspiratat e veta dhe shpreh qëndrimin kritik ndaj botës së re,jo nga pozita e një të padituri por nga mospajtimi me pozitën klasore.

Në fund ajo vet bindet se ka marrë fund koha e iluzioneve të saja dhe porosity të birin ti kërkojë fajle nusës për konfliktin e mëparshëm.

Personazhet: Hanko Halla – kryepersonazh i poemës,jeton me nostalgjinë e së kaluarës patriarkale dhe don ta kthejë të renë mbrapa.

Personazhë tjerë: nusja ,i biri,prifti,mjeku,harbuti dhe lajmëruesi.

analiza hanko halla,referat,vepra letrare,analize,permbledhja,permbajtja,personazhet,kuptimi,hanko halla

Ali Asllani – Biografia

Ali Asllani – Biografia

Lindi:1882,Vlorë

Familja :intelektualësh.

Shkollimi : mësimet fillore i mori në Vlorë,të mesmet në Janinë dhe të lartat(shkencat politiko-shoqërore dhe administrative) në Stamboll.

Punoi: si administrator në Perandorinë Osmane,ministër,diplomat në qeverinë e Zogut,përkthyes në Institutin e Shkencave.

Vdiq : 1966.

ali asllani jeta,biografia,biografia dhe jeta e Ali Asllanit