Home » Kush e shpiku radion apo radiokomunikimin

Kush e shpiku radion apo radiokomunikimin

 Kush e shpiku radion apo radiokomunikimin

Nikola Tesla ishte zbuluesi i parë dëshmoi zbatimin e përçimit pateltë vitin1893. 

Shpikësi italian Guljelmo Markoni (Bolonjë 1874 – 1937 Romë), ishte i pari zhvilloi një radiokomunikim funksionues. Ai dërgoi dhe kapi radiosinjalet e tij para Itali vitin1895 Pontichio. 

Patentoi sistemin e ri telegrafik pa fije Britani Madhe. 

Themeloi “Marconi’s Wireless Telegraph and Signal Company” cilën punuan shkencëtarë shumtë përmirësimin e aparatit.

kush e zbuloi radion, kush e zbuloi radionin, kush e zbuloj radiokomunikimin, kush e shpiki radion, kush e shpiku radionin, zbulimi i radios

Reklama